Welkom

Brabant Expres / Hoefnagels Reizen is gespecialiseerd in personenvervoer voor onder meer: bedrijven, scholen, verenigingen, instellingen en particulieren. Ook verzorgen we voor touroperators het vervoer naar diverse vakantiebestemmingen.

5-daagse reis Schwarzwald & Elzas

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Meerdaagse reizen » 5-daagse reis Schwarzwald & Elzas

Prijs vanaf
€ 499,00
p.p.
 
 
 
 

5-daagse reis Schwarzwald & Elzas

Een busreis met Brabant Expres Reizen naar het Schwarzwald in Duitsland en de Elzas in Frankrijk.. Dat belooft een paar geweldige dagen!... Lees meer >

 • Programma
 • Hotel
 • In-/exclusief
 • Data & Prijzen
 • Opstapplaatsen

Er is geen algemene locatie informatie beschikbaar.

Prijs vanaf
€ 499,00
p.p.

5-daagse reis Schwarzwald & Elzas

Een busreis met Brabant Expres Reizen naar het Schwarzwald in Duitsland en de Elzas in Frankrijk.. Dat belooft een paar geweldige dagen!
Dag 1 - Maandag 18 september 2017 - Op weg naar de Elzas
We vertrekken vanochtend vroeg vanuit regio Zevenbergen, Hoogstraten/ Minderhout en Hulst richting de Elzas in Frankrijk. Onderweg maken we de nodige stops voor een hapje/ drankje en komen in de late middag aan bij ons mooie verblijf: Hotel Verte Vallee in de mooie plaats Munster, bekend vanwege de Munster kaas. De Munster kaas is vernoemd naar het plaatsje Munster in de Elzas. De kaas staat ook wel bekend onder de naam Géromé. Deze kaas werd hier voor het eerst gemaakt in de zevende eeuw door benedictijner monniken die zich in de buurt van het toen nog op te richten Munster vestigden. We checken voor 4 nachten in en nadat iedereen zich heeft opgefrist, gaan we aan tafel voor het diner waar u vanavond geniet van een heerlijk 3-gangen diner in het restaurant van uw hotel. Wij trakteren u graag op het eerste drankje tijdens dit diner! De rest van de avond is ter vrije besteding.

Dag 2: Dinsdag 19 september 2017 - Freiburg im Brisgau en Schwarzwald tour
We beginnen de dag vandaag met een lekker ontbijtbuffet voordat we vertrekken naar Freiburg im Brisgau in Duitsland. Freiburg is een prachtig stadje in het Zwarte Woud. We brengen een bezoek aan de “Munster van Freiburg”, die zo bepalend is voor het stadsbeeld van deze stad. Van 10.00 - 11.30 uur wordt hier dagelijks gezongen door het koor van deze Kathedraal. Na ons bezoek aan Freiburg rijden we een deel van de Schwarzwaldhochstrasse. De Schwarzwaldhochstrasse, ook wel bekend als de B500, is de oudste en misschien wel de mooiste route door het Zwarte Woud. De weg slingert omhoog naar
de top van de Bühlerhöhe waar een internationaal befaamd hotel staat. De weg loopt verder langs de prachtige bergen, met een mooi uitzicht richting Freudenstadt aan de oostkant van de bossen. De route ligt op zo’n 800 en 1000 meter. Na deze indrukwekkende dag rijden we terug naar ons hotel waar we vanavond dineren.

Dag 3: Woensdag 20 september 2017 - Mont Saint Odile & Strasbourg (Straatsburg)
We beginnen de dag wederom met een stevig ontbijt voordat we vertrekken naar Straatsburg. Straatsburg is niet enkel hoofdstad van Europa en van de Elzas, maar ook de zevende stad van Frankrijk. Het is een jonge stad, voor studenten en voor toeristen, die een perfect evenwicht biedt tussen historisch patrimonium en economisch dynamisme. Liefhebbers van monumenten, goed tafelen en cultuur lopen bijgevolg het risico verliefd te worden op deze stad. We maken onder leiding van een gids een stadsrondrit, bezoeken de Kathedraal van Straatsburg en maken een stadswandeling door het
oude centrum van Straatsburg. Na ons bezoek aan Strasbourg rijden we naar Mont Saint Odile voor een bezoek aan het indrukwekkende klooster. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel voor het diner.

Dag 4: Donderdag 21 september 2017 - De Elzas Wijnroute en Gerardmer (Vogezen)
Na ons (vroege) ontbijt maken we ons op voor een prachtige tocht langs een groot deel van de befaamde Elzas wijnroute. We rijden vanochtend een mooie route dwars door de Elzas (deel van de Wijnroute) en het westen van de Vogezen naar Gerardmer. Hier kunt u heerlijk wandelen, genieten van een terrasje of het gelijknamige plaatsje bezichtigen aan dit mooie meer. Tot 12.30 uur wordt hier wekelijks een markt georganiseerd. U vindt er de producenten uit Lotharingen en Elzas die er fruit, groeten, vlees, charcuterie, vis, brood en banket aanbieden en tevens de kleine lokale producenten die
er gevogelte, eieren, munster(kaas van de hoeve), geitenkaas, “bonbons des Vosges”, Elzasser wijn en nog veel meer aanbieden. In de zomermaanden stellen de ambachtslui uit de Vallei der Meren er hun vakkennis en producten voor zoals juwelen, decoratieve voorwerpen uit hout vervaardigd, textiel creaties en gedroogde bloemen. Na ons bezoek aan deze regio rijden we naar Eguisheim. Eguisheim is een "Plus beaux village de France" en vele malen onderscheiden voor zijn bloemen. Met een zgn. Petit Train (toeristentreintje) maken we een rondrit van 40 minuten door dit plaatsje en geniet u onderweg van de mooiste uitzichten. Tijdens het ritje wordt onderweg van alles verteld over het stadje en omliggend gebied. We vervolgen onze weg richting het noorden over de wijnroute naar Riquewihr. Het dorp ligt fantastisch tussen de wijngaarden, heeft prachtige straatjes en pleintjes met vakwerkhuizen en wordt voor een groot deel omringt door verdedigingsmuren. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel waar de hotelier het diner weer voor ons heeft klaarstaan.

Dag 5: Vrijdag 22 september 2017 - Terugreis en diner ter afsluiting
We beginnen de dag wederom met een stevig ontbijt voordat we afscheid nemen van ons verblijf in Munster. We rijden via het zuiden van Luxemburg en de Ardennen weer terug richting Nederland. Uiteraard maken we de nodige stops onderweg en sluiten we onze mooie reis af met een heerlijk diner in de regio Antwerpen. We komen in de avond aan bij onze uitstapplaatsen in Nederland en België.

Meer informatie

 • Gelieve de betaling overmaken voor 7 augustus 2017 (6 weken voor vertrek). Een aanbetaling is niet noodzakelijk. De reservering is echter wel bindend en kan niet meer kosteloos geannuleerd worden.
straatsburg
elzas
elzas
straatsburg
Mont Saint Odile
elzas

Verte Vallee (***)

Aantal sterren: 3
Munster, Frankrijk


Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar, voorzien van bar, toilet, TV schermen, DVD en airco;
 • Service en begeleiding van onze ervaren chauffeur/ reisleider (uw voorkeur: Joey);
 • Programma zoals beschreven;
 • 4 nachten verblijf in hotel Verte Vallee op basis van de door u gekozen kamer;
 • 4x ontbijt in het restaurant van uw hotel;
 • 4x 3-gangendiner in het restaurant van uw hotel;
 • Bezoek aan de kathedraal van Strasbourg en vrij bezoek Strasbourg;
 • Bezoek en entree Mont Saint Odile;
 • Tour in Equisheim met Le Petit Train in Colmar (toeristentreintje);
 • Entree Munster van Freiburg en vrij bezoek Freiburg im Brisgau;
 • Schwarzwald tour - deel van Schwarzwaldhochstrasse;
 • Tour door de Elzas en Vogezen - deel van wijnroute;
 • Vrij bezoek weekmarkt Gerardmer;
 • Diner ter afsluiting van de reis;
 • Toeristenbelasting, calamiteitenfonds, parkeerkosten btw en Duitse Steuer.
 • Reserveringskosten.

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekering (tenzij anders op de bevestiging/factuur vermeld);
 • Overige verzorging, persoonlijke uitgaven, fooien en niet genoemde entreegelden.
straatsburg
elzas
elzas
straatsburg
Mont Saint Odile
elzas

Uw reis

5-daagse reis Schwarzwald & Elzas
Datum: 18-09-2017

Prijsoverzicht

Reissom volw. 1€ 499,00
Reissom volw. 2€ 499,00
Calamiteitenfonds€ 2,50
Totale reissom € 1.000,50

Deze reis boeken >
1: Selecteer uw gewenste vertrekdatum

U kunt ook op 1 van onderstaande vertrekdata klikken om een vertrekdatum te selecteren.

Geef de samenstelling van uw reisgezelschap aan
vanaf 12 jaar
3 t/m 11 jaar
t/m 2 jaar
Geef de Kamer verdeling aan.
Vul het aantal kamers in dat u wilt.
 Toeslag
Verte Vallee 
2-persoonskamer€0,00
 
1-persoonskamer€89,00
 
Deze reis boeken >
 

Beschikbaar

Gegarandeerd
vertrek

Volgeboekt

Niet beschikbaar
ma 18 sep
€ 499,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar, voorzien van bar, toilet, TV schermen, DVD en airco;
 • Service en begeleiding van onze ervaren chauffeur/ reisleider (uw voorkeur: Joey);
 • Programma zoals beschreven;

Genoemde opstaptijden en -plaatsen kunnen wijzigen.

Klik op de locatie naam voor meer informatie.


Ik wil graag de opstapplaatsen zien op vertrekdatum:

Plaats
Locatie
Tijd
Toeslag

Opstaptijden/-plaatsen zijn onder voorbehoud, houdt u rekening met de opstaptijd vermeld op uw bevestiging. Indien die wijzigt, dan wordt u telefonisch of per e-mail door ons benaderd. Bij te weinig animo voor een opstapplaats behouden wij het recht om deze te laten vervallen. In overleg met u bepalen we een alternatief.
straatsburg
elzas
elzas
straatsburg
Mont Saint Odile
elzas