Welkom

Brabant Expres / Hoefnagels Reizen is gespecialiseerd in personenvervoer voor onder meer: bedrijven, scholen, verenigingen, instellingen en particulieren. Ook verzorgen we voor touroperators het vervoer naar diverse vakantiebestemmingen.

Brabant Expres Reizen
Al meer dan 80 jaar de specialist voor busreizen en groepsreizen op maat!
Home » Groningen
Filter


Rubriek


Aantal dagen

Groningen

Ze zeggen wel eens, er gaat niets boven Groningen. Topografisch is dat misschien wel zo. Maar hoe leuk is ‘’Grunn’’ nu eigenlijk? Al zo’n 500 jaar siert de Martinikerk in het hartje van deze stad. Binnen in de kerk staat een wereldberoemd orgel en liefhebbers van over de hele wereld komen langs om hem te bezichtigen of om zelfs op te spelen. Houdt u meer van geschiedenis dan bent u in Groningen aan het juiste adres. Het Noorderplantsoen park is de plek waar in de 17e eeuw verdedigingswallen stonden en sinds 1880  the place to be, voor ontspanning en barbecues! Het park is in Engelse stijl wegens de hoogte verschillen en is sinds 1971 in zijn geheel aangewezen als rijksmonument.
 
Groningen staat ook bekend om haar Rijksuniversiteit. Studenten van over de hele wereld studeren aan deze Universiteit. Het Universiteitsmuseum beheert de collectie uit de Rijksuniversiteit en van drie voormalige musea van de stad. Nog zo’n fascinerend museum is het Scheepsvaart Museum. Met trots presenteert dit museum ‘’de Emma’’. Dit directievaartuig werd in 1922 gebouwd op de Groninger scheepswerf Gideon in opdracht van de Provinciale Waterstaat. Na jaren trouwe dienst werd het schip in 2010 verkocht aan het Scheepvaart Museum. Sinds 2007 word het schip bij evenementen, gebruikt voor promotie en presentatie. Het is mogelijk om bijvoorbeeld langs verschillende dorpjes varen, waar u zo nu en dan uitstapt en een historische wandeling kunt maken. 
Er zijn (nog) geen reizen beschikbaar