Welkom

Brabant Expres / Hoefnagels Reizen is gespecialiseerd in personenvervoer voor onder meer: bedrijven, scholen, verenigingen, instellingen en particulieren. Ook verzorgen we voor touroperators het vervoer naar diverse vakantiebestemmingen.

Schoolreis Aviodrome

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Schoolreizen » Schoolreis Aviodrome

Prijs vanaf
€ 24,50
p.p.
 
 
 
 

Schoolreis Aviodrome

Plezier én educatie stijgen met Brabant Expres Reizen naar grote hoogte! Instapkaarten bij de hand? Dan kan de reis naar Luchtvaart-Themapark Aviodrome een aanvang nemen! Want zeg nou zelf: met een sch... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • In-/exclusief

Lelystad

Lelystad, Nederland

Klik hier voor de website


Aviodrome

Pelikaanweg 50

8218 PG

Lelystad, Nederland

Klik hier voor de website

‘Welcome on board’ bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome, de leukste vliegbestemming van Nederland! Heerlijk, zo’n avontuurlijk dagje in de wolken. Dit alles ook nog zonder turbulentie, alhoewel de spectaculaire trip in de Flight Simulator verdraaid echt lijkt. Het maakt niet uit hoe groot uw gezelschap is, want Aviodrome is zo groot dat het voor groepen een ideale uitvalsbasis is.

Boeing 747
De enorme Boeing 747 biedt volop ontdekkingsruimte. Via de slurf komt u in dit reusachtige toestel op plekken die u anders nooit te zien krijgt. De keuken bijvoorbeeld, het bagageruim én… de cockpit op negentien meter hoogte. Ervaar daarna in de Business Class het ultieme reizigerscomfort!

Historische vertrekhal
Medewerkers van Aviodrome leiden u overal rond. Ze vertellen u alles over de vliegtuigen - zoals de beroemde Uiver en de legendarische Fokker Spin - en over de replica van de vertrek- en aankomsthal van Schiphol uit 1928. Aan de hand van oude bouwtekeningen is deze historische stationshal exact nagebouwd. U ziet er hoe passagiers uit die tijd zich opmaakten voor een spannende vliegreis. De nostalgische koffers staan al gereed. En op het krijtbord staan de vertrektijden vermeld.

Kids
Ook de kinderen voelen zich helemaal in de wolken. Er is een 4D-theater met het grootste scherm van Nederland, in de radiokamer leren ze morseseinen en ze vermaken zich uren met alle speelvoorzieningen. Als levende bagage banen ze zich een weg door kleine ruimtes, langs
hindernissen en over glijbanen. Ook kunnen ze hun vliegbrevet halen!

Rondvlucht maken
Neem ook eens een kijkje in de T2 Hangar, waar medewerkers historische toestellen restaureren. Dit is ‘de garage’ waar vliegtuigen weer vliegklaar worden gemaakt. Sommige worden daadwerkelijk gebruikt voor rondvluchten vanaf het naastgelegen Lelystad Airport. Voor de ultieme vliegbeleving boek je zo’n rondvlucht vanaf Aviodrome! Vliegangst? Blijf dan met beide benen op de grond en spot vanaf het uitkijkpunt met terras de vertrekkende en arriverende vliegtuigen.


Prijs vanaf
€ 24,50
p.p.

Schoolreis Aviodrome

Plezier én educatie stijgen met Brabant Expres Reizen naar grote hoogte!
Instapkaarten bij de hand? Dan kan de reis naar Luchtvaart-Themapark Aviodrome een aanvang nemen! Want zeg nou zelf: met een schoolreisje dat begint in een Boeing 747 en eindigt met de legendarische Uiver beleven meesters, juffen én leerlingen samen een ongeëvenaard, avontuurlijk en leerzaam dagje in de wolken. En dat ook nog zonder turbulentie, alhoewel de spectaculaire vlucht in de Flight Simulator verdraaid echt lijkt!

Historie en techniek
Naast het spotten van vliegtuigen vanaf het platform dat uitzicht biedt op de landings- en startbaan van Lelystad Airport doen leerlingen ook kennis op over onze nationale luchtvaartgeschiedenis. Een bezoekje aan de nostalgische vertrek- en aankomsthal van Schiphol uit 1928 mag daarbij niet ontbreken. Medewerkers van Aviodrome - die gekleed gaan in pilotenoutfit - vertellen tijdens een rondleiding over alle bezienswaardige zaken, zowel op het gebied van historie als techniek.

Speelpret: levende bagage
Uw leerlingen raken helemaal in de wolken als zij zelf ervaren hoe het voelt om als bagage over de bagageband te gaan. Als ‘levende bagage’ banen ze zich een weg door kleine ruimtes, langs hindernissen en over glijbanen. Als ze zich uitgeleefd hebben, kunnen ze plaatsnemen in het theater voor een indrukwekkend vierdimensionaal vliegavontuur!

Ready for take off!
Zowel binnen als op het grote buitenterrein beleven hele schoolklassen bij Aviodrome ruim honderd jaar luchtvaartgeschiedenis. De beroemde Uiver en de legendarische Fokker Spin springen daarbij zeker in het oog. De Boeing 747 op het buitenterrein is indrukwekkend groot. Via de slurf betreden leerlingen dit reusachtige toestel en komen ze op plekken die ze anders nooit te zien krijgen. De keuken bijvoorbeeld, en het bagageruim… Hartstikke spannend!

Piloten- en stewardessenopleiding
Als kinderen tijdens hun bezoek aan het Luchtvaart-Themapark de opdrachten succesvol uitvoeren, ontvangen ze aan het einde van de dag hun Aviodrome-vliegbrevet. Kinderen verdienen een vliegbrevet als ze aantonen te beschikken over de kwaliteiten van een échte piloot of stewardess. Hun vaardigheden worden o.a. getoetst tijdens een vliegtest, seintest, kennistest, ogentest en een stuurtest.

Luchtvaart-Themapark Aviodrome is de leukste vliegbestemming van Nederland. Dus: vlieg er eens uit met de hele klas en boek je schoolreis bij Brabant Expres Reizen!
Programma:

Welkom aan boord bij Brabant Expres Reizen! Vanochtend 'vliegen' we naar de leukste vliegbestemming in Nederland: Aviodrome in Lelystad. Je hebt de hele dag om het Luchtvaart Themapark te bezoeken en ziet hier de enorme Boeing 747, de historische vertrekhal van Schiphol anno 1928 en kunt je kunt een tripje maken in de Flight Simulator.. Supergaaf! Aan het einde van de dag rijden we terug naar je opstapplaats.Aan het einde van de middag 'vliegen' we terug naar onze opstapplaatsen en zit deze bijzondere dag er helaas weer op.

Meer informatie

Beperkt rolstoelvriendelijk.

Algemene voorwaarden met betrekking tot de vanaf prijzen:
 • Alle prijzen zijn inclusief busvervoer;
 • Geldig voor kinderen van 3 t/m 11 jaar;
 • De vanaf prijzen zijn op basis van volle bezetting in de touringcar;
 • Één vertrekadres in de regio Breda, Dordrecht en Roosendaal;
 • Informeert u vrijblijvend naar de diverse mogelijkheden.
Het programma is een voorstel waarvan wij denken dat het prima bij uw groep en wensen past. U kunt de dagtocht uiteraard zo uitgebreid of eenvoudig maken zoals u dat zelf wilt. Wilt u de reis graag uitbreiden met een extra activiteit of u wilt juist een activiteit laten vervallen of wijzigen? Neemt u gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome

Er is geen accommodatie informatie beschikbaar.

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van bar (*), TV/DVD, toilet en airconditioning;
 • Begeleiding en service van onze ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
 • Entree Aviodrome.

Exclusief

 • Overige verzorging, persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering;
* De bar is tegen betaling.
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome
Schoolreis Aviodrome

Offerte aanvragen