10-daagse busrondreis klassiek Italië Groepsaanvraag

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Groepsreizen op maat » 10-daagse busrondreis klassiek Italië Groepsaanvraag

 
 
 
 

10-daagse busrondreis klassiek Italië Groepsaanvraag

Deze prachtige reis van Brabant Expres neemt u mee naar het heden en verleden van het prachtige Italië. We zullen niet alleen historische steden als Florence, Rome en Venetië bezoeken, maar ook kleine... Lees meer >

 • Programma
 • In-/exclusief

Er is geen algemene locatie informatie beschikbaar.

10-daagse busrondreis klassiek Italië Groepsaanvraag

Deze prachtige reis van Brabant Expres neemt u mee naar het heden en verleden van het prachtige Italië. We zullen niet alleen historische steden als Florence, Rome en Venetië bezoeken, maar ook kleinere pareltjes als San Gimignano en Assisi. Ook landschappelijk worden we verwend, met de prachtige bergen van Zwitserland op de heen- en terugreis, het heuvelachtige Toscaanse landschap met de kenmerkende cipressen, de wijnhellingen van Chianti en de mooie kustlijn van de Adriatische Riviera.
Uw programma:

Dag 1: Heenreis


Vanuit uw gekozen opstapplaats in Nederland vertrekken we richting Italië via Brussel en Luxemburg waar we onderweg in de omgeving van Bazel een nachtje zullen verblijven.

Dag 2: Pisa en Montecatini Terme

In de ochtend stappen we de bus in en rijden door Zwitserland, en via de Zwitserse en Italiaanse Alpen, Italië binnen. De eerste stop die we maken is in de stad Pisa waar onder andere de beroemde wijngebiedtoren van Pisa staat. Na de korte stop vervolgen we onze weg naar Montecatini Terme onze eindbestemming van vandaag.

Dag 3: Florence met stadsgids

Na het ontbijt stappen we in de bus of in de trein (afhankelijk van de groepsgrootte) naar Florence. Hier brengen we met een stadsgids een bezoek aan de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Zo zien we o.a. de Dom van Florence en de ‘Ponte Vecchio’ (de oude brug), een brug die gebouwd is in 1345 over de rivier de Arno. De brug staat bekend om de vele zilverwinkels die op de brug gebouwd zijn. Na de stadswandeling heeft u uiteraard nog voldoende tijd om de stad verder te verkennen en op een terrasje neer te strijken.

Dag 4: San Gimignano, het Chianti wijngebied en Chianchiano Terme

Vandaag vervolgen we onze weg naar het zuiden door het schilderachtige Toscane. Onze eerste stop is San Gimignano dat bekend staat vanwege de middeleeuwse architectuur en vele metershoge torens. Hierna rijden we door het schilderachtige Chianto wijngebied met glooiende heuvels en vele wijnboerderijen, uiteraard zullen we een wijnboerderij bezoeken waar u kunt deelnemen aan een rondleiding en een proeverij. Aan het einde van de middag komen we aan in ons hotel in Chianciano Terme.

Dag 5: Assisi met stadsgids en Monterotondo

We verlaten Toscane en rijden naar Umbrië, we maken allereerst een korte stop in Santa Maria degli Angeli waar de imposante basiliek staat die gewijd is aan de Heilige Maagd Maria. Hierna rijden we door naar de prachtige bedevaartsplaats Assisi, die tegen de Monte Subasio gelegen is. We verkennen het historische stadscentrum met een Nederlandssprekende gids en brengen uiteraard een bezoek aan Sint-Franciscusbasiliek. Hierna heeft u nog voldoende tijd om door de heuvelachtige, smalle straatjes te slemteren en te winkelen in de pittoreske winkeltjes. In de middag rijden door naar ons hotel in Monterotondo net ten noorden van Rome.

Dag 6: Rome met stadsgids

Na een vroeg ontbijt vertrekken we voor een kennismaking van de hoofdstad Rome. Uiteraard begeleid door een Nederlandse gids zien we de bekende bezienswaardigheden als het Colosseum, Pantheon, de Spaanse Trappen, de Trevi Fontein en Vaticaanstad. Na de rondleiding heeft u de tijd om heerlijk te lunchen en de stad op eigen houtje verder te verkennen.

Dag 7: Adriatische Riviera en Abano Terme

We beginnen vandaag alweer aan de terugreis en rijden langs de westkust naar het noorden. We volgen een mooie route langs de Adriatische Riviera waar u een prachtig uitzicht heeft over de azuurblauwe zee van de Adriatische zee. We komen aan het einde van de middag aan bij ons hotel in Abano Terme, net ten westen van Venetië.

Dag 8: Venetië met stadsgids

Na het ontbijt gaan we op pad naar Venetië, stad van kanalen en bruggen, maar natuurlijk ook van de romantiek. Aan het eind van de ochtend komen we aan in deze sprookjesachtige stad. We gaan het water op en varen met de waterbus naar het beroemde San Marcoplein. Hier worden we opgewacht door de Nederlandssprekende stadsgids. We maken een wandeling over het San Marcoplein en de Rialtobrug en zien de bekendste bezienswaardigheden als het Dogenpaleis. Na de wandeling heeft u de gelegenheid om te lunchen en bijvoorbeeld een gondeltochtje te maken (excl. ca. € 20 p.p.). Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel.

Dag 9: Frankrijk

We verlaten Italië en rijden via Zwitserland naar de omgeving van het Franse Straatsburg voor de laatste overnachting van deze reis.

Dag 10: Terugreis

Tijdens deze laatste dag van de reis rijden we vanaf Straatsburg terug naar Nederland. We maken een stop vlak over Nederlandse grens en sluiten deze reis af met een gezellige afscheidsmaaltijd zodat u nog even kunt nagenieten van een geweldige reis door Italië. In de loop van de avond zijn we weer terug bij de opstapplaats.

Meer informatie

Optioneel kan er een Nederlandstalige reisleider met uw gezelschap meereizen.

Deze busreis is gebaseerd op minimaal 40 deelnemers en is geschikt tot ca. 60 deelnemers;
Heeft u meer dan 60 deelnemers, neem dan contact met ons op en wij adviseren u dan graag over de mogelijkheden.

Informeert u vrijblijvend naar de diverse mogelijkheden. U kunt deze reis geheel naar wens aan laten passen en/ of uitbreiden. Neem gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!

Er is geen accommodatie informatie beschikbaar.

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar (bar*, TV/DVD, toilet en airco).;
 • Begeleiding van ervaren chauffeur/ reisleider;
 • 1 overnachting in een hotel in (de omgeving van) Bazel;
 • 2 overnachtingen in een hotel in (de omgeving van) Montecatini Terme;
 • 1 overnachting in een hotel in (de omgeving van) Chianchiano Terme;
 • 2 overnachtingen in een hotel in (de omgeving van) Monterotondo;
 • 2 overnachtingen in een hotel in (de omgeving van) Abano Terme;
 • 1 overnachting in een hotel in (de omgeving van) Straatsburg;
 • Dagelijks ontbijt en diner;
 • Programma zoals beschreven;
 • Stadsgidsen in Florence, Assisi, Rome en Venetië;
 • Afscheidsmaaltijd.

Exclusief

Bovenstaand programma is een compleet voorstel. U kunt uw programma geheel naar wens invullen en uitbreiden met meer maaltijden, excursies, entrees etc.

Niet inbegrepen is:
 • Overige verzorging, persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering;
 • Calamiteitenfonds (2,50 euro per 9 deelnemers);
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te betalen - indien van toepassing).
 • 1-persoonskamertoeslag (tenzij op uw factuur vermeld - op aanvraag).
 • Niet genoemde excursies/ entreegelden

* De bar is tegen betaling. Informeer naar de mogelijkheden.
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.

Offerte aanvragen