4-daagse reis GRACE CHOIR en Zang Reizen Heidelberg 2024

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Meerdaagse reizen » 4-daagse reis GRACE CHOIR en Zang Reizen Heidelberg 2024

Prijs vanaf
€ 595,00
p.p.
 
 
 
 

4-daagse reis GRACE CHOIR en Zang Reizen Heidelberg 2024

Zang Reizen en het GRACE CHOIR nodigen u uit om deel te nemen aan een bijzondere 4-daagse reis vol muziek, zangmomenten en geschiedenis. Van 22 tot 25 mei 2024 nemen we u mee op een onvergetelijke ontdekkingsre... Lees meer >

 • Programma
 • Hotel
 • In-/exclusief
 • Data & Prijzen
 • Opstapplaatsen

Er is geen algemene locatie informatie beschikbaar.

Hotel Mercure Mannheim am Friedensplatz
Hotel Mercure Mannheim am Friedensplatz
Hotel Mercure Mannheim am Friedensplatz
Hotel Mercure Mannheim am Friedensplatz
Prijs vanaf
€ 595,00
p.p.

4-daagse reis GRACE CHOIR en Zang Reizen Heidelberg 2024

Zang Reizen en het GRACE CHOIR nodigen u uit om deel te nemen aan een bijzondere 4-daagse reis vol muziek, zangmomenten en geschiedenis. Van 22 tot 25 mei 2024 nemen we u mee op een onvergetelijke ontdekkingsreis naar enkele van de meest inspirerende plaatsen in de christelijke geschiedenis. Gaat u mee op reis?

Dirigent = Martin Zonnenberg
Pianist = Joost van Belzen
Organist = Peter Wildeman
Soliste = Tenira Sturm
Uw programma:

Dag 1: Een Hartverwarmend Begin in Worms
Onze muzikale reis begint vandaag! Vroeg in de ochtend vertrekken we vanuit Hoogerheide/Bergen op Zoom en Meerkerk, boordevol opwinding en liederen in ons hart. Onze allereerste halte is Worms, waar we ons verzamelen voor ons eerste zangmoment in de indrukwekkende Dom van Worms, georganiseerd door Zang Reizen.

De Wormser Dom, ook wel bekend als de Dom St. Peter, is een prachtige romaanse basiliek die tussen 1130 en 1181 werd gebouwd. Het is de belangrijkste kerk in Worms en een van de drie keizerlijke domkerken langs de Rijn, naast die in Spiers en Mainz. Wat deze kerk zo bijzonder maakt, is zijn slanke ontwerp in vergelijking met de andere twee. Het is gemaakt van zandsteen en heeft zowel een oostelijk als een westelijk koor, geflankeerd door charmante ronde traptorens, een elegante achthoekige vieringtoren en een toren boven het westkoor die de skyline siert. De geschiedenis van de dom gaat ver terug, naar de tijd na het jaar 1000, toen bisschop Burchard begon met de bouw van een nieuwe kerk. Die stortte helaas snel in, maar dat hield de doorzetting niet tegen. De heropbouw begon in 1130 onder bisschop Burchard II en zijn opvolger Konrad II, met de oostkant als eerste voltooide deel. In 1181 werd de kerk opnieuw ingewijd, hoewel het westelijke koor pas in de 13e eeuw voltooid werd. U zult zeker genieten van de prachtige roosvensters in de achthoekige apsis.

Na onze zangsessie vertrekken we naar ons hotel en komen we in de vroege avond aan. Hier kunnen we inchecken en samen genieten van een heerlijk diner. De avond is ter vrije besteding.

Dag 2: Heidelberg - Ontdekkingen en Muzikale Momenten
Na een smakelijk ontbijt gaan we op weg naar Heidelberg, een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur. In de ochtend maken we een boeiende stadswandeling met deskundige gids(en) door de betoverende straatjes van Heidelberg, waar we worden ondergedompeld in eeuwenoude verhalen van het christelijke geloof.

Heidelberg, gelegen aan de oevers van de Neckar-rivier in het zuidwesten van Duitsland, staat wereldwijd bekend om zijn schilderachtige oude centrum, prachtige kasteelruïnes en de beroemde Ruprecht-Karls-Universiteit, opgericht in 1386 en een van Duitslands oudste universiteiten. De Altstadt (oude stad) van Heidelberg is als een sprookjesachtig doolhof van geplaveide straatjes, historische vakwerkhuizen en gezellige cafés, waar u de charmante sfeer van lang vervlogen tijden kunt proeven.

In de namiddag krijgen we de kans om samen te zingen tijdens een speciaal optreden in de Heilige Geestkerk (Heiliggeistkirche in Heidelberg), wederom georganiseerd door Zang Reizen. De Heilige Geestkerk begon als een kapel en werd later een stiftskerk ter ondersteuning van de universiteit. Naast haar rol als stiftskerk diende de Heilige Geestkerk ook als parochiekerk voor het stadscentrum. De bouw van de kerk vond plaats tussen 1398 en 1515 en fungeerde als grafkerk voor de keurvorsten van de Palts. Tijdens de Paltse Successieoorlog werd de kerk zwaar beschadigd, maar herstelde later in de tijd. Interessant genoeg huisvestte de galerijen van de Heilige Geestkerk ooit de Bibliotheca Palatina, een van Duitslands meest vooraanstaande bibliotheken tijdens de renaissance.

Na deze inspirerende dag rijden we terug naar ons hotel en sluiten we af met een heerlijk diner.

Dag 3: Kasteel Heidelberg en Rondvaart over de Neckar
Vandaag, na ons smakelijke ontbijt, gaan we de stad Heidelberg verkennen en bezoeken we 's ochtends het majestueuze Heidelberger Schloss, oftewel het Heidelbergse kasteel. Deze indrukwekkende kasteelruïnes bieden niet alleen een betoverend uitzicht over de stad, maar vertellen ook een rijk historisch verhaal. Neem ook zeker even de tijd voor bezinning in de prachtige kasteeltuinen.

In de middag maken we een ontspannende boottocht over de schilderachtige Neckar-rivier, waar we de schitterende omgeving vanaf het water kunnen bewonderen. De rest van de middag is naar eigen wens in te vullen - een moment van persoonlijke bezinning, een bezoek aan een lokale kerk en/of het oude stadscentrum verkennen. Aan het einde van de middag zit ons bezoek aan Heidelberg er op en gaan we naar het hotel voor het diner en laatste overnachting.

Dag 4: Terug naar Nederland via Koblenz - Een Heerlijk Slotdiner
Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en onze reis voort te zetten naar Koblenz, waar de Rijn en de Moezel samenkomen. Hier hebben we vrije tijd om het mooie centrum te verkennen. Koblenz is een stad doordrenkt van geschiedenis en omgeven door prachtige natuur. Deze schilderachtige locatie, met zijn middeleeuwse kastelen, charmante pleinen en historische architectuur, trekt bezoekers aan met zijn unieke mix van oude wereldcharme en moderne levendigheid. Of u nu langs de sfeervolle boulevards wandelt, de indrukwekkende forten verkent, of gewoon geniet van het majestueuze uitzicht op de rivieren, Koblenz biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen die op zoek is naar een stukje Duitse pracht en cultuur. Na ons bezoek aan Koblenz zetten we de terugreis in en genieten we onderweg van een gezamenlijk diner en delen we onze onvergetelijke herinneringen.

Meer informatie

 • Deze reis gaat door bij min. 46 deelnemers en heeft plaats voor max. 120 deelnemers.

Mercure Hotel Mannheim am Friedensplatz (****)

Aantal sterren: 4
Am Friedensplatz 1
D 68165
Mannheim, Duitsland

Dit moderne 4-sterren hotel is gelegen naast het Planetarium van Mannheim en tegenover het Luisenpark met een goede verbinding naar het centrum van de stad.

Het hotel beschikt over restaurant met terras in de tuin, waar internationale gerechten worden geserveerd. Voor een drankje en snack kunt u terecht in de bar van het hotel. Wifi in het hotel staat u gratis ter beschikking. 

De moderne kamers zijn voorzien van airconditioning, tv, schrijftafel, kluisje, koffie- en thee faciliteiten en een badkamer met douche/toilet en haardroger.


Hotel Mercure Mannheim am Friedensplatz
Hotel Mercure Mannheim am Friedensplatz
Hotel Mercure Mannheim am Friedensplatz
Hotel Mercure Mannheim am Friedensplatz

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar, voorzien van toilet, bar, dvd speler en airconditioning;
 • Service en begeleiding van ervaren chauffeur;
 • Reisbegeleiding en muzikanten van Zang Reizen;
 • Programma zoals beschreven;
 • Koffie/thee en iets lekkers tijdens heenreis (selfservice aan boord);
 • 3x nachten verblijf in middenklasse hotel;
 • 3x ontbijt;
 • 3x diner;
 • Rondvaart Neckar;
 • Stadswandeling Heidelberg met gidsen;
 • Bezoek en entree Schloss Heidelberg;
 • Vrije tijd in Heidelberg;
 • Vrije tijd in Koblenz;
 • Diverse zangmomenten tijdens de reis (door Zang Reizen georganiseerd);
 • Diner ter afsluiting;
 • SGR bijdrage (5,00 euro per persoon);
 • Toeristenbelasting.

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekering (tenzij u deze kiest tijdens de boeking), 1-persoonskamertoeslag, overige verzorging, persoonlijke uitgaven, fooien en niet genoemde entreegelden.

Uw reis

4-daagse reis GRACE CHOIR en Zang Reizen Heidelberg 2024
Datum: 22-05-2024

Prijsoverzicht

Reissom volw. 1€ 595,00
Reissom volw. 2€ 595,00
Calamiteitenfonds€ 2,50
Totale reissom € 1.192,50

Deze reis boeken >
1: Selecteer uw gewenste vertrekdatum

U kunt ook op 1 van onderstaande vertrekdata klikken om een vertrekdatum te selecteren.

Geef de samenstelling van uw reisgezelschap aan
vanaf 12 jaar
3 t/m 11 jaar
tot 3 jaar
Geef de Kamer verdeling aan.
Vul het aantal kamers in dat u wilt.
 Toeslag
Mercure Hotel Mannheim am Friedensplatz 
1-persoonskamer€99,00
U verblijft in een eenpersoonskamer voorzien van airconditioning, tv, koffie- en theefaciliteiten, kluisje en badkamer met bad- en of douche en wc.
 
2-persoonskamer€0,00
U verblijft in een tweepersoonskamer voorzien van airconditioning, tv, koffie- en theefaciliteiten, kluisje en badkamer met bad- en of douche en wc.
 
Deze reis boeken >
 

Beschikbaar

Gegarandeerd
vertrek

Volgeboekt

Niet beschikbaar
wo 22 mei
€ 595,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar, voorzien van toilet, bar, dvd speler en airconditioning;
 • Service en begeleiding van ervaren chauffeur;
 • Reisbegeleiding en muzikanten van Zang Reizen;

Genoemde opstaptijden en -plaatsen kunnen wijzigen.

Klik op de locatie naam voor meer informatie.


Ik wil graag de opstapplaatsen zien op vertrekdatum:

Plaats
Locatie
Tijd
Toeslag
Meerkerk / Hoogblokland
05.30
-

De tijden en locaties zijn onder voorbehoud. Op uw deelnemersbewijs staan de definitieve vertrektijden- en locaties. Het deelnemersbewijs ontvangt u 1 week voor vertrek.