5-daagse busreis Teutoburgerwald

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Meerdaagse reizen » 5-daagse busreis Teutoburgerwald

Prijs vanaf
€ 389,00
p.p.
 
 
 
 

5-daagse busreis Teutoburgerwald

Een reis naar het Teutoburgerwald in Duitsland… Dat belooft een paar geweldige vakantiedagen! U verblijft in het heerlijke 4**** Waldhotel Bärenstein. Dit gezellige hotel ligt fantastisch en u zult ... Lees meer >

 • Programma
 • Hotel
 • In-/exclusief
 • Data & Prijzen
 • Opstapplaatsen

Er is geen algemene locatie informatie beschikbaar.

hotel baerenstein horn bad meinberg
Waldhotel Barenstein
Waldhotel Barenstein
Waldhotel Barenstein
Waldhotel Barenstein
hotel baerenstein horn bad meinberg
hotel baerenstein horn bad meinberg
hotel baerenstein horn bad meinberg
hotel baerenstein horn bad meinberg
Waldhotel Barenstein
Prijs vanaf
€ 389,00
p.p.

5-daagse busreis Teutoburgerwald

Een reis naar het Teutoburgerwald in Duitsland… Dat belooft een paar geweldige vakantiedagen! U verblijft in het heerlijke 4**** Waldhotel Bärenstein. Dit gezellige hotel ligt fantastisch en u zult zich hier direct thuisvoelen. De klanttevredenheidscore is maar liefst 8,7/10!

U zult snel ontdekken dat het Teutoburgerwald veel te bieden heeft! Het Teutoburgerwald is een glooiende regio die van Osnabrück tot aan Paderborn loopt met als cultureel en economisch middelpunt de stad Bielefeld. In dit glooinende gebied stromen diverse beekjes en riviertjes zoals de Lippe, Ems en de Weser. Wellicht de meest bekende bezienswaardigheid van deze regio is de Externsteine, een opvallende rotsformatie die al in de steentijd als heilige plaats werd beschouwd. Ook het Hermannsdenkmal is een indrukwekkende plek om te bezoekenn. De streek is ook kenmerkend door de mooie kuuroorden zoals Bad Salzuflen. U zult hier zich aan zee wanen want door de geneeskrachtige zoutbronnen die uit de diepte van de aarde opborrelen, ruikt het hier zilt.

Laat u verrassen tijdens deze bijzondere, luxe reis en geniet van een onbezorgde vakantie met Brabant Expres Reizen!
Uw programma:

Dag 1: Vertrek en heerlijke streekschotel lunch
We vertrekken vanochtend vanaf uw privé opstapplaats(en) naar een gezellig en bijzonder restaurant in Duitsland. Bij aankomst gaan we aan tafel voor een heerlijke streekschotel met diverse lokale vlees- en kaassoorten. Na geproefd te hebben van al deze lekkernijen bent u nog even vrij in het gezellige stadje Soest, niet te verwarren met ‘onze’ Soest. Soest heeft heel wat te bieden op het gebied van monumenten, cultuur, mooie stadsgezichten en de bijzondere stadstuinen. De stadsmuur staat nog grotendeels overeind, hoewel er nog maar 1 van de 8 poorten bewaard is gebleven. In deze poort, de Osthofenpoort genaamd, is nu het stadsmuseum van Soest gevestigd. Het gemoedelijke stadje heeft maar liefst 28 bijzondere kerken, met als hoogtepunt de Dom. In de Romaanse toren, die geldt als de mooiste van Duitsland, is het Dommuseum gevestigd die u op eigen gelegenheid kunt bezoeken. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel waar we inchecken voor de aankomende 4 nachten. Vanavond serveert de hotelier een heerlijk diner. De avond is ter vrije besteding.

Dag 2: Externsteine, Hermannsdenkmal & Bad Salzuflen
Na het ontbijt heeft u de keuze; een wandeling door het bos naar de indrukwekkende Externsteine (ca. 1,5 km) of per touringcar. Er zijn mythes dat de Externsteine als heilige plaats in de steentijd een grote rol speelde en dat Germaanse stammen hier kwamen. Bewijs daarvoor is echter nooit gevonden. Dat stopt echter niet de fascinatie van de vele bezoeker die hier jaarlijks de rotsen komen bewonderen. Nog steeds komen hier Ieder jaar druïdes en aanbidders van Keltische goden hier de zonnewende vieren. In de middeleeuwen kreeg de Externsteine een religieuze functie. In de rotsen zijn ruimtes uitgehakt en werd een kerk geplaatst en lange tijd trok deze plek pelgrims vanuit heel Europa. Een bijzondere locatie! Hierna gaan we een bezoek brengen aan het imposante Hermannsdenkmal. Het Hermannsdenkmal van de beroemde architect en beeldhouwer Ernst von Bandel stamt nog uit de periode dat Duitsland gehavend en versplinterd uit de Franse bezetting kwam. De Duitsers waren op zoek naar een nationale identiteit en grepen terug op het mythische, Germaans verleden. Het standbeeld van de Germaanse held Hermann is kolossaal. Het zwaard is maar liefst 7 meter lang en zijn tenue en strijdhouding verraadt dat hij geen vriend was van het Romeinse leger. In het jaar 9 verenigde Hermann alias Arminius een aantal Germaanse stammen en versloeg de Romeinse legioenen van de Romeinse stadhouder Varus.
Na ons bezoek aan de Hermannsdenkmal rijden we naar het stadje Bad Salzuflen. Het kuuroord Bad Salzuflen staat bekend om zijn zoute bronwater vol mineralen. Het water wordt al sinds de 19de eeuw in deze stad gedronken, geïnhaleerd en u kunt er in baden. Bad Salzuflen ligt in een mooi, parkachtig, landschap waar u heerlijk kunt wandelen of ontspannen op een fijn terras. De gezonde lucht waar de streek bekend om staat doet wonderen. Het stadje Bad Salzuflen heeft met het vele groen, smalle zijstraten en de historische gebouwen veel bezienswaardigheden. U bent hier vrij om het stadje te bezoeken. Hierna rijden we terug naar het hotel waar de hotelier een wederom een heerlijk diner serveert. De avond is ter vrije besteding.

Dag 3: Het grootste openluchtmuseum van Duitsland in Detmold
Na het ontbijt bent u nog even vrij voordat we een bezoek brengen aan het grootste openluchtmuseum van Duitsland; Het LWL Freilichtmuseum in Detmold. Hier komt het dagelijks leven in de afgelopen eeuwen aan bod en krijgt u een goede indruk van ‘hoe het vroeger was’. De (maar liefst!) 120 gebouwen zijn met grote zorg naar deze locatie gebracht en zijn dus volledig in originele staat behouden. Hiertoe behoort bijvoorbeeld een Lippisch meierhof uit de 16de eeuw, het woonhuis van de Joodse familie Uhlmann uit begin jaren ’30 en een tankstation uit de jaren ’60. Hier kijkt u mee over de schouders van fotografen, smeden, bakkers, molenaars en andere handwerkers. Hard aan het werk in hun werkplaats met origineel en volledig functionerend interieur. In de tuinen, die naar historisch voorbeeld zijn ontworpen, groeien oude cultuurgewassen, die elders al lang in de vergetelheid zijn geraakt. Bovendien draagt het museum van het district Westfalen-Lippe (LWL) bij aan het actief onderhouden van zeldzame dierenrassen, zoals de Senne-paarden, het Siegerländer runderras en de Lippe-ganzen. Op het museumterrein van ruim 90 hectare zorgen drie herbergen voor een historische sfeer en een eigentijds culinair genot. Na deze heerlijke dag rijden we terug naar het hotel waar de hotelier met het diner op u wacht. Na het diner organiseert het hotel een gezellige muziekavond. Gaat u vanavond met de voetjes van de vloer?

Dag 4: De Rattenvanger van Hameln
Na ons ontbijt rijden we naar een plaatsje waar iedereen wel eens van heeft gehoord, maar waarschijnlijk nog nooit is geweest: Hameln. Wie kent niet het bekende verhaal over de rattenvanger van Hameln? In dit lieflijke stadje zult u de Rattenvanger op veel plaatsen in het stadje tegenkomen. We beginnen de ochtend met een mooie stadswandeling onder leiding van een gids (Nederlandstalig, mits beschikbaar). Een wandeling door de binnenstad is al een attractie op zich! Architectuurliefhebbers waarderen de oude binnenstad van Hamelen en noemen dit een juweel van de Weserrenaissance. Maar de stenen getuigen uit die tijd vertellen ons meer over de geschiedenis van stad van de rattenvanger, zoals bijvoorbeeld het rattenvangerhuis uit 1602 met de inscriptie van de kinderuittocht – waarschijnlijk het bekendste historische evenement in Hamelen. Hierna bent u vrij om te lunchen en de stad zelf te verkennen. Strijk neer op een fijn terras en bewonder de bijzondere architectuur onder het genot van een kop koffie! Na ons bezoek aan Hameln rijden we terug naar het hotel voor het diner en een gezellige, laatste avond samen.

Dag 5: Paderborn en diner ter afsluiting
Nadat u de dag goed bent begonnen met het uitgebreide ontbijtbuffet is het helaas weer tijd om afscheid te nemen van ons heerlijke verblijf in Waldhotel Bärenstein. Maar de reis zit er nog niet op! We rijden naar Paderborn waar u vanochtend deze prachtige stad gaat verkennen. Met een wandeling -onder leiding van een gids- door de binnenstad maakt u kennis met Paderborn door de eeuwen heen. U ziet de middeleeuwse keizerpalts, de imposante Dom en het beroemde raadhuis uit de Wezerrenaissance. Deze bezienswaardigheden liggen niet ver van elkaar. Op een ontspannen manier leert u Paderborn kennen en bent u na deze wandeling nog even vrij in het centrum. Hierna vertrekken we richting Nederland waar we onze mooie reis afsluiten met een 3-gangendiner. We komen in de vroege avond aan op uw opstapplaats en zit de reis er helaas alweer op. Tot volgend jaar!
5-daagse busreis teutoburgerwald duitsland
5-daagse busreis teutoburgerwald duitsland
5-daagse busreis teutoburgerwald duitsland
5-daagse busreis teutoburgerwald duitsland
5-daagse busreis teutoburgerwald duitsland

Ringhotel Waldhotel Bärenstein (****)

Aantal sterren: 4
Am Bärenstein 44
32805
Horn-Bad Meinberg, Duitsland

Dit prettige hotel behoort tot de Ringhotels en ligt aan de rand van het dorp Horn-Bad Meinberg. Het beschikt over comfortabele kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Als gast kunt u gebruik maken van het zwembad, stoombad en de sauna.

Het hotel beschikt verder over een mooi buitenterras, een restaurant, bar en een wintertuin met uitzicht op de tuin.


hotel baerenstein horn bad meinberg
Waldhotel Barenstein
Waldhotel Barenstein
Waldhotel Barenstein
Waldhotel Barenstein
hotel baerenstein horn bad meinberg
hotel baerenstein horn bad meinberg
hotel baerenstein horn bad meinberg
hotel baerenstein horn bad meinberg
Waldhotel Barenstein

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar, voorzien van toilet, bar (*), dvd speler en airconditioning;
 • Service en begeleiding van onze ervaren chauffeur/ tevens reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
 • 4 nachten in het 4**** sterren Walhotel Bärenstein o.b.v. twee persoonskamers;
 • 4x uitstekend en uitgebreid ontbijtbuffet;
 • 4x diner in restaurant van uw hotel;
 • Lokale streekschotel (lunch) in gezellig restaurant op heenreis;
 • Bezoek en entree Externsteine, Hermannsdenkmal & vrij bezoek Bad Salzuflen;
 • Bezoek en entree LWL Freilicht museum in Detmold;
 • Bezoek Hameln, inclusief stadswandeling met gids en vrije tijd;
 • Bezoek Paderborn, inclusief stadswandeling met gids en vrije tijd;
 • Diner ter afsluiting.

Exclusief

 • Overige verzorging, niet genoemde entreegelden, uitgaven van persoonlijke aard en
  fooien. Een wijziging in het aantal deelnemers kan een prijswijziging tot gevolg hebben.
5-daagse busreis teutoburgerwald duitsland
5-daagse busreis teutoburgerwald duitsland
5-daagse busreis teutoburgerwald duitsland
5-daagse busreis teutoburgerwald duitsland
5-daagse busreis teutoburgerwald duitsland

Uw reis

5-daagse busreis Teutoburgerwald
Datum: 20-05-2019

Prijsoverzicht

Reissom volw. 1€ 389,00
Reissom volw. 2€ 389,00
Calamiteitenfonds€ 2,50
Totale reissom € 780,50

Deze reis boeken >
1: Selecteer uw gewenste vertrekdatum

U kunt ook op 1 van onderstaande vertrekdata klikken om een vertrekdatum te selecteren.

Geef de samenstelling van uw reisgezelschap aan
vanaf 12 jaar
3 t/m 11 jaar
tot 3 jaar
Geef de Kamer verdeling aan.
Vul het aantal kamers in dat u wilt.
 Toeslag
Ringhotel Waldhotel Bärenstein 
1-persoonskamer€79,00
Uw kamer beschikt over een TV en badkamer met bad en/of douche en toilet.
 
2-persoonskamer€0,00
Uw kamer beschikt over een TV en badkamer met bad en/of douche en toilet.
 
Deze reis boeken >
 

Beschikbaar

Gegarandeerd
vertrek

Volgeboekt

Niet beschikbaar
ma 20 mei
€ 389,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar, voorzien van toilet, bar (*), dvd speler en airconditioning;
 • Service en begeleiding van onze ervaren chauffeur/ tevens reisleider;
 • Programma zoals beschreven;

Genoemde opstaptijden en -plaatsen kunnen wijzigen.

Klik op de locatie naam voor meer informatie.


Ik wil graag de opstapplaatsen zien op vertrekdatum:

5-daagse busreis teutoburgerwald duitsland
5-daagse busreis teutoburgerwald duitsland
5-daagse busreis teutoburgerwald duitsland
5-daagse busreis teutoburgerwald duitsland
5-daagse busreis teutoburgerwald duitsland