5-daagse Samenzang reis West-Vlaanderen Zang Reizen 2023

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » KBO Reizen » 5-daagse Samenzang reis West-Vlaanderen Zang Reizen 2023

Prijs vanaf
€ 599,00
p.p.
 
 
 
 

5-daagse Samenzang reis West-Vlaanderen Zang Reizen 2023

Boek deze unieke samenzang reis naar West Vlaanderen, België met bezoek aan Antwerpen, Blankenberge, Ieper, Gent, Brugge en Doornik en Samen zingen in de kathedraal van Brugge. Thema: Eerste Wereldoorlo... Lees meer >

 • Programma
 • Hotel
 • In-/exclusief
 • Data & Prijzen
 • Opstapplaatsen

Er is geen algemene locatie informatie beschikbaar.

Prijs vanaf
€ 599,00
p.p.

5-daagse Samenzang reis West-Vlaanderen Zang Reizen 2023

Boek deze unieke samenzang reis naar West Vlaanderen, België met bezoek aan Antwerpen, Blankenberge, Ieper, Gent, Brugge en Doornik en Samen zingen in de kathedraal van Brugge.

Thema: Eerste Wereldoorlog & Guido de Brès (Geloofsbelijdenis)

Leiding: Ds. J. van Rijswijk
Orgel: Peter Wildeman

Deze reis wordt in samenwerking met ZANG REIZEN georganiseerd.
Programma van Dag tot Dag:

Dag 1: In de vroege morgen vertrekken we naar Blankenberge en bezoeken de prachtige stad Antwerpen.

We vertrekken deze ochtend vanaf uw opstapplaats om ons ochtendprogramma te laten starten in de schitterende stad Antwerpen. Ds. J. van Rijswijk opent met ons de reis. We worden ontvangen in een gezellig restaurant met koffie/thee met een heerlijk stuk gebak. Na dit goede begin van onze midweek, komen onze gidsen ons ophalen voor een stadswandeling door Antwerpen. De gidsen eindigen de wandeling in het centrum van de stad waar u vrij bent voor een hapje/drankje. TIP: België staat natuurlijk bekend om zijn Vlaamse friet.. Antwerpen kent veel frituren en geniet u van een puntzak Vlaamse friet, lekker uit het vuistje! De chauffeur/reisleider haalt u vanmiddag weer op en staat de bus klaar om ons naar ons hotel in Blankenberge te brengen. We worden hartelijk ontvangen en nemen we de kamersleutels in ontvangst waarna u de gelegenheid heeft op te frissen voor het diner. Ds. van Rijswijk besluit met ons de avond. De verdere avond is ter vrije besteding.

Dag 2 - Blankenberge, Tyne Cot, Ieper en de “Last Post”
Na ons ontbijt bent u vanochtend vrij in Blankenberge. Een perfect moment om dit kuststadje op eigen gelegenheid te verkennen of te winkelen in het gezellige centrum. We verzamelen rond het middaguur en vertrekken we naar Ieper waar we een bezoek brengen aan het indrukwekkende Tyne Cot. Bij aankomst staan er gidsen op ons te wachten die ons rondleiden op deze militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog. Oorspronkelijk was Tyne Cot een versterkte positie van de Duitse Flandern I-stelling, waar Australische troepen in oktober 1917 een eerstehulppost inrichtten. Vanuit het bezoekerscentrum hebben we een uniek uitzicht over de oude slagvelden en tijdens de rondleiding krijgen we het aangrijpende verhaal van Tyne Cot Cemetery en de doden van Passendale te horen en te zien. Na dit bijzondere bezoek rijden we naar Ieper waar u nog even vrij bent voor we aan tafel gaan aan de Markt in het centrum van Ieper voor een uitstekend 3-gangendiner. Na het diner wandelen we een klein stukje naar de wereldberoemde Menenpoort. Iedere avond wordt hier om 20u stipt sinds 1928 de "Last Post" geblazen onder de machtige gewelven van de Menenpoort. Dit gedenkteken, in de vorm van een Romeinse triomfboog, draagt de namen van 54.896 vermiste soldaten van het toenmalige Britse Imperium. Een ervaring die iedereen eens mee gemaakt moet hebben. Na deze bijzondere middag en avond rijden we terug naar het hotel.

Dag 3 - Bezoekerscentrum Jules Destrooper & Bezoek Doornik, de stad van Guido de Brès.
De ochtend start met een heerlijk ontbijtbuffet. Na deze goede start van de dag rijden we naar het bezoekerscentrum Jules Destrooper. Hier krijgen we een zeer interessante tour door de beroemde koekjesfabriek. Er is een boeiende film van ca. 12 minuten, een inkijk in de fabriek en er wordt aan de hand van uitleg door de gids de werking van allerlei oude machines getoond. Hierna is er een proeverij van 10 verschillende producten met koffie en is er de gelegenheid een bezoek te brengen aan de fabriekswinkel. Na heerlijk geproefd te hebben van al dit lekkers, stappen we de bus in en rijden we verder door de Westhoek naar Doornik (Tournai) waar u even vrij bent voor de lunch. Vanmiddag verzamelen we op een centraal punt in Doornik, de stad van Guido de Brès, een Waalse protestantse theoloog en de opsteller van de Nederlandse Geloofsbelijdenis. Het Wetenschappelijk bureau van de SGP, de Guido de Brès Stichting, is naar hem vernoemd. We maken een stadswandeling in Doornik onder leiding van stadsgidsen. Tijdens de wandeling leert u alles over deze theoloog, de Kathedraal van de stad en nog veel meer… Ook Ds. van Rijswijk zal u deze dag het e.e.a. vertellen over de Nederlandse Geloofsbelijdenis Na ons bezoek aan Doornik rijden we terug naar ons hotel waar we aan tafel gaan voor het diner.

Dag 4 - Historisch Brugge:
Vanochtend vertrekken we na het ontbijt naar Brugge. Deze historische stad heeft een autovrij centrum waardoor u vandaag goed ter been moet zijn om de stad te bezoeken. Tevens zal hier de samenzangmiddag zijn. Op het moment dat u zich in de binnenstad van Brugge begeeft dan lijkt het wel alsof u een openluchtmuseum binnenwandelt. De historische binnenstad is een grote verzameling van oude straten, sfeervolle pleinen en prachtige gevels die u terug lijken te voeren naar vroegere tijden. Het geluid van de paarden die nog steeds door de straten van Brugge lopen versterkt dit gevoel.. Bij uw reispapieren ontvangt u handige informatie over de bezienswaardigheden. Na de middag zingen we in een van de mooiste kerken psalmen en liederen o.l.v. organist Peter Wildeman, en Ds. van Rijswijk zal een meditatief moment verzorgen. Aan het einde van de middag vertrekken we terug naar ons hotel voor het diner en de laatste overnachting.

Dag 5: Gent
Na wederom een heerlijk ontbijt is het dan helaas tijd om afscheid te nemen van ons heerlijke verblijf in Blankenberge. Maar de reis zit er nog niet op! We rijden naar Gent waar we een leuke en mooie rondvaart door de grachten van Gent maken. Een spontane stadsgids zal ons alles vertellen over het leven in Gent. Hierna heeft u de gelegenheid om in het gezellige centrum op eigen gelegenheid te eten. Hierna staat de bus klaar voor vertrek naar Nederland en rijden we terug naar de opstapplaatsen waar we in de vroege avond aankomen. We zijn weer aan en het einde van de reis en Ds. van Rijswijk zal met u deze reis op gepaste wijze met u afsluiten.

Meer informatie

 • Programma is onder voorbehoud van onvoorziene wijzigingen. Op deze reis zijn de ANVR reis- en boekingsvoorwaarden van toepassing. Minimum aantal deelnemers voor deze reis: 36.

Avenue Boutique Hotel (***)

Aantal sterren: 3
J. de Troozlaan 42
8370
Blankenberge, België

Het Avenue Boutique Hotel is een gerenoveerd, origineel art-decohotel uit 1932. Het hotel beschikt over een fitnessruimte en een solarium. Dit boetiekhotel ligt op slechts 270 meter van de Noordzee en het zandstrand in Blankenberge en biedt overal gratis WiFi.

Alle kamers van het Avenue Boutique Hotel zijn voorzien van authentieke kroonluchters, een bureau, geluidsisolatie en een 32-inch smart-tv. Ze hebben ook een eigen badkamer met een douche.

Elke ochtend wordt er een ontbijt verzorgd. De bar heeft een terras.

De parkeergelegenheid is voorzien van 3 Tesla-oplaadpunten. Het casino van Blankenberge ligt op 5 minuten lopen van het hotel. Het Sea Life Centre bevindt zich op 13 minuten lopen. De afstand van het Avenue Boutique Hotel naar Knokke en Brugge bedraagt 12 km. Oostende ligt op 20 km afstand.
 


Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van tv/dvd, toilet, bar en airconditioning;
 • Service en begeleiding van onze ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
 • 4 nachten verblijf in 3*** Boutique Hotel Avenue;
 • 4x uitgebreid ontbijtbuffet;
 • 3x uitstekend diner in restaurant van uw hotel;
 • 1x 3-gangendiner in Ieper;
 • Koffie/thee (2x) met appelgebak in Antwerpen;
 • Stadswandeling Antwerpen o.l.v échte Antwerpse gidsen;
 • Entree, rondleiding en proeverij Jules de Strooper;
 • Rondleiding met gidsen Tyne Cot Cemetery;
 • Bezoek Menenpoort en de Last Post;
 • Bezoek Brugge;
 • Bezoek aan Doornik (Tournai) met stadwandeling 2 uur;
 • Boottochtje Gent, inclusief uitleg gids;
 • Vrij bezoek Antwerpen, Blankenberge, Brugge, Ieper en Gent;
 • BTW, toeristen- en verblijfsbelasting;
 • Reserveringskosten en administratiekosten;
 • SGR bijdrage 5,00 euro per persoon;
 • Verblijfs- en verzorgingskosten chauffeur/ reisleider.
 • Kerkhuur Brugge
 • Samenzang met Peter Wildeman in Brugge
 • Reisbegeleiding tijdens de gehele reis van Ds. J. van Rijswijk.

Exclusief

 • Exclusief: reis- en annuleringsverzekering, 1-persoonskamertoeslag, overige verzorging, persoonlijke uitgaven, fooien en niet genoemde entreegelden.

Uw reis

5-daagse Samenzang reis West-Vlaanderen Zang Reizen 2023
Datum: 12-06-2023

Prijsoverzicht

Reissom volw. 1€ 599,00
Reissom volw. 2€ 599,00
Totale reissom € 1.198,00

Deze reis boeken >
1: Selecteer uw gewenste vertrekdatum

U kunt ook op 1 van onderstaande vertrekdata klikken om een vertrekdatum te selecteren.

Geef de samenstelling van uw reisgezelschap aan
vanaf 12 jaar
3 t/m 11 jaar
tot 3 jaar
Geef de Kamer verdeling aan.
Vul het aantal kamers in dat u wilt.
 Toeslag
Avenue Boutique Hotel  
1-persoonskamer€125,00
 
2-persoonskamer€0,00
 
Deze reis boeken >
 

Beschikbaar

Gegarandeerd
vertrek

Volgeboekt

Niet beschikbaar
ma 12 jun
€ 599,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van tv/dvd, toilet, bar en airconditioning;
 • Service en begeleiding van onze ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;

Genoemde opstaptijden en -plaatsen kunnen wijzigen.

Klik op de locatie naam voor meer informatie.


Ik wil graag de opstapplaatsen zien op vertrekdatum:


Opstaptijden/-plaatsen zijn onder voorbehoud, houdt u rekening met de opstaptijd vermeld op uw REISPAPIEREN. Deze ontvangt u ca. 1 week voor vertrek per e-mail.

Indien een opstaplocatie wijzigt, dan wordt u telefonisch of per e-mail door ons benaderd. Bij te weinig animo voor een opstapplaats behouden wij het recht om deze te laten vervallen. In overleg met u bepalen we een alternatief.