5-daagse ZGG reis Johannes Hus en de Moravische Broeders 2024

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Meerdaagse reizen » 5-daagse ZGG reis Johannes Hus en de Moravische Broeders 2024

Prijs vanaf
€ 795,00
p.p.
 
 
 
 

5-daagse ZGG reis Johannes Hus en de Moravische Broeders 2024

Deze bijzondere reis wordt uitgevoerd in samenwerking met ZGG en Zang Reizen. Tijdens deze reis maakt u kennis met Herrnhut en Praag en bezoeken we, onder begeleiding van Ds. M. Karens, o.a. 'de kleine stad... Lees meer >

 • Programma
 • Hotel
 • In-/exclusief
 • Data & Prijzen
 • Opstapplaatsen

Er is geen algemene locatie informatie beschikbaar.

Prijs vanaf
€ 795,00
p.p.

5-daagse ZGG reis Johannes Hus en de Moravische Broeders 2024

Deze bijzondere reis wordt uitgevoerd in samenwerking met ZGG en Zang Reizen. Tijdens deze reis maakt u kennis met Herrnhut en Praag en bezoeken we, onder begeleiding van Ds. M. Karens, o.a. 'de kleine stad' Herrnhut en leren we over de herkomst van de wereldwijde broederschap. We bezoeken de Gouden stad Praag met haar prachtige oude centrum met het standbeeld van Johannes Hus, de Joodse Wijk, Synagoge en de beroemde begraafplaats. In Praag wordt een zangmoment georganiseerd onder leiding van organist Peter Wildeman.
PROGRAMMA:

Maandag 3 juni 2024 - Dag 1: Vertrek naar Dresden
Vandaag begint onze bijzondere 5-daagse excursiereis naar Herrnhut en Praag, geheel in het teken van Johannes Hus en de Moravische Broeders. Na een hartelijk welkomstwoord van uw chauffeur/reisleider vertrekken we richting Dresden. Onderweg maken we een stop in de regio Braunschweig voor de lunch (eigen gelegenheid). Na deze stop vervolgen we onze weg. Omstreeks 18.00 uur komen we aan bij ons hotel in Riesa aan de Elbe, nabij Dresden, waar we inchecken voor 1 nacht. Vanavond zorgt de hotelier voor een uitstekend diner. De rest van de avond is ter vrije besteding.

Dinsdag 4 juni 2024 - Dag 2: Herrnhut
Na het vroege ontbijt checken we uit en vertrekken we richting Herrnhut. Herrnhut is een kleine stad in het zuidoosten van Saksen en vormt samen met de naburige steden een regionaal centrum in het hart van Oberlausitz, tussen Löbau en Zittau. Herrnhut is de oprichtingsplaats van de Moravische kerk, internationaal bekend om de productie van wereldwijd zendingswerk en de Moravische sterren.

De Evangelische Broedergemeente, tegenwoordig gevestigd op vier continenten, heeft wereldwijde kerkelijke en cultuurhistorische betekenis. Nikolaus Ludwig Graf von Zinzendorf - als de plaatselijke heer in Berthelsdorf - stond Moravische religieuze vluchtelingen toe zich in 1722 op zijn land te vestigen. De plaatsnaam Herrnhut geeft aan dat de nederzetting 'onder de hoede (bescherming) van de Heer' staat. In een paar jaar tijd groeide de plek uit tot een ongelooflijke omvang. Veel mensen van heinde en verre vonden in Herrnhut een nieuw thuis. Graaf Zinzendorf speelde een actieve rol in het leiden van de pas gestichte kerk en vormde deze tot een sterke christelijke gemeenschap, de Moravische Kerk. We worden hartelijk ontvangen in Herrnhut en maken hier een wandeling onder leiding van een gids. Na de wandeling bent u vrij in Herrnhut voor de lunch en een bezoek aan het museum, de kerk en de fabriek waar de Herrnhuter sterren gemaakt worden.

Na het bezoek aan Herrnhut vertrekken we naar Praag waar we vanavond inchecken voor 3 nachten en aan tafel gaan voor het diner.

Woensdag 5 juni 2024 - Dag 3: Praag - het oude centrum, Johannes Hus en de Praagse Burcht
Vanochtend vertrekken we al vroeg naar het centrum van de Gouden stad, Praag. Onder leiding van een gids maken we een kennismaking met deze stad en wandelen op een rustig tempo langs de belangrijkste bezienswaardigheden. We wandelen over de prachtige gotische Karelsbrug. Deze brug heeft een zeer prominente plaats in Praag. De brug heeft een rijke geschiedenis die wel zeker 600 jaar terug in de tijd gaat. De bijzonder mooie beelden van heiligen en religieuze taferelen die de brug sieren, waren ooit bedoeld om de mensen terug in de kerk te krijgen. Hierna wandelen we naar het oude Stadsplein en staan we stil bij het standbeeld van Johannes Hus (Tsjechisch: Pomník mistra Jana Husa). Het werd onthuld in 1915 om de 500-jarige martelaarsdood van Johannes Hus te herdenken.

Rond lunchtijd bent u vrij voor een hapje/drankje voordat we vanmiddag verder gaan met onze ontdekking van Praag. We brengen een bezoek aan de Praagse Burcht. Op de heuvel en burchtwijk Hradĉany ligt het grootste burchtgebied ter wereld.De burcht Pražský hrad is gebouwd in de 9e eeuw en is met een oppervlakte van 7,5 ha de grootste van zijn soort. De omgeving van deze burcht neemt u mee terug in tijd. Wandel over de binnenpleinen, langs paleizen en bewonder een van de vele kerken, zoals de grote Sint Vituskathedraal. Er is maar liefst 600 jaar gebouwd om deze kathedraal de uitstraling te geven die het nu heeft. De zeer gedetailleerde bouw is en kunstig staaltje architectuur. Er is een koninklijke crypte, Wenceslaskapel, koninklijk oratorium, kroonjuwelen en een hoogaltaar. Let vooral op het beschilderde glas in lood in de kapel. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons fijne hotel waar we samen dineren en terugkijken op een bijzondere dag.

Donderdag 6 juni 2024 - Dag 4: de Joodse wijk en vrije tijd
Na het ontbijt brengt uw chauffeur/reisleider u naar de Moldau en wandelen we over een brug naar richting het centrum. We ontmoeten onze (Nederlandstalige) gidsen die ons meenemen door de Joodse Wijk. Dit stadsdeel was vroeger dichtbevolkt en kent veel nauwe steegjes. Het werd door de bevolking al snel 'het Joodse getto' genoemd. Door de eeuwen heen vonden er verschillende pogroms plaats en werden de joden beperkingen opgelegd. In de 19e kregen de joden onder keizer Jozef II van het Heilige Roomse Rijk meer vrijheden. Het getto werd daardoor naar de keizer vernoemd: Josefov. Tijdens de 2e Wereldoorlog werd het grootste deel van de Joodse bewoners van Josefov door de nazi’s afgevoerd naar concentratiekampen. Met onze gids bezoeken we het Joods Museum, een Synagoge en de Joodse begraafplaats. Op de betrekkelijk kleine Oude Joodse Begraafplaats staan 12.000 grafzerken en liggen er maar liefst 20.000 doden begraven. De joodse godsdienst predikt namelijk de wederopstand en is het ruimen van graven verboden door deze religie. Om deze reden liggen de doden in vele lagen boven elkaar begraven. Op de grafstenen staan niet alleen namen maar ook verschillende symbolen. Familienamen worden soms door dieren weergegeven. U kunt wel raden welk dier afgebeeld staat op het graf van de historicus David Gans...

Vanmiddag zal er een ook een zangmoment worden georganiseerd o.l.v. organist Peter Wildeman. We zingen zendingspsalmen en Ds. M. Karens zal dit zangmoment mediteren. We collecteren voor de ZGG. We zingen in een van de mooie kerken van Praag, de St. Ignatius kerk.

Vrijdag 7 juni 2024 - Dag 5: Terugreis en diner ter afsluiting
Na het ontbijt checken we uit en vertrekken we naar Nederland. Uiteraard maken we onderweg nog enkele stops. Onderweg stoppen we voor een heerlijk 3-gangendiner ter afsluiting. We komen in de late avond aan bij onze opstapplaatsen. Einde van deze mooie reis.

Meer informatie

 • Deze reis gaat door bij een minimale deelname van 30 personen.
 • U ontvangt ca. 1 week voor vertrek een deelnemersbewijs met daarop de definitieve vertrektijden en relevante informatie.
 • De reisbegeleiding wordt verzorgd door Ds. M. Karens en zijn vrouw.

Hotel Duo (***)

Aantal sterren: 3
Teplická 492
190 00
Praag, Tsjechië


Mercure Hotel Riesa Dresden Elbland (****)

Aantal sterren: 4
Bahnhofstraße 40
01587
Riesa, Duitsland
 


Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van bar (*), TV/DVD, toilet en airconditioning;
 • Service van onze ervaren chauffeur;
 • Reisbegeleiding Ds. M. Karens;
 • Koffie/thee 2x en iets lekkers tijdens heenreis;
 • 1 nacht verblijf in hotel Mercure Riesa;
 • 3 nachten verblijf in hotel DUO in Praag;
 • 4x ontbijt;
 • 4x diner;
 • Wandeling met gidsen Herrnhut en vrij bezoek centrum;
 • Stadswandeling Praag oude centrum met Nederlandstalige gidsen;
 • Entree Joods Museum en Synagoge en begraafplaats;
 • Stadswandeling Praagse Burcht en Gouden straatje;
 • Entree Praagse Burcht;
 • 3-gangendiner ter afsluiting;
 • Toeristenbelasting;
 • SGR Bijdrage.

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekering (tenzij tijdens boeking gekozen), overige verzorging, niet genoemde entreegelden en fooien.

Uw reis

5-daagse ZGG reis Johannes Hus en de Moravische Broeders 2024
Datum: 03-06-2024

Prijsoverzicht

Reissom volw. 1€ 795,00
Reissom volw. 2€ 795,00
Calamiteitenfonds€ 2,50
Totale reissom € 1.592,50

Deze reis boeken >
1: Selecteer uw gewenste vertrekdatum

U kunt ook op 1 van onderstaande vertrekdata klikken om een vertrekdatum te selecteren.

Geef de samenstelling van uw reisgezelschap aan
vanaf 12 jaar
3 t/m 11 jaar
tot 3 jaar
Geef de Kamer verdeling aan.
Vul het aantal kamers in dat u wilt.
 Toeslag
Mercure Hotel Riesa Dresden Elbland 
2-persoonskamer€0,00
 
Deze reis boeken >
 

Beschikbaar

Gegarandeerd
vertrek

Volgeboekt

Niet beschikbaar
ma 03 jun
€ 795,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van bar (*), TV/DVD, toilet en airconditioning;
 • Service van onze ervaren chauffeur;
 • Reisbegeleiding Ds. M. Karens;

Genoemde opstaptijden en -plaatsen kunnen wijzigen.

Klik op de locatie naam voor meer informatie.


Ik wil graag de opstapplaatsen zien op vertrekdatum:

Plaats
Locatie
Tijd
Toeslag
Meerkerk / Hoogblokland
06.30
-

 • Tijden en opstapplaatsen onder voorbehoud. De definitieve informatie ontvangt u per e-mail (deelnemersbewijs/ticket).