Dagtocht Agriport en Broekerveiling

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » KBO Reizen » Dagtocht Agriport en Broekerveiling

Prijs vanaf
€ 83,60
p.p.
 
 
 

Dagtocht Agriport en Broekerveiling

Eenmaal aangekomen bij Agriport A7 beginnen we de dag met een interessante presentatie. Aansluitend laten de tuinders u tijdens een rondleiding zien, hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Een indrukwekkend be... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • In-/exclusief

Broeker Veiling

1721 BE

Broek op Langedijk, Nederland

Klik hier voor de website

Nostalgische schuitjes liggen geduldig te wachten om bezoekers rond te leiden door het Rijk der Duizend Eilanden. De historie ademt door het gebouw met een afmijnzaal uit 1912 en lighallen uit 1922. Het is ook mogelijk om de expositie en het levendige buitenmuseum met boerderijdieren te bezoeken.

In het museum kunt u per schuit naar kleine akkertjes waar verschillende groenten groeien. De tuinders hebben voor de bezoekers ook een stukje land vrijgemaakt. Nu kunt u zelf ook iets planten! Schoffelen, zaaien, water geven, het hoort het allemaal bij. Nu komt het leukste; Nu worden de verse groenten geoogst en  naar de veiling gebracht. Deze echt ouderwetse veiling kan als een sport worden beschouwd! Drukt u te snel, betaal je een veel te hoge prijs. Intussen daalt te prijs. Gaat u drukken of niet? Een leuk, leerzaam en spannend spel zo’n veiling!


Agriport

Middenmeer, Nederland


Prijs vanaf
€ 83,60
p.p.

Dagtocht Agriport en Broekerveiling

Eenmaal aangekomen bij Agriport A7 beginnen we de dag met een interessante presentatie. Aansluitend laten de tuinders u tijdens een rondleiding zien, hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Een indrukwekkend bezoek aan 's werelds grootste kas met oranje paprika's! U ziet met eigen ogen hoe de hypermoderne tuinder omgaat met teelt, energie, milieu en de nieuwste technische snufjes. Er gaat een wereld voor u open. In de middag brengt u een bezoek aan Museum BroekerVeiling. Er zullen twee prachtige exposities bezocht worden: De Veildag (een indruk van een werkdag van een tuinder rond 1900) en Het Rijk der Duizend Eilanden (deze ‘levende’ kaart vertelt over het ontstaan van het gebied). Hier krijgt u een indruk van een werkdag van een tuinder rond 1900. Om een compleet beeld te krijgen maakt u ook nog een rondvaart en wordt er een veiling nagebootst.
Ochtend
Een presentatie over Agriport A7 en kwekerij Barendse-DC maakt de excursie compleet. In de mooie bedrijfskantine van de kwekerij, onder het genot van een heerlijk kopje koffie, ziet en hoort u een enthousiaste en boeiende presentatie. Uw gids vertelt aan de hand van dia’s en filmpjes over de geschiedenis van het (familie-)bedrijf, de milieuvriendelijke teelt en het duurzaam gebruik van energie d.m.v. van aardwarmte en WKK’s. Ook hoort u over de samenwerking in het gebied Agirport A7 en over de komst van het datacentrum van Microsoft. En natuurlijk komt u van alles te weten over het bijzondere product en proces van de oranje paprika van bloemetje tot op uw bord.

Voor een excursie wordt u ontvangen en welkom geheten in ’s werelds grootste kas met oranje paprika’s. Tijdens de indrukwekkende rondleiding komt u in de energieruimte, de waterruimte en in de enorme kwekerij waar zo’n 30.000 kilo paprika’s op een dag worden geoogst! U ervaart met eigen ogen hoe de hyper moderne tuinder zijn product teelt met oog voor mens en milieu en met de nieuwste technische snufjes. Er gaat een wereld voor u open!

Middag
In het karakteristieke Noord­-Hollandse dorp Broek op Langedijk ligt een bijzonder museum.
Gevestigd in een Rijksmonument herbergt het de oudste doorvaargroenteveiling van de wereld. Het museum grenst aan het Rijk der Duizend Eilanden, een gebied waar de tuinders op meer dan 15.000 eilandakkers hun groenten verbouwden en die vervolgens met hun schuiten naar de BroekerVeiling brachten. Tijdens de rondvaart door het natuurgebied voelen onze gasten zich als de tuinder die op weg is naar de Veiling. In het veilinglokaal, afmijnlokaal genaamd, wordt nog dagelijks geveild. De bezoekers vervullen daarbij de rol van handelaar. Door tijdig op de knop te drukken en daarmee de prachtige, oorspronkelijke veilingklok uit 1903 stil te zetten, bepalen zij zelf de prijs. Dat is een spannende en bijzondere ervaring. Dat gevoel moeten de handelaren vroeger ook gehad hebben. Het authentieke afmijnlokaal uit 1912 geeft daarbij een schitterend sfeerbeeld.

Vertrek 08:00 uur – Thuiskomst 21:00 uur

Meer informatie

 • Rolstoelvriendelijk;
 • Max.330 deelnemers.
Heeft u meer dan 330 deelnemers, neem dan contact met ons op en wij adviseren u dan graag over de mogelijkheden.

Algemene voorwaarden met betrekking tot de vanaf prijzen:
 • Alle prijzen zijn inclusief busvervoer;
 • Reisdatum in het laagseizoen;
 • De vanaf prijzen zijn op basis van volle bezetting in de touringcar;
 • Één vertrekadres in de regio Breda, Dordrecht en Roosendaal;
 • Informeert u vrijblijvend naar de diverse mogelijkheden.
Het programma is een voorstel waarvan wij denken dat het prima bij uw groep en wensen past. U kunt de dagtocht uiteraard zo uitgebreid of eenvoudig maken zoals u dat zelf wilt. Wilt u de reis graag uitbreiden met een extra activiteit of u wilt juist een activiteit laten vervallen of wijzigen? Neemt u gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!
Agriport en Broekerveiling
Agriport en Broekerveiling
Agriport en Broekerveiling
Agriport en Broekerveiling

Er is geen accommodatie informatie beschikbaar.

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van bar (*), TV/DVD, toilet en airconditioning;
 • Begeleiding en service van onze ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
 • Koffie/thee;
 • Presentatie over Agriport A7 en kwekerij Barendse-DC;
 • Rondleiding door de kassen;
 • Westfriese koffietafel;
 • Entree expositie de Veildag en Het Rijk der Duizend Eilanden;
 • Rondvaart;
 • Rondleiding door de veiling;
 • 3-gangen diner.

Exclusief

 • Overige verzorging, persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering;
 • Niet genoemde entreegelden.
* De bar is tegen betaling.
Agriport en Broekerveiling
Agriport en Broekerveiling
Agriport en Broekerveiling
Agriport en Broekerveiling
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.
Agriport en Broekerveiling
Agriport en Broekerveiling
Agriport en Broekerveiling
Agriport en Broekerveiling

Offerte aanvragen