Dagtocht Industrie, cultuur en religie in Essen

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Groepsreizen op maat » Dagtocht Industrie, cultuur en religie in Essen

Prijs vanaf
€ 59,00
p.p.

Dagtocht Industrie, cultuur en religie in Essen

Het landhuis Villa Hügel werd gebouwd in opdracht van familie Krupp. De villa heeft meer dan 260 ruimtes en in totaal meer dan 8100m2 woon- en werkruimte. Na het bezoek aan de imposante villa gaat u naar h... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • In-/exclusief

Essen

Essen, Duitsland

Klik hier voor de website

Essen is een stad in het centrale deel van het Ruhrgebied in Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland. Essen was in 2010 benoemd tot de Culturele Hoofdstad van Europa namens het gehele Ruhrgebied.
De voormalige kerk van Essen en tegenwoordig zetel van de bisschop van Essen is een gotische hallenkerk gemaakt van lichte zandsteen. De kathedraal bevindt zich midden in het centrum van de stad. De kerk heeft geen spectaculair uiterlijk, waardoor de aangrenzende kerk St. Johann Baptist vaak wordt aangewezen als kathedraal. De kathedraal schatkist behoort tot de belangrijkste in Duitsland, omdat door de eeuwen heen slechts enkele kunstwerken verloren zijn gegaan.

Verleden en heden, verhalen en geschiedenis tussen staal en romantiek, oude kunst en de cultuur van morgen: geen tegenstrijdigheden, maar aspecten van een nieuwe stedelijkheid zorgt ervoor dat de stad een natuurlijke aantrekkingskracht heeft om naartoe te gaan. Een voorbeeld hiervan is de Cultuur Trail: 372 blauwe stenen wijzen de weg naar 82 'attracties', inclusief interessante architectuur, installaties, lichtkunst, sculpturen en cijfers.

De ontwikkeling van de ijzerfabriek, staalfabrieken en kolenmijnen in de 19e eeuw stimuleerde de snelle groei van Essen uit een klein stadje (ongeveer 3000 inwoners in 1802) tot de grootste industriële stad in het Ruhrgebied bekken. Het werd bezet door de Fransen (1923-1925) en leed zware verwoestingen in de Tweede Wereldoorlog als een centrum van de Duitse oorlogsindustrie. De stad is inmiddels herbouwd met grote, moderne administratieve en kantoorgebouwen en woningen.

Steenkool was ooit de belangrijkste industrie, maar alle mijnen zijn inmiddels gesloten; de Zollverein kolenmijn complex, ooit de grootste in de wereld, werd aangewezen als UNESCO-werelderfgoed in 2001. In de tweede helft van de 20e eeuw werd de stad omgezet van een vooraanstaande productie stad naar een modern centrum van de gediversifieerde economische activiteiten, zoals de bouw,  glasblazerij en fabrieken voor textiel en precisie-instrumenten.

Het zuidelijke deel van Essen presenteert een landschap van bossen en parken. De stad is de zetel van de Folkwang College of Art (opgericht in 1927) en de Universiteit van Duisburg-Essen (opgericht 1972). Essen beschikt concertzalen en een economisch-onderzoeksinstituut. Musea zijn het Museum Folkwang, met 19de- en 20ste-eeuwse kunst, en het Ruhr Museum, met natuurlijke geschiedenis, kunst en culturele collecties. Essen beschikt over een veelgeprezen filharmonisch orkest. Het Ruhrgebied is afgedamd in Essen te Baldeney Lake, die in de buurt van de Villa Hügel, oorspronkelijk het huis van de Krupps (de bekende Duitse industriëlen) te vormen en sinds 1953 gebruikt voor vergaderingen en culturele evenementen. 


Villa Hügel

Essen, Duitsland

Klik hier voor de website


Prijs vanaf
€ 59,00
p.p.

Dagtocht Industrie, cultuur en religie in Essen

Het landhuis Villa Hügel werd gebouwd in opdracht van familie Krupp. De villa heeft meer dan 260 ruimtes en in totaal meer dan 8100m2 woon- en werkruimte. Na het bezoek aan de imposante villa gaat u naar het centrum van Essen om de Domkerk te bezichtigen. Vervolgens heeft u vrije tijd in Essen of Zollverein.
Ochtend
Vlak voor de Duitse grens maakt u een stop voor koffie/thee met Limburgse Vlaai. Daarna rijdt u door naar de befaamde Villa Hügel nabij Essen. Een classicistisch landhuis dat in opdracht van de fabrikantenfamilie Krupp werd gebouwd. Na de bezichtiging van de enorme villa kunt u lunchen in de bijbehorende tuinen. U ontvangt van onze chauffeur heerlijke lunchpakketten.

Middag
Na de lunch rijdt u naar de Domkerk van Essen. Na het bezoek aan de Dom heeft u nog een vrij bezoek aan Essen of kunt u een bezoek brengen aan het Zollverein: de voormalige kolenmijn en industriecomplex Zeche Zollverein staat sinds 2001 op de werelderfgoed lijst van UNESCO.

Vertrek 08:00 uur - Thuiskomst 22:00 uur

Meer informatie

 • Rolstoelvriendelijk;
 • Max. 140 deelnemers.
Heeft u meer dan 140 deelnemers, neem dan contact met ons op en wij adviseren u dan graag over de mogelijkheden.

Algemene voorwaarden met betrekking tot de vanaf prijzen:
 • Alle prijzen zijn inclusief busvervoer;
 • Reisdatum in het laagseizoen;
 • De vanaf prijzen zijn op basis van volle bezetting in de touringcar;
 • Één vertrekadres in de regio Breda, Dordrecht en Roosendaal;
 • Informeert u vrijblijvend naar de diverse mogelijkheden.
Het programma is een voorstel waarvan wij denken dat het prima bij uw groep en wensen past. U kunt de dagtocht uiteraard zo uitgebreid of eenvoudig maken zoals u dat zelf wilt. Wilt u de reis graag uitbreiden met een extra activiteit of u wilt juist een activiteit laten vervallen of wijzigen? Neemt u gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!

Er is geen accommodatie informatie beschikbaar.

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van bar (*), TV/DVD, toilet en airconditioning;
 • Begeleiding en service van onze ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
 • 2x koffie/thee met Limburgse vlaai
 • Entree Villa Hügel;
 • Lunchpakket;
 • Vrij bezoek aan Essen;
 • 3-gangen diner.

Exclusief

 • Overige verzorging, persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering;
 • Niet genoemde entreegelden.
* De bar is tegen betaling.
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.

Offerte aanvragen