Dagtocht kerstmarkt Luxemburg

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Kerstmarkten » Dagtocht kerstmarkt Luxemburg

Prijs vanaf
€ 35,00
p.p.
 
 
 
 

Dagtocht kerstmarkt Luxemburg

Elk jaar wordt Luxemburg-stad omgetoverd tot een echt kerst dorp. Het centrale plein van de hoofdstad wordt bedekt met kleine houten hutjes waar kaarsen, speelgoed, decoratie, snoep wordt verkocht. Ook wordt er... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • In-/exclusief
 • Data & Prijzen
 • Opstapplaatsen

Luxemburg Stad

Luxemburg, Luxemburg

Klik hier voor de website

De stad Luxemburg is de hoofdstad van Groothertogdom Luxemburg. Door de spectaculaire valleien en plateaus heeft Luxemburg Stad ook wel de bijnaam 'Gibraltar van het Noorden " gekregen.

Luxemburg stad is officieel verdeeld in 24 delen maar voor toeristen zijn er 4 meer dan de moeite waard: Ville Haute, de Middeleeuwse stadskern. Ville Basse, gelegen in de kloof die zich dwars door de stad baant en tevens de meest schilderachtige omgeving. Gare, de locatie van het station en de gezellige omgeving van dit gebied. Op slechts 15 minuten lopen ten zuiden van Ville Haute ligt de thuisbasis van vele restaurants en cafés, Kirchberg.

De moderne stad is rijk aan banken en gebouwen van de Europese Unie. Het land is relatief voordelig, ondanks de hoge levensstandaard. Het openbaar vervoer is heel voordelig. Een dag-ticket geldig voor alle bussen / treinen in het hele land kost slechts 4 euro. Maar Luxemburg stad is ook uitstekend te voet te bezichtigen. 


Prijs vanaf
€ 35,00
p.p.

Dagtocht kerstmarkt Luxemburg

Elk jaar wordt Luxemburg-stad omgetoverd tot een echt kerst dorp. Het centrale plein van de hoofdstad wordt bedekt met kleine houten hutjes waar kaarsen, speelgoed, decoratie, snoep wordt verkocht. Ook wordt er wat te eten en te drinken verkocht. Denk hierbij aan de typische drank Glühwein en gerechten zoals de Thüringer, Mettwurscht (Luxemburgs worstjes) of Gromperekichelcher (aardappel pannenkoeken).

‘’Winterlights" is het feest van het licht en animatie. Het feest zorgt ervoor dat het hart van de duizendjarige stad Luxemburg wordt gestort in een magische, prachtige en romantische decor met zijn kerstmarkten verspreid over verschillende locaties in de stad. Op de verschillende locaties zijn een reuzenrad, draaimolens, straat animaties, optochten en parades, tentoonstellingen, voorstellingen en concerten te vinden. Er is genoeg te zien en te beleven dus!

Geniet van de typische gastronomische smaken van Luxemburg en de aangrenzende regio's (Gromperekichelcher, soepen, warme gekruide rode of witte wijn uit Luxemburg, chocolade en snoep gemaakt op het terrein, ...) of verwen uzelf met gerechten uit de hele wereld (Thaise noedels, Nürnberger Rostbratwurst, Feuerzangenbowle, Irish Coffee, peperkoek, ...), terwijl u geniet van het vertier.

U wordt geboeid door de indrukwekkende en unieke decor dat de stad Luxemburg biedt met haar valleien en plateaus, haar silhouet onderbroken door torens en toppen. Tijdens kerst wordt dit benadrukt door de ongeëvenaarde Kerstmis verlichting die schittert als duizenden sterren.
Een gezellig dagje uit...
U vertrekt in de ochtend vanaf uw opstapplaats met de bus richting Luxemburg Stad waar u aan het begin van de middag aan zult komen. Aan het begin van de avond omstreeks 20:30 uur vertrekken we weer terug naar de opstapplaatsen. Op deze manier kunt u optimaal genieten van de verlichte kerstmarkt en heeft u voldoende tijd om wat te eten voordat we weer vertrekken.

Meer informatie

Minimum aantal deelnemers: 30.

Let op! Zorg dan voor een geldig identiteitsbewijs; paspoort of ID-kaart!
Als u geen Nederlandse nationaliteit heeft, check dan a.u.b. of u een visum nodig heeft.

Brabant Expres Reizen biedt opstapplaatsen onder voorbehoud van voldoende deelname. Wij streven ernaar om de routes zo optimaal mogelijk in te richten zodat de reistijd voor u zo minimaal mogelijk is en er dus meer tijd is op de bestemming. Mocht de situatie zich voordoen dat een opstapplaats geannuleerd wordt dan wordt er een alternatieve opstapplaats aangeboden danwel een andere bestemming. Mocht dit het geval zijn wordt u altijd telefonisch of per e-mail benaderd door ons.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Uw chauffeur/ reisleider zal u informeren over de route, vertrek-, aankomsttijden en is uw aanspreekpunt tijdens de reis.
Dagtocht kerstmarkt Luxemburg
Dagtocht kerstmarkt Luxemburg
Dagtocht kerstmarkt Luxemburg
Dagtocht kerstmarkt Luxemburg
Dagtocht kerstmarkt Luxemburg

Er is geen accommodatie informatie beschikbaar.

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar;
 • Koffie/thee met Limburgse vlaai;
 • Vrij bezoek de kerstmarkt en Luxemburg.

Exclusief

 • Reserveringkosten;
 • Overige verzorging, persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering.

Opties

 • 3-gangenlunch Le Petrusse : €14,95
  De familie Kissel heet u van harte welkom in Restaurant Le Petrusse! Geniet voor slechts 14,95 euro (normaal: 19,95 euro) van een heerlijk 3-gangenlunch in Luxemburg Stad, met prachtig uitzicht over de De Parken van de Pétrusse, op slechts 5 minuten lopen van het station en het centrum.

  Uw 3-gangenkeuzemenu:

  Voorgerechten:
  Tomatensalade met vinaigrette/ Groentesoep/ Gemengde salade/ Mimosa van ei of quiche Lorraine.
  Hoofdgerechten:
  Goudbrasem uit de zee/ Varkensschenkel/ Eendenpoot met honingsaus/ Judd mat gaardebounen (traditioneel gerecht uit Luxemburg, varkensvlees bereid met bonen en groenten.
  Nagerechten:
  IJscoupe, Caramel flan, chocolade mousse of een fruitcocktail.
Dagtocht kerstmarkt Luxemburg
Dagtocht kerstmarkt Luxemburg
Dagtocht kerstmarkt Luxemburg
Dagtocht kerstmarkt Luxemburg
Dagtocht kerstmarkt Luxemburg
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.
Dagtocht kerstmarkt Luxemburg
Dagtocht kerstmarkt Luxemburg
Dagtocht kerstmarkt Luxemburg
Dagtocht kerstmarkt Luxemburg
Dagtocht kerstmarkt Luxemburg