Brabant Expres Reizen
Al meer dan 80 jaar de specialist voor busreizen en groepsreizen op maat!
Home » Gouda DoelgroepEvenementsoortLand


Regio


Steden


Gouda

In de zomermaanden trekken de boeren naar Gouda, waar men net als vroeger elke donderdag naar de  markt gaan. In klederdracht komen ze hier hun kaas verhandelen. De kazen komen voorbij op de zogenaamde brikken en met handjeklap word de koop afgerond. Ondertussen lopen de kaasmeisjes (ook in klederdracht) rond om kaas uit te delen. Toeristen mogen de kaas ook boren of keuren. Voor een ritje, kunt u mee in de Goudse Kaas Express!
 
Kom ook kijken in een wel heel bijzonder museum; de Goudse Museumhaven. In dit museum, loop je letterlijk door een haven. Het museum beschikt ook over een klein werfterrein. Hier kunt u zien hoe er vroeger op de schepen gewerkt werd.
 
Voel je welkom bij Siroopwafelbakkerij van Vliet. Elke dag worden hier duizenden stroopwafels vers gebakken in het oud-Hollandse pandje. De Siroopwafel is heerlijk knapperig en zit vol zoete stroop. Bij de bakkerij zit ook een knusse tearoom. Proef hier verschillende stroopwafellekkernijen!
In de bakkerij kunnen bezoekers zelf zien hoe de wafels worden gebakken. Wat leuk!
 
Wanneer u naar Gouda komt, vergeet dan ook niet de 16e eeuwse Sint Jans kerk! Een mooie kerk, met gebrandschilderde ramen met Bijbelse taferelen. Ze werden geschonken door onder andere de stad Leiden en de voormalige Koning Willem van Oranje. 
Er zijn 2 reizen beschikbaar
 

Dagtocht Gouda, Goudse kazen en siroopwafels - Groepsaanvraag

We brengen vandaag een bezoek aan de prachtige stad Gouda, wereldberoemd om haar kaasmarkt, de Goudse kazen, siroopwafels, pijpen en aardewerk. De pittoreske historische binnenstad heeft vele bezienswaardighede...

Dagtocht Goudse Keramiekdagen - Groepsaanvraag

De Goudse Keramiekdagen is een tweedaags evenement en vindt elk jaar plaats op Hemelvaartsdag en de daarop volgende vrijdag. Bijna honderd topkeramisten uit binnen- en buitenland nemen de markt rondom het histo...