3-daagse schoolreis Berlijn

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Schoolreizen » 3-daagse schoolreis Berlijn

 
 
 
 

3-daagse schoolreis Berlijn

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolrei... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • Hotel
 • In-/exclusief

Berlijn

10115

Berlijn, Duitsland

Klik hier voor de website

Bij Berlijn denkt u al snel aan de Berlijnse Muur, een ruim 45 kilometer lange betonnen afscheiding tussen het kapitalistische westen van Duitsland en het communistische oosten. Hele families werden uit elkaar getrokken door het strengbewaakte ijzeren gordijn. Een bijzonder monument met grote tragedie. Kom naar het Mauermuseum, om het verhaal van de Berlijnse muur opnieuw te beleven. Na de Val van de Muur is het bouwwerk bijna helemaal gesloopt. Op sommige plekken in de stad vindt u nog een klein stuk muur. Sinds de Muur in stukken ligt heeft Berlijn een metamorfose ondergaan. Het grijze, grauwe oosten en de chique westkant van de stad vormen nu een Metropool. Innoverend, ondernemend en altijd in beweging. U rolt er van de ene verbazing in de andere. Vooral de enorme variatie in architectuur valt op. Van het ouderwetse slot Charlottenburg tot de gigantische wolkenkrabbers. Maak een rondrit door voormalig Oost & West Berlijn en stop onderweg voor een bezoek aan de Checkpoint Charlie, het Holocaust monument  en de Potsdamer Platz. 

Een andere highlight is het parlementsgebouw van Duitsland, het Rijksdaggebouw. Dit statige gebouw stamt ui de 19e eeuw en heeft een unieke glazen koepel. Wanneer u onderaan de koepel bent wordt er door middel van een foto –expositie de geschiedenis van Berlijn getoond.
Bij een bezoek aan Berlijn hoort uiteraard de Brandenburg Tor.
 
De Pariser Platz is een plein welke vernoemd is naar de Franse hoofdstad Parijs en is in de tweede wereldoorlog volledig verwoest. Hier staat ook de veel gefotografeerde Brandenburger Tor. De poort is gebouwd in 1788 en staat aan het einde van de praalweg; Unter den Linden. Deze laan bied een schat aan mooie gebouwen zoals de Alte Bibliotheek en de  Berliner Staatsoper (opera). Berlijn is een super shop stad. En waar kan dit beter dan bij KaDeWe gelegen bij het drukke Kurfürstendam.  Op Harrods uit Londen na het grootste warenhuis van Europa.
 
Tips: Berlijnse Muur, Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Slot Charlotteburg of de Berliner Dom.


3-daagse schoolreis Berlijn

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Berlijn graag geheel vrijblijvend een offerte op maat! Boek uw 3-daagse schoolreis naar Berlijn bij Brabant Expres Reizen en ga zorgeloos op reis.
We kunnen d.m.v. een dagreis of nachtreis naar Duitsland rijden. U heeft bij een meerdaagse busreis in ieder geval genoeg tijd om van de stad te genieten. Heeft u minder tijd om de stad te bezoeken? Geen probleem! U kunt deze reis ook als vliegreis reserveren voor uw school.

Onderstaand programma is slechts een voorstel. U kunt uw programma geheel naar wens samenstellen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Dag 1: Heenreis & programma op maat
U vertrekt 's ochtends vroeg met uw school op een door u te bepalen locatie waarna we richting Duitsland vertrekken. Onderweg maken we een stop voor een hapje en/of drankje (niet inbegrepen). We rijden direct naar het hotel waar we onze bagage stallen. Sommige hotels beschikken over een gratis shuttle service zodat iedereen op eigen gelegenheid terug naar het hotel kan reizen en inchecken.

Dag 2: Programma op maat
Wij vullen graag in overleg met u het programma voor uw school in, de reis is bijvoorbeeld in te vullen met:
 • Een stadsrondrit;
 • Een stadswandeling onder leiding van een Nederlandstalige gids;
 • Diverse entrees tot musea, kastelen/ burchten etc.;
 • Bezoek aan een brouwerij;
 • Een avondje naar een concert of theatervoorstelling;
 • Een Folklore avond met diner.
Dag 3: Programma op maat & terugreis
Na een goed ontbijt checken we uit en laden we alvast onze bagage in. Met onze chauffeur/reisleider spreekt u een tijdstip en locatie af voor de terugreis naar Nederland. Optioneel kan onze chauffeur u afzetten in het centrum van de stad. Uiteraard maken we onderweg weer een stop voor een hapje of drankje (niet inbegrepen).

We gaan graag met u rond de tafel zitten om te bespreken welke wensen uw school heeft met betrekking tot het programma. We maken graag een vrijblijvende offerte op maat.

Meer informatie

Berlijn heeft een enorm aanbod aan accommodaties in diverse classificaties. Van hostels met meerdere bedden per kamer tot aan hotels van middenklasse (3 sterren) tot zeer luxe (4 tot 5 sterren).

Wij doen u graag een voorstel op basis van uw wensen!
3-daagse schoolreis Berlijn
3-daagse schoolreis Berlijn
3-daagse schoolreis Berlijn
3-daagse schoolreis Berlijn
3-daagse schoolreis Berlijn

Luxe hotel in Berlijn (****)

Aantal sterren: 4
Berlijn, Duitsland

U verblijft in een luxe hotel met minimaal 4 sterren.


Middenklasse hotel in Berlijn (***)

Aantal sterren: 3
Berlijn, Duitsland

U verblijft in een middenklasse hotel met minimaal 3 sterren.


Budget hotel in Berlijn (**)

Aantal sterren: 2
Berlijn, Duitsland

U verblijft in een goed hotel met minimaal 2 sterren.


Inclusief

Een reis op maat van Brabant Expres Reizen kunt u geheel naar wens en inzicht invullen. Uiteraard is een standaardprogramma altijd inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van bar (*), TV/DVD, toilet en airconditioning;
 • Begeleiding en service van onze ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Verblijf (hotels in diverse classificaties of hostel op basis van uw wensen);
 • Ontbijt;
 • Parkeerkosten, toeristenbelasting en tolkosten.

Exclusief

U kunt uw programma invullen naar wens en uitbreiden met o.a. verzorging (lunch, diner, excursies, entrees etc.). Heeft u geen inspiratie of wensen? Daag ons uit en laat u verrassen! Wij weten de mooiste plekjes voor u te vinden.​
 • Overige verzorging, persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering;
 • Calamiteitenfonds (2,50 euro per 9 deelnemers).
* De bar is tegen betaling. Informeer naar de mogelijkheden.

Opties

 • Bezoek aan een brouwerij :
 • Bezoek Berlin Story Bunker :
  In de enige permanent geopende “Luftschutzbunker” uit de Tweede Wereldoorlog vindt u op de bovenste verdieping het Berliner Gruselkabinett waar u een huiveringwekkende wandeling maakt langs levensechte, spookachtige scènes: angstaanjagende gestaltes, een griezelig kerkhof. Een donker, mistig bunkerdoolhof met onheilspel-lende geluiden én…… u weet maar nooit of iedereen er uitkomt. Op de begane grond levensechte, bloederige medische taferelen uit een zeer duister verleden. Het Berlin Story Museum toont het 800-jarige verleden van Berlijn.
 • Bezoek Berliner Unterwelten :
  Beleef Berlijnse stadsgezichten vanuit een ongewoon perspectief en daal af in de ondergrondse bouwwerken van Berlijn: door geheimzinnige en in vergetelheid geraakte bunkers en door de verkeersaders van de Berlijnse metro. Honderden mensen lopen dagelijks langs een groene deur in het metrostation Gesundbrunnen. Wat ze niet weten is dat zich daarachter een labyrint bevindt van authentieke historische ruimtes. In dit bunkercomplex is het niet moeilijk u voor te stellen hoe vreselijk het geweest moet zijn om in deze nauwe ruimtes opeengepakt te zitten.
 • Bezoek Ritter Sport Bunte Schokowelt :
  Een droomreis voor alle zoetekauwen op zoek naar de oorsprong van chocolade! Laat de chocolade van uw dromen bereiden door chocolatiers op basis van uw eigen ideeën over het lekkerste chocolaatje dat u kunt bedenken om zo te experimenteren met nieuwe smaakvariaties. Volg het "chocoladepad" met boeiende interactieve exposities en bioscoop stellen en ontdek alles over de productie van chocolade. U kunt in de kelder tijdens een Choco Workshop  zelf uitproberen onder het wakend oog van deskundige medewerkers van de Bunte Schokowelt!
 • Budget hotel Berlijn :
  U verblijft in een goed hotel met minimaal 2 sterren.
 • Excursie Berlin Dungeon :
  Griezelen tijdens een 700 jarige reis met "spooky" verhalen uit het verleden van Berlijn. Door middel van negen live shows brengen acteurs van de Dungeon dit verleden tot leven.. Probeer te ontsnappen aan seriemoordenaar Carl Grossman of vind uw weg naar de Berlin Cathedral. Durft u het aan om bij de Berlin Dungeon naar binnen te stappen?
 • Excursie Dresden :
  Vanuit Berlijn rijdt u in ca. 2½ uur naar het "Florence aan de Elbe." In WOII werd de hoofdstad van Sachsen zwaar getroffen, maar inmiddels stralen de herbouwde monumenten als Semper Oper, Frauenkirche en Zwinger weer in haar oude glorie. Met onze gidsen maakt u een stadswandeling door het centrum van Dresden, waarna u een bezoek kunt brengen aan de "Gemäldegalerie Alte Meister" in het Zwinger of bezoek het "Energie-Museum der DREWAG:" in een voormalige energiecentrale wordt op een boeiende wijze uiteenlopende aspecten van de energieverzorging gepresenteerd. 
  Ter afsluiting van het bezoek aan Dresden maakt u een boottocht op de Elbe op een historische stoomboot. Bij aankomst in Pillnitz wordt u opgewacht door onze chauffeur en rijdt u aansluitend terug naar Berlijn.
 • Excursie educatieve Stadtralley :
  De groep wordt ingedeeld in teams die met kaarten en verschillende opdrachten om het heden en verleden van de stad kunnen ontdekken.
 • Excursie Indoor Beach Center :
  Hou met de hele groep een sporttoernooi in het kolossale 2500m2 grootte Indoor Beach Center Berlin. Met het verwarmde witte zand van de sportvelden, de bar en de strandstoelen krijg je bijna een “caribbean beach feeling….” Speel ’s middags of ’s avonds (tot 21.00 uur) een beach-volleybal, beachsoccer, beachminton of beachhandbal toernooi en win met je team de “indoor beach kam-pioen” van Berlijn!
 • Excursie Lutherstadt Wittenberg :
  Door de werken van Luther was de stad lange tijd het centrum van het geestelijke leven in Europa. Het is hier dat Luther op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen op de deur van de slotkerk heeft aangeslagen. Naast de Schloß Kirche met de grafstede van Luther en Melanchton kunt u tevens het Lutherhaus en de Stadtkirche (waar Luther preekte) bezoeken.
 • Excursie Magdeburg :
  Elbestad Magdeburg (zo'n twee uur van Berlijn) is een voor vele nog onbekende stad met een verrassend afwisselend historisch stadsbeeld. Met haar verleden als keizerlijke residentie, Hanzestad en Pruisische vesting kent de hoofdstad van Saksen-Anhalt een bewogen verleden. Naast de Dom (de eerste gotische kathedraal in Duitsland) met haar imposante torens is de Grüne Zitadelle van Friedensreich Hundertwasser één van de meest bezochte monumenten van Magdeburg. 
 • Excursie Music Tour Berlin :
  Een afwisselende en verrassende, muzikale stadsrondrit voor "junge und jung gebliebene Leute!" Een tour door het muzikale heden en verleden. Waar topacts als U2 en David Bowie in Berlijnse studio's  hun opnamen maakten en waar tegenwoordig alle grote DJ's de "Club- und Dance Kultur" in Berlijn en de rest van Europa veroveren.
 • Excursie Oranienburg :
  Gelegen even ten noorden van Berlijn. In de Gedenkstätte Sachsenhausen in Oranienburg worden op indrukwekkende wijze de verschrikkingen van het voormalige concentratiekamp getoond. Wij reserveren desgewenst een uitgebreide rondleiding van ca. twee uur in de Gedenkstätte. Aansluitend kunt u in Oranienburg lunchen ( "Bratwurst mit Pommes"). 
  Voor een "technisch" vervolg van deze dagtocht kunt u het Schiffshebewerk in Niederfinow bezoeken. Gebouwd tussen 1927 en 1934 is het Schiffshebewerk één van de best bewaarde industriële monumenten van Duitsland én nog steeds volledig in dienst als "lift" op het Oder-Havelkanaal. Of kies voor een sportieve invulling van de middag in het super sport- en recreatiecentrum TURM Erlebniscity: attractiebad, tennis, badminton, bowling, basketbal, beachsoccer, volleybal en klimwand!
 • Excursie Postdam :
  Maak tijdens uw reis Berlijn zeker ook een (halve) dag excursie naar Potsdam, "het Versailles van Berlijn" met de paleizen van de "große Friedrich." Potsdam is meer en dat begint al onderweg van Berlijn naar Potsdam. Zo kunt u "en route" het Haus der Wannsee Konferenz bezoeken, de villa waar onder voorzitterschap van Heydrich werd vergaderd over de organisatorische uitvoering van de beslissing om de Europese Joden te deporteren en te vermoorden. Aansluitend kunt u via de beroemde Glienicker Brücke (de brug waar spionnen tussen Oost en West werden uitgeruild) Potsdam binnenrijden.
  Wellicht bezoekt u in Potsdam eerst het Schloß Cecilienhof, waar aan het einde van WOII Attlee, Truman en Stalin het "Potsdamer Abkommen" sloten. Maak vervolgens met een gids een "Altstadtbummel" door Potsdam, waarbij natuurlijk het holländisches Viertel niet ontbreekt. De wandeling eindigt in het Park Sanssouci, waar u Schloß Sanssouci of het Neues Palais kunt bezoeken.
  Potsdam is naast de stad van paleizen ook dé filmstad van Duitsland: "Hollywood an der Havel!" De Babelsberg Studiotour toont heden en verleden van de beroemde filmstudio's omlijst met een groot aantal attracties! Of wil u Potsdam actief verkennen? Wij reserveren wij de fietsen voor Potsdam Bike Tour (desgewenst met gidsen)!
 • Excursie Spreewald :
  Een sportieve dag tijdens uw reis naar Berlijn met een kanotour door één van de mooiste natuurgebieden van Duitsland: het Spreewald!  In een uitgestrekt bosrijk gebied waaiert het riviertje de Spree uit in verschillende kleinere stromen, om uiteindelijk weer samen te vloeien richting Berlijn. Tussen de rivierarmen lopen weer de kleinere stroompjes en kanaaltjes, die zich uitstekend lenen voor een kanotour van ca. twee - drie uur.
 • Excursie Tropical Islands :
  Even ten zuiden van Berlijn staat u plotseling midden in een kolossale tropische verrassing met een zee (28 graden!), hagelwitte stranden, tropisch regenwoud, lagune met whirlpools, glijbanen, watervallenen stroomversnellingen. Een uitstapje met volop vertier, shows en sport!
 • Fietstour :
  De beste manier voor Nederlanders om Berlijn te ontdekken is natuurlijk per fiets! U kunt de route (ca. drie- vier uur) maken onder leiding van een gids of op eigen gelegenheid met een uitgebreide routebeschrijving. U kunt een keuze maken uit een groot aantal afwisselende routes.
 • Luxe hotel Berlijn :
  U verblijft in een luxe hotel met minimaal 4 sterren.
 • Metroticket :
  Het openbaar vervoer is in Berlijn uitstekend geregeld. Het is efficient, goedkoop en veilig. Bovendien is elke locatie in de stad is makkelijk te bereiken!
 • Middenklasse hotel Berlijn :
  U verblijft in een middenklasse hotel met minimaal 3 sterren.
 • Rondvaart :
  Geniet van een Berliner Schifffahrt. Vanaf verschillende aanlegsteigers kunt u een tour over de Spree en het Landwehrkanal maken langs o.a. het Museuminsel, Nikolaiviertel, de Rijksdag en Schloß Charlottenburg.
 • Stadsrondrit :
 • Stadswandeling :
  Onder leiding van een Nederlandstalige gids.
3-daagse schoolreis Berlijn
3-daagse schoolreis Berlijn
3-daagse schoolreis Berlijn
3-daagse schoolreis Berlijn
3-daagse schoolreis Berlijn
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.
3-daagse schoolreis Berlijn
3-daagse schoolreis Berlijn
3-daagse schoolreis Berlijn
3-daagse schoolreis Berlijn
3-daagse schoolreis Berlijn

Offerte aanvragen