Brabant Expres Reizen
Al meer dan 80 jaar de specialist voor busreizen en groepsreizen op maat!
Home » SGR/SGRz/ANVR/Calamiteitenfonds

Touringcarbedrijf
Brabant Expres

Stoelerij 2
4762 AN Zevenbergen

Telefoon Afd. Reizen:
088 – 50 60 310

Telefoon Afd. Busverhuur:
0168 – 330 700

SGR/SGRz/ANVR/Calamiteitenfonds

SGR, Stichting Garantiefonds Reisgelden
Brabant Expres (KvK nr. 20054963 ) is aangesloten bij SGR (Lidnummer: 3677). U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

SGRz, het zakelijke zusje van Stichting Garantiefonds Reisgelden
SGRZ is een garantiefonds voor de zakelijke markt. Opgericht op 1 januari 2017 en per 1 juli 2018 uitgebreid met een garantieregeling voor de retailer die reizen afneemt van een SGR deelnemer.

SGRZ biedt een garantie voor insolventie van aanbieders van groeps- en incentivereizen (MICE), schoolreizen en zakelijke reizen. De opdrachtgevers van deze reizen zijn bedrijven, ondernemingen, groepen, etc. Zie voor de exacte voorwaarden de garantieregeling van SGRZ.

Waarom SGRZ? SGRZ is opgericht in verband met de wet op de reisovereenkomst (1 juli 2018) die ook garantie op zakelijke reizen voorschrijft. Daarnaast is er in de zakelijke reismarkt behoefte aan andere vormen van garantie.

Calamiteitenfonds
Brabant Expres (KvK nr. 20054963 ) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.”
Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

ANVR, Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen
Om rustig op reis te kunnen gaan, is het van belang zekerheid in te bouwen. Bij het zoeken van een reis komt u dan ook regelmatig het ANVR-logo tegen. Wat betekent dit en wat biedt het u als reiziger? Wij geven u zes redenen waarom het verstandig is om bij het boeken van uw vakantie- of zakenreis op het ANVR-logo te letten.

1. Eerlijke voorwaarden
Controleert u ‘de kleine lettertjes’ als u een reis boekt? De reis- en boekingsvoorwaarden die ANVR-reisondernemingen hanteren zijn overeengekomen met de Consumentenbond. Dit voorkomt dat bij bijvoorbeeld het betalen, annuleren of wijzigen van een reis met onredelijke bepalingen wordt geconfronteerd.

2. Uw geld in goede handen
Vaak moet u voor de reis een aanbetaling doen. Maar is uw geld wel in goede handen?
Alleen betrouwbare bedrijven die een verklaring van goed gedrag kunnen overleggen, mogen lid worden van de ANVR. ANVR-reisondernemingen zijn bovendien aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) of gelijkwaardig. Dit betekent dat in geval van faillissement SGR of een gelijkwaardig garantiefonds volgens de voorwaarden de schade, uw vooruitbetaalde reissom, vergoedt. Dat biedt u zekerheid.

3. Veilig reizen
U gaat soms naar verre bestemmingen, maar wat als daar iets mis gaat? Alle ANVR-touroperators zijn aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR). Dit betekent dat, in het geval zich een calamiteit voordoet tijdens uw vakantie u de kosten vergoed krijgt. Busreizen van ANVR-touroperators mogen alleen plaats vinden met bussen welke aan strenge veiligheidseisen van het Keurmerk Touringcarbedrijf voldoen. Tenslotte moeten ANVR-touroperators zich houden aan strakke regels om de risico’s van legionella te vermijden. De regels zijn opgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid. De ANVR informeert haar leden en ziet hier op toe.
Alle ANVR-reisondernemingen hebben uitgebreide landeninformatie met gezondheidsinformatie, noodzakelijke inentingen, benodigde grensdocumenten, reisadviezen en omstandigheden waar u rekening mee moet houden. Vraag er naar wanneer u op reis gaat.

4. Kwaliteit voorop
Krijgt u wel een deskundig en goed advies? ANVR-reisagenten en touroperators hebben de plicht hun personeel adequaat op te leiden. De ANVR ziet hierop toe. Uw vakantie is dus in goede en deskundige handen. Ook voor een los vliegticket bent u bij een ANVR-reisonderneming aan het juiste adres.

5. Verantwoord reizen
Als vakantieganger bent u vast op zoek naar beleving, avontuur, cultuur en natuur. Uw vakantie moet natuurlijk de ervaring van uw leven zijn! Maar om ook in de toekomst prachtige bestemmingen te kunnen bezoeken en fantastische ervaringen te beleven, nemen ANVR reisondernemers de verantwoordelijkheid om hun steentje daar aan bij te dragen. Zij helpen op de bestemming betere plekken te creëren voor mensen die er wonen en voor reizigers die deze bezoeken. En dat kan alleen als we met elkaar werken aan het verkleinen van de negatieve gevolgen van het reizen en het vergroten van de positieve. Alle ANVR-reisondernemingen nemen praktische maatregelen en houden zo rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur, waardoor u -ook in de toekomst- kunt blijven genieten van uw reizen.

6. Zekerheid bij klachten
Welke garanties heeft u als er toch iets mis gaat? ANVR-reisondernemingen helpen u bij klachten over uw gemaakte reis. Zij respecteren ook alle uitspraken van de Geschillencommissie Reizen. De ANVR ziet toe dat de uitspraken van de Geschillencommissie ook door de leden worden nagekomen. ANVR-leden die vakantiereizen organiseren, hebben allemaal een goede aansprakelijkheidsverzekering. De ANVR stelt de voorwaarden vast en ziet hier streng op toe.