4-daagse reis Heidelbergse Catechismus en Luther Sions Koor en Zang Reizen 2024

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Meerdaagse reizen » 4-daagse reis Heidelbergse Catechismus en Luther Sions Koor en Zang Reizen 2024

Prijs vanaf
€ 575,00
p.p.
 
 
 
 

4-daagse reis Heidelbergse Catechismus en Luther Sions Koor en Zang Reizen 2024

Zang Reizen en het Sions Koor nodigen u uit om deel te nemen aan een bijzondere 4-daagse reis vol muziek, zang, geschiedenis en geestelijke gesprekken. Tussen 10 en 13 april 2024 nemen we u mee op een onvergete... Lees meer >

 • Programma
 • Hotel
 • In-/exclusief
 • Data & Prijzen
 • Opstapplaatsen

Er is geen algemene locatie informatie beschikbaar.

Prijs vanaf
€ 575,00
p.p.

4-daagse reis Heidelbergse Catechismus en Luther Sions Koor en Zang Reizen 2024

Zang Reizen en het Sions Koor nodigen u uit om deel te nemen aan een bijzondere 4-daagse reis vol muziek, zang, geschiedenis en geestelijke gesprekken. Tussen 10 en 13 april 2024 nemen we u mee op een onvergetelijke ontdekkingsreis naar enkele van de meest inspirerende plaatsen in de christelijke geschiedenis. Samen zullen we de sporen volgen van Maarten Luther en de Heidelbergse Catechismus.

Dirigent: Peter Wildeman
Organist: Joost van Belzen
Uw programma:

Dag 1: Aankomst in Worms - Het Begin van onze Reis
We vertrekken vroeg vanuit Hoogerheide/Bergen op Zoom en Meerkerk, met harten vol verwachting en liederen in onze ziel. Onze eerste stop is Worms, waar we samenkomen voor ons eerste zangmoment, dat is georganiseerd door Zang Reizen in de Dom van Worms.

De Wormser Dom, ook bekend als de Dom St. Peter, is een romaanse pijlerbasiliek gebouwd tussen 1130 en 1181. Het is de belangrijkste kerk in Worms en een van de drie Rijnlandse keizerlijke domkerken, naast die in Spiers en Mainz. De Wormser Dom onderscheidt zich door zijn slankere ontwerp in vergelijking met de andere twee. Het is gemaakt van zandsteen en heeft zowel een oostelijk als een westelijk koor, elk geflankeerd door twee ronde traptorens, een achthoekige vieringtoren en een achthoekige toren boven het westkoor.

De geschiedenis van de dom gaat terug naar de tijd na het jaar 1000, toen bisschop Burchard begon met de bouw van een nieuwe kerk, die echter snel instortte. De herbouw begon in 1130 onder bisschop Burchard II en zijn opvolger Konrad II, met de oostkant als eerste gereed. In 1181 werd de kerk opnieuw ingewijd, hoewel het westelijke koor pas in de 13e eeuw werd voltooid. De achthoekige apsis bevat diverse roosvensters.

Rond 1300 kreeg de dom zijn gotische zuidportaal en de Nikolauskapelle werd in dezelfde periode gebouwd. Tijdens de Negenjarige Oorlog brandde de dom volledig uit, maar werd later gerestaureerd vanaf 1698. Hierbij werden barokke interieurelementen toegevoegd, waaronder het hoogaltaar van Balthasar Neumann.

In 1801 verloor de dom zijn status als bisschoppelijke kerk en werd het een parochiekerk. In 1925 kreeg het de titel van basilica minor.

Nadat we gezongen hebben vertrekken we naar ons hotel. In de vroege avond bereiken we ons hotel, waar we inchecken en gezamenlijk dineren. De avonden zijn ter vrije besteding.

Dag 2: Heidelberg - Muziek en Geschiedenis
Na een lekker ontbijt gaan we op weg naar Heidelberg, een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur. In de ochtend maken we een inspirerende stadswandeling met gids(en) door de charmante straten van Heidelberg, waar we getuige zullen zijn van de eeuwenoude erfenis van het Christelijke geloof.

Heidelberg is een pittoreske stad gelegen in het zuidwesten van Duitsland, aan de oevers van de rivier de Neckar. Deze historische stad staat wereldwijd bekend om zijn betoverende oude centrum, prachtige kasteelruïnes en de beroemde Ruprecht-Karls-Universiteit, die dateert uit 1386 en een van de oudste universiteiten in Duitsland is. De Altstadt (oude stad) van Heidelberg is een charmant doolhof van geplaveide straatjes, historische vakwerkhuizen en gezellige cafés, waar bezoekers kunnen genieten van de sfeer van lang vervlogen tijden.

's Middags krijgen we de kans om samen te zingen tijdens een bijzonder optreden, in de Heilige Geestkerk (Heiliggeistkirche in Heidelberg, wederom verzorgd door Zang Reizen. De Heilige Geestkerk, ooit een kapel, werd later tot stiftskerk verheven in verband met de oprichting van de universiteit. Deze verheffing bracht verschillende prebenden over van andere kerken, waarmee de universiteit werd gefinancierd, aangezien de professoren van de kerk tegelijkertijd koorheren waren. Naast haar rol als stiftskerk diende de Heilige Geestkerk ook als parochiekerk voor de binnenstad.

De bouw van de kerk vond plaats tussen 1398 en 1515 en diende als grafkerk voor de keurvorsten van de Palts. Tijdens de Paltse Successieoorlog werden de graven van de keurvorsten vernietigd, behalve die van keurvorst Ruprecht III, die later Ruprecht I werd gekozen tot Rooms-koning na zijn afzetting.

Na de ambtsaanvaarding van keurvorst Otto Hendrik van de Palts werd het stift opgeheven en werd de kerk een protestantse parochiekerk. De Heilige Geestkerk bleef echter verbonden met de universiteit tot de Petruskerk in de 19e eeuw de rol van universiteitskerk overnam. In het verleden huisvestte de galerijen van de Heilige Geestkerk de Bibliotheca Palatina, een van Duitslands belangrijkste bibliotheken tijdens de renaissance.

Op 22 mei 1693 leed de kerk zware schade tijdens de Paltse Successieoorlog toen deze werd geplunderd en in brand gestoken door Franse troepen. Mensen werden opgesloten in de brandende kerk totdat een deur werd geopend, maar er waren slachtoffers in de chaos die volgde.

Van 1706 tot 1936 werd de kerk verdeeld door een scheidsmuur, waarbij het kerkschip protestants was en het koor katholiek. De kerk werd bijna uitsluitend katholiek in 1719, maar na internationale druk en protesten van de protestanten werd de scheidsmuur herbouwd.

Tijdens de secularisatie (1801-1803) werden kloosters in Heidelberg opgeheven, waardoor het koor van de Heilige Geestkerk de rang van een katholieke hoofdkerk kreeg. In 1936 werd de hele kerk overgedragen aan de Protestantse Landskerk van Baden, en de scheidsmuur werd definitief verwijderd.

De dag wordt afgesloten met een heerlijk diner.

Dag 3: Kasteel Heidelberg en de Rust van de Neckar
Vandaag bezoeken we na het ontbijt de stad Heidelberg en in de ochtend het kasteel van Heidelberg, een symbool van grootsheid en geschiedenis. Het meest opvallende kenmerk van Heidelberg is het majestueuze Heidelberger Schloss, oftewel het Heidelbergse kasteel. Deze imposante kasteelruïnes bieden niet alleen een indrukwekkend uitzicht over de stad, maar vertellen ook een rijk historisch verhaal. Hier zullen we de tijd nemen voor bezinning in de prachtige kasteeltuinen.

's Middags maken we een boottocht over de schilderachtige Neckar-rivier, waar we de kans krijgen de schitterende omgeving vanaf het water te aanschouwen. De rest van de middag is ter vrije besteding. Een ideaal moment voor persoonlijke bezinning, een lokale kerk te bezoeken of het oude centrum te bezichtigen. We sluiten de dag af met een heerlijk diner.

Dag 4: Terug naar Nederland via Koblenz- Diner ter afsluiting
Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en onze reis voort te zetten naar Koblenz. Hier zien we de Rijn en Moezel samenkomen en zijn we vrij voor een bezoek aan het mooie centrum.Terug in Nederland zullen we onderweg samen dineren en onze herinneringen delen.

Meer informatie

 • Deze reis gaat door bij min. 46 deelnemers en heeft plaats voor max. 80 deelnemers.

NH Hirschberg Heidelberg (***)

Aantal sterren: 3
Brandenburger Str. 30
69493
Hirschberg, Duitsland


Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar, voorzien van toilet, bar, dvd speler en airconditioning;
 • Service en begeleiding van ervaren chauffeur;
 • Reisbegeleiding van Zang Reizen;
 • Programma zoals beschreven;
 • Koffie/thee en iets lekkers tijdens heenreis (selfservice aan boord);
 • 3x nachten verblijf in middenklasse hotel;
 • 3x ontbijt;
 • 3x diner;
 • Rondvaart Neckar;
 • Stadswandeling Heidelberg met gidsen;
 • Bezoek en entree Schloss Heidelberg;
 • Vrije tijd in Heidelberg;
 • Vrije tijd in Koblenz;
 • Diverse zangmomenten tijdens de reis (door Zang Reizen georganiseerd);
 • Diner ter afsluiting;
 • SGR bijdrage (5,00 euro per persoon);
 • Toeristenbelasting.

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekering (tenzij u deze kiest tijdens de boeking), 1-persoonskamertoeslag, overige verzorging, persoonlijke uitgaven, fooien en niet genoemde entreegelden.

Uw reis

4-daagse reis Heidelbergse Catechismus en Luther Sions Koor en Zang Reizen 2024
Datum: 10-04-2024

Prijsoverzicht

Reissom volw. 1€ 575,00
Reissom volw. 2€ 575,00
Calamiteitenfonds€ 2,50
Totale reissom € 1.152,50

Deze reis boeken >
1: Selecteer uw gewenste vertrekdatum

U kunt ook op 1 van onderstaande vertrekdata klikken om een vertrekdatum te selecteren.

Geef de samenstelling van uw reisgezelschap aan
vanaf 12 jaar
3 t/m 11 jaar
tot 3 jaar
Geef de Kamer verdeling aan.
Vul het aantal kamers in dat u wilt.
 Toeslag
NH Hirschberg Heidelberg 
1-persoonskamer€99,00
Uw kamer is voorzien van TV, een badkamer met bad en/of douche en toilet.
 
2-persoonskamer€0,00
Uw kamer is voorzien van TV, een badkamer met bad en/of douche en toilet.
 
3-persoonskamer€0,00
Uw kamer is voorzien van TV, een badkamer met bad en/of douche en toilet.
 
Deze reis boeken >
 

Beschikbaar

Gegarandeerd
vertrek

Volgeboekt

Niet beschikbaar
wo 10 apr
€ 575,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar, voorzien van toilet, bar, dvd speler en airconditioning;
 • Service en begeleiding van ervaren chauffeur;
 • Reisbegeleiding van Zang Reizen;

Genoemde opstaptijden en -plaatsen kunnen wijzigen.

Klik op de locatie naam voor meer informatie.


Ik wil graag de opstapplaatsen zien op vertrekdatum:

Plaats
Locatie
Tijd
Toeslag
Meerkerk / Hoogblokland
05.30
-

De tijden en locaties zijn onder voorbehoud. Op uw deelnemersbewijs staan de definitieve vertrektijden- en locaties. Het deelnemersbewijs ontvangt u 1 week voor vertrek.