4-daagse schoolreis Parijs

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Schoolreizen » 4-daagse schoolreis Parijs

 
 
 
 

4-daagse schoolreis Parijs

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolrei... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • Hotel
 • In-/exclusief

Parijs

75001

Parijs, Frankrijk

Klik hier voor de website

Parijs staat bekend een romantische lichtjesstad. Maak een wandeling langs de Seine, geniet van het schitterende uitzicht vanaf de Eiffeltoren over de stad of bekijk de verschillende kunstwerken in het Louvre. In deze stad is voor iedereen wel iets te doen. Romantiek en cultuur worden afgewisseld met moderne winkelstraten en het bruisende nachtleven. Deze stad moet u zeker een keer bezocht hebben. Breng een bezoek aan de altijd levendige wijk Montmartre. Deze wijk trok na 1560 vooral schilders, dichters en kunstenaars aan. Het oude raadhuis van 1790 staat er nog steeds. Eveneens heeft u de mogelijkheid om de indrukwekkende basiliek Sacré-Cœur te bezichtigen. Buiten het centrum van de stad staat het paleis van Lodewijk XIV, Versailles. Dit was oorspronkelijk een jachtslot, maar het werd in opdracht van Lodewijk XIV uitgebreid tot een paleis na 1661. Bezoek de schitterende tuinen met de wereldberoemde fonteinen en standbeelden.

Ontdek tijdens onze reis de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zoals:

 • De Eifeltoren: De trekpleister van de stad en het meeste bekende symbool van Parijs. Ga met lift omhoog en geniet van een spectaculair uitzicht.
 • Het Louvre: Het meest bekende museum van Parijs met wellicht het meest bekende schilderij ter wereld; de Mona Lisa. Een bezoek aan het Louvre mag zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Parijs.
 • Notre Dame: Deze prachtige kathedraal ligt in het centrum van Parijs en is wereldberoemd geworden door het boek 'de Klokkenluider van de Notre Dame' van schrijver Victor Hugo.
 • Sacré-Coeur: De bijzondere en witte Basiliek ligt in de wijk Montmartre. Ga eens een uurtje op de trappen zitten voor de Sacré-Coeur; mensen kijken!
 • Place des Vosges: Het oudste plein van Parijs waar je tegenwoordig veel restaurants, exclusieve hotels en antiquairs kunt vinden aan de bogen galerij.
 • De Seine: Mede dankzij deze rivier heeft Parijs haar romantische karakter gekregen. Een must is een rondvaart over de Seine zodat je de stad eens vanaf een andere kant kunt bewonderen. Ook vind je veel artiesten en kunstenaars langs de Seine.
 • Moulin Rouge: De bekende nachtclub uit de 18e eeuw ligt in de rosse wijk van Parijs en trekt nog steeds veel bezoekers.


4-daagse schoolreis Parijs

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Parijs graag geheel vrijblijvend een offerte op maat! Boek uw 4-daagse schoolreis naar Parijs bij Brabant Expres Reizen en ga zorgeloos op reis.
We kunnen d.m.v. een dagreis of nachtreis naar Frankrijk rijden. U heeft bij een meerdaagse busreis in ieder geval genoeg tijd om van de stad te genieten. Heeft u minder tijd om de stad te bezoeken? Geen probleem! U kunt deze reis ook als vliegreis reserveren voor uw reisgezelschap.

Onderstaand programma is slechts een voorstel. U kunt uw programma geheel naar wens samenstellen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Dag 1: Heenreis & programma op maat
U vertrekt 's ochtends vroeg met uw schoolgroep op een door u te bepalen locatie waarna we richting Parijs vertrekken. Onderweg maken we een stop voor een hapje en/of drankje (niet inbegrepen). We rijden direct naar het hotel waar we onze bagage stallen. Sommige hotels beschikken over een gratis shuttle service zodat iedereen op eigen gelegenheid terug naar het hotel kan reizen en inchecken.

Dag 2 t/m 3: Programma op maat
Wij vullen graag in overleg met u het programma voor uw schoolgroep in, de reis is bijvoorbeeld in te vullen met:
 • Een stadsrondrit;
 • Een stadswandeling onder leiding van een Nederlandstalige gids;
 • Diverse entrees tot musea, kastelen/ burchten etc.;
 • Bezoek aan een brouwerij;
 • Een avondje naar een concert of theatervoorstelling;
 • Een Folklore avond met diner.
Dag 4: Programma op maat & terugreis
Na een goed ontbijt checken we uit en laden we alvast onze bagage in. Met onze chauffeur/reisleider spreekt u een tijdstip en locatie af voor de terugreis naar Nederland. Optioneel kan onze chauffeur u afzetten in het centrum van de stad. Uiteraard maken we onderweg weer een stop voor een hapje of drankje (niet inbegrepen).

We gaan graag met u rond de tafel zitten om te bespreken welke wensen uw schoolgroep heeft met betrekking tot het programma. We maken graag een vrijblijvende offerte op maat.

Meer informatie

Parijs heeft een enorm aanbod aan accommodaties in diverse classificaties. Van hostels met meerdere bedden per kamer tot aan hotels van middenklasse (3 sterren) tot zeer luxe (4 tot 5 sterren).

Op basis van uw wensen doen wij u graag een voorstel!
2-daagse schoolreis Parijs
2-daagse schoolreis Parijs
2-daagse schoolreis Parijs
2-daagse schoolreis Parijs
2-daagse schoolreis Parijs

Middenklasse hotel in Parijs (***)

Aantal sterren: 3
Parijs, Frankrijk

U verblijft in een middenklasse hotel met minimaal 3 sterren.


Budget hotel in Parijs (**)

Aantal sterren: 2
Parijs, Frankrijk

U verblijft in een goed hotel met minimaal 2 sterren.


Luxe hotel in Parijs (****)

Aantal sterren: 4
Parijs, Frankrijk

U verblijft in een luxe hotel met minimaal 4 sterren.


Inclusief

Een reis op maat van Brabant Expres Reizen kunt u geheel naar wens en inzicht invullen. Uiteraard is een standaardprogramma altijd inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van bar (*), TV/DVD, toilet en airconditioning;
 • Begeleiding en service van onze ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Verblijf (hotels in diverse classificaties of hostel op basis van uw wensen);
 • Ontbijt;
 • Parkeerkosten, toeristenbelasting en tolkosten.

Exclusief

U kunt uw programma invullen naar wens en uitbreiden met o.a. verzorging (lunch, diner, excursies, entrees etc.). Heeft u geen inspiratie of wensen? Daag ons uit en laat u verrassen! Wij weten de mooiste plekjes voor u te vinden.​
 • Overige verzorging, persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering;
 • Calamiteitenfonds (2,50 euro per 9 deelnemers).
* De bar is tegen betaling. Informeer naar de mogelijkheden.

Opties

 • Avondje naar een concert :
 • Avondje naar een theatervoorstelling :
 • Bezoek aan een brouwerij :
 • Bezoek Cité des Sciences et de l'Industrie :
  In de voormalige abattoirs en veemarkt in het noordoosten van Parijs is o.a. één van de meest vooraanstaande wetenschaps- en technologie musea van Europa gevestigd. In het museum worden thema's als milieu, transport, communicatie, computertechnologie, gezondheid en ruimtevaart op verrassende wijze tentoongesteld. In La Géode worden door middel van het omnimax systeem films vertoond, die het gevoel geven alsof u zelf deel uitmaakt van de film.
 • Bezoek Explor@dome :
  Een interactief en hightech museum waar wetenschap, zintuigen en kunst de leidraad zijn om door middel van fascinerende proeven verbazingwekkende ervaringen op te doen. Is het werkelijkheid of optisch bedrog? In ieder geval is het wetenschap op een leuke, speelse manier.
 • Bezoek Fontainebleau :
  Het meest geliefde kasteel van de Franse koningen. Ruim acht eeuwen van verbouwingen hebben geleid tot een vorstelijk monument op zo'n 65 km van de Arc de Triomphe. 
 • Bezoek het Louvre :
  Het bekendste museum ter wereld. Maak vooraf uw keuze uit de meer dan 200 zalen met ruim 30.000 tentoongestelde werken. Zonder themakeuze vooraf wordt het al snel een dwaaltocht door de rijke collecties westerse schilder- en beeldhouwkunst en (kunst)voorwerpen uit de Oosterse, Egyptische, Griekse, Etruskische en Romeinse oudheid.
 • Bezoek het paleis van Versailles :
  Even ten westen van Parijs het paleis van Lodewijk XIV. De grandeur van de absolute monarchie is nog steeds te zien in het paleis en het omringende park.
 • Bezoek La Conciergerie :
  Het "onheilspellende" gebouw (daterend uit het begin van de 13e eeuw) op het Ile de la Cité is als geen ander bouwwerk in Parijs, verbonden met bloedige episodes uit de Franse geschiedenis. Tijdens de Franse Revolutie waren meer dan 4000 gevangen (waaronder Marie-Antoinette en Robespierre) opgesloten in deze "wachtkamer voor de guillotine."
 • Bezoek Le Centre Pompidou :
  In het meest bekende hedendaagse monument van de moderne en hedendaagse kunst van 1900 tot heden gepresenteerd. Naast de prachtige collectie is het gebouw met opvallende buisconstructies en roltrappen op zich al een bezoek waard.
 • Bezoek Le Marais o.l.v. een nederlandstalige gids :
  Le Marais is één van de oudste wijken van Parijs en sinds de 17e eeuw geliefd bij de aristocratie en rijke burgerij. U wandelt o.a. over het mooiste plein van Parijs, de Place des Vosges en door de Joodse wijk, Le Quartier Juif waar u ook nu nog de kosjere restaurants en winkels vindt.
 • Bezoek Les Catacombes :
  Een misschien wat macabere dwaaltocht door het immense gangenstelsel in de vroegere kalksteengroeven. In een deel van het gangenstelsel zijn geraamtes, beenderen en schedels afkomstig van de talrijke oude Parijse kerkhoven begraven.
 • Bezoek Montmartre :
  Montmartre is het laatste dorp van Parijs: op "la Butte" is het klimmen en dalen door het Parijs van de straatschilders en muzikanten. Het levendige Place du Tertre, de Sacré Coeur, de ateliers en de rustieke tuinen, de cabarets én de unieke wijngaarden aan Rue des Saules!
 • Bezoek Musée d'Orsay :
  In de reusachtige voormalige stationhal van Gare d'Orsay, wordt de omvangrijke kunstcollectie uit de periode 1848 - 1914 tentoongesteld. Met natuurlijk de meesterlijke verzameling van impressionisten als Monet, Manet en Renoir. 
 • Bezoek Musée National Picasso :
  De uitgebreide collectie voor een derde deel uit het nalatenschap van Picasso gevestigd in een fraai herenhuis in de Marais. Er zijn schilderijen, grafisch werk, sculpturen en keramiek van zijn hand uit verschillende stijlperioden te bewonderen.
 • Bezoek Muséum d'Histoire Naturelle :
  Dit boeiend opgezet natuurhistorisch museum met als belangrijkste attractie "la Grande Galerie de l'evolution" is gewijd aan de evolutie van het leven en de relatie tussen mens en natuur. Daarnaast is de Paleontologie Galerie met de dinosauriërs altijd één van de trekpleisters. In de Jardins des Plantes kunt u tenslotte een botanische wereldreis maken.
 • Bezoek Rungis :
  Het is heel vroeg opstaan, maar het is de moeite waard! Bezoek even ten zuiden van Parijs de mega-groothandelsmarkt Rungis. Op deze grootste vroegmarkt worden dagelijks de vers-producten voor één op de vijf Fransen verhandeld!
 • Bezoek Stade de France :
  De rondleiding door het nationale stadion van Frankrijk in Saint Denis doet de WK van 1998 en EK van 2016 herleven. Tijdens de tour ziet u ook die plaatsen in het stadion die normaal niet toegankelijk zijn, zoals de kleedkamers en vip-ruimtes.
 • Budget hotel Parijs :
  U verblijft in een goed hotel met minimaal 2 sterren.
 • Dagje Disneyland® Paris :
  Vanuit Parijs is het slechts 32 km naar de betoverende wereld van Disneyland® Paris. Beleef de Magie van dichtbij in Disneyland® Paris en bezoek het Disneyland® Park of het Walt Disney Studios® Park! Als je Main Street, USA® in het Disneyland® Park binnenwandelt, begin je te dromen met je ogen wijd open. Hier vind je 5 themalanden vol klassieke Disney verhalen. Maar ook voor de extreme sensaties zit je goed in het Disneyland Park. Wat dacht je van Space Mountain: Mission 2 een razendsnelle rit naar de grenzen van het universum en verder....of probeer Big Thunder Mountain, een spannende rit in een op hol geslagen mijnwagentje!
  ??Het Walt Disney Studios Park is dé plaats om alles te weten te komen over de sensationele geheimen van achter de schermen en ook hier zijn extreme sensaties te vinden! The Twilight Zone Tower of Terror™ **, het hotel waar de dienstlift sneller valt dan de zwaartekracht of Ratatouille: The Adventure, gekrompen tot het formaat van een rat, word je ondergedompeld in een unieke, kleurrijke, geurrijke en smaakvolle Disney belevenis...
 • Excursie Da Vinci Code :
  Beleef opnieuw de opwindende Parijse hoofdstukken uit de Da Vinci Code van Dan Brown. Onze gids toont u elk spoor, elk schilderij en elke steen die van belang is om de thriller voor uw ogen tot leven te laten komen. Ook voor wie de bestseller niet gelezen heeft is dit een boeiende wandeling door Parijs en de Europese geschiedenis. De wandeling is mogelijk met en zonder een bezoek aan het Louvre.
 • Excursie Les Egouts :
  De riolen zijn de verborgen ondergrondse wereld van Parijs met een lengte van ruim 2100 km. Dagelijks wordt er meer dan een miljoen m3 vuil water door de riolen afgevoerd. De riolen dragen de namen van de straten erboven. In Les Egouts ontdekt u de natte onderwereld van Parijs en ziet u de technieken die nodig zijn om het water af te voeren en te zuiveren.
 • Fietstour :
  Ontspannen fietsen door deze prachtige stad terwijl de gids alles vertelt. Tijdens de tour fietst u onder andere naar Hotel de Ville, langs de Seine, de Notre Dame, het Louvre en de Eiffeltoren. Halverwege is er ruimte voor een koffiestop. Alle hoogtepunten uit Parijs ziet u in deze fietstour.
 • Folklore avond met diner :
 • Luxe hotel Parijs :
  U verblijft in een luxe hotel met minimaal 4 sterren.
 • Metroticket :
  Parijs is een compacte stad met een goed en uitgebreid openbaar vervoersnetwerk. Er rijden vele stadsbussen en de stad beschikt voor een groot aantal metro lijnen. Daarnaast beschikt Parijs over een treinnetwerk (RER) dat de verschillende buitenwijken van Parijs verbindt met de binnenstad.
 • Middenklasse hotel Parijs :
  U verblijft in een middenklasse hotel met minimaal 3 sterren.
 • Rondvaart over de Seine :
  Wie Parijs eens op een andere manier wil bekijken dan te voet, kan gaan varen. Vanaf het water is het uitzicht op de prachtige historische gebouwen en de bruggen spectaculair en heel anders dan vanaf de kant. Het lijkt soms of u langs een filmdecor vaart. Een boottocht is zeker een aanrader en is bovendien heel geschikt om uw voeten even rust te geven.
 • Stadsrondrit :
 • Stadswandeling o.l.v. een Nederlandstalige gids :
2-daagse schoolreis Parijs
2-daagse schoolreis Parijs
2-daagse schoolreis Parijs
2-daagse schoolreis Parijs
2-daagse schoolreis Parijs
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.
2-daagse schoolreis Parijs
2-daagse schoolreis Parijs
2-daagse schoolreis Parijs
2-daagse schoolreis Parijs
2-daagse schoolreis Parijs

Offerte aanvragen