5-daagse busreis Vakantiehotel der Brabander

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Meerdaagse reizen » 5-daagse busreis Vakantiehotel der Brabander

Prijs vanaf
€ 389,00
p.p.
 
 
 
 

5-daagse busreis Vakantiehotel der Brabander

Reis per comfortabele bus naar het gezelligste vakantiehotel van Winterberg! Een vriendelijke en ervaren chauffeur, die bovendien uw reisleider is, laat u de mooiste plekjes van Sauerland zien. Een veelzijdi... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • Hotel
 • In-/exclusief
 • Data & Prijzen
 • Opstapplaatsen

Winterberg

Winterberg, Duitsland

Klik hier voor de website

Winterberg, het vakantieplaatsje dat vooral bekend is vanwege de wintersportmogelijkheden, wordt ook wel het dak van Sauerland genoemd. Dit mooie plaatsje is namelijk de hoogst gelegen plaats in Sauerland, Duitsland. Met 34 skipistes en jaarlijks 3 maanden sneeuwzekerheid is het een echt wintersportparadijs op goed bereisbare afstand.

Maar ook in de zomermaanden is het zeker de moeite waard om het Sauerlandse stadje te bezoeken. Met de gezellige terasjes, restaurantjes, vele activiteiten, bezienswaardigheden en een adembenemende omgeving ben je er even echt tussenuit!


Vakantiehotel der Brabander
Prijs vanaf
€ 389,00
p.p.

5-daagse busreis Vakantiehotel der Brabander

Reis per comfortabele bus naar het gezelligste vakantiehotel van Winterberg! Een vriendelijke en ervaren chauffeur, die bovendien uw reisleider is, laat u de mooiste plekjes van Sauerland zien.

Een veelzijdig excursieprogramma met voor elk wat wils en waarbij rekening wordt gehouden met wie minder goed ter been is. Een animatieprogramma dat ook iedere avond vertier biedt. Prettige kamers, heerlijke maaltijden en alle dieetwensen zijn mogelijk. Maar bovenal de gezelligheid en goede organisatie van Der Brabander, waar u het gevoel hebt echt thuis te zijn. De Brabander Busreizen bieden u een compleet verzorgd verblijf waar u nog lang met veel plezier over na zult praten!

***NIEUW***: De toeristenbelasting is bij onze prijzen inbegrepen (2,50 euro per persoon, per nacht)!
U hoeft de toeristenbelasting ter plaatse niet te voldoen. Deze is bij Brabant Expres Reizen inbegrepen.

En natuurlijk...
 • wordt uw koffer naar de kamer en de bus gebracht;
 • trakteren wij u in de bus op de eerste kop koffie;
 • zijn de excursies én entreegelden gewoon inbegrepen;
 • zijn alle diëten mogelijk. U hoeft het alleen maar door te geven bij uw reservering;
 • zijn alle kamertypes per lift bereikbaar. Bent u slecht ter been? Geeft u dit dan even bij uw reservering aan;
 • kunt u speciale wensen aan ons doorgeven;
 • is het mogelijk om, als u alleen reist, in het restaurant een tafeltje te delen met andere alleenreizenden;
 • hebben de managers een EHBO diploma en is er een AED-apparaat aanwezig;
 • regelen we graag hulp in de zorg voor u (bijvoorbeeld insuline spuiten etc.);
 • is er dag en nacht iemand bereikbaar. Een veilig gevoel!
 • kunt u bij Der Brabander gewoon Nederlands praten, lekker makkelijk!
Unieke buitenbadbeleving!
Zwemmen kunt u op veel plaatsen, maar zo’n prachtige buitenbadbeleving als bij Der Brabander vindt u nergens. Het water is, afhankelijk van de buitentemperatuur, tot maar liefst 32 graden verwarmd, het uitzicht op de schans prachtig en de sfeer uniek. Of u nou voor het ontbijt al baantjes komt trekken, mee doet met de aqua-gym of heerlijk wilt ontspannen op de fijne ligbedden rondom het bad, hier weet iedereen zich te vermaken!

1-persoonskamer/ kamer voor alleengebruik/ Tip: Samen en toch apart!!
Er is regelmatig vraag naar een 1-persoonskamer. Die zijn helaas beperkt beschikbaar en kunnen niet online worden gereserveerd. Neem hiervoor s.v.p. telefonisch contact met ons op. De toeslag van een 2-persoonskamer voor alleengebruik is op aanvraag en afhankelijk van de beschikbaarheid.
TIP: deel een standaardPLUS met 2 slaapkamers OF een appartement met 2 slaapkamers. U deelt dan de badkamer met uw reisgenootje maar slaapt wel apart. U krijgt dan meer ruimte en hoeft geen 1-persoonskamertoeslag te voldoen.
Uw programma in 2024:

Dag 1: Heenreis
Na het opstappen op één van de zes opstapplaatsen, brengt uw chauffeur/reisleider u via een mooie route inclusief lunchpauze naar Winterberg. Bij aankomst in de Brabander wordt u onder het genot van een hapje en een drankje een warm welkom geheten door uw gastheer Rob of Danny Meurs, waarna u uw kamersleutel bij de receptie kunt ophalen en zult ontdekken dat uw koffer al op uw kamer staat. 's Avonds wordt een heerlijk een heerlijk 3- of 4-gangendiner of zelfs een buffet geserveerd. Voor de liefhebbers is er na het diner een sfeervolle fakkeltocht o.l.v. een Nederlandstalige gids. Ook is er gelegenheid om u op te geven voor de excursie die deze week voor u op het programma staan.

Dag 2 t/m 4: Keuze excursieprogramma
De ochtenden beginnen bij de Brabander met een heerlijk uitgebreid ontbijt met o.a. gebakken eitjes en verse warme broodjes. Hierna kunt u beginnen aan het door u gekozen programma.

Uw excursies in 2024:
 • Winterberg. Na een rit met het toeristentreintje komen we aan bij de Panoramabrug. Geniet u eerst van het prachtige uitzicht of doet u meteen mee met onze wedstrijd op de nieuwe minigolfbaan? Later in de week is er ook tijd om het centrum te bezoeken. Laat u zich door de chauffeur afzetten en ophalen of kiest u voor een wandeling naar het plein met z’n gezellige terrasjes en winkeltjes? Een bezoek aan het Kurpark kunnen we ook van harte aanbevelen!
 • Willingen. Ook in Willingen heeft u volop keuze! Kiest u voor een bezoek aan de glasblazerij of gaat u met de gondellift mee om van het uitzicht op de Ettelsberg te genieten? Niet bij de entreegelden inbegrepen, maar zeker de moeite waard is de Skywalk. Op deze 665 meter lange hangbrug geniet u van een adembenemend uitzicht over het dal.
 • Schmallenberg. Tijdens de ochtendexcursie naar Schmallenberg geniet u van de sfeer in dit authentieke plaatsje, waar u kunt shoppen, slenteren en bijkletsen op een terrasje. Bovendien maken we op de terugweg een verrassingsstop. Nieuwsgierig waar dat zal zijn? Ga mee om het te ervaren!
 • Brilon. Onderweg naar Brilon stoppen we voor een bezoek aan een interessante Lego-tentoonstelling. In Brilon zelf heeft u weer volop keuze: kiest u voor museum Haus Hövener met z’n diversiteit aan expositieonderwerpen, waaronder de botanische tuin en regionale geschiedenis of geniet u van het stadscentrum met z’n winkeltjes?
 • Rondvaart Möhnesee. Al jarenlang een groot succes bij onze busgasten: een rondvaart op één van de stuwmeren in het Sauerland. Dit jaar bezoeken we de Möhnesee. Dit stuwmeer ontstond ruim 100 jaar geleden door de aanleg van een dam in de rivier Möhne. Zeker weten, dat u volop zult genieten van de groene oevers in een omlijsting van bergen, de verschillende activiteiten die op het water plaatsvinden en het uitwaaien aan boord!
Brabander Entertainment: In het hotel Der Brabander kunt u ook genieten van verschillende activiteiten die zijzelf aanbieden. Zo is er ieder dag iets te doen:
 • Maandag: Sfeervolle fakkeltocht
 • Dinsdag: Informatieve ochtendwandeling en spannende bingoavond
 • Woensdag: Feestelijke avond met live-muziek
 • Donderdag: Quizavond
 • Vrijdag: Sfeervolle fakkeltocht en gezellige avond in de hotelbar
 • Zaterdag: Informatieve ochtendwandeling en feestelijke avond met live-muziek
 • Zondag: Quiztime: wie wint de Brabander Bokaal?
Dag 5: terugreis
Na een leuke en veelzijdige reis is het weer tijd om richting huis te gaan. Maar eerst kunnen we ’s ochtends nog geniet van een heerlijk ontbijtbuffet. De bus vertrekt om 09.30 uur terug naar Nederland. Onderweg hebben we nog een lunchpauze, waaraan het nagenieten kan beginnen. We weten zeker dat u terug zult komen met veel plezierige herinneringen aan deze midweek!

Afwijkend reisprogramma: Bij vertrek in december (Adventreis) en januari (WINTERREIS) heeft der Brabander een aangepast programma voor u samengesteld met vele, leuke en unieke uitjes geheel passend bij het thema! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Liever een 8-daagse reis naar der Brabander reserveren? Klik dan hier.

Meer informatie

Natuurlijk is deelname aan het excursieprogramma geheel vrijblijvend. Liever een middag op eigen gelegenheid de omgeving in of van de vele mogelijkheden in en om het hotel genieten? Alles is mogelijk!

Goed om te weten: Bij het samenstellen van het excursieprogramma hebben we vanzelfsprekend
rekening gehouden met wie minder goed ter been is. Ook met uw rollator bent u bij bijna alle excursies van harte welkom!

De busreizen van der Brabander gaan gegarandeerd door op alle vertrekdata!

Zorg s.v.p voor een geldig identiteitsbewijs; paspoort of ID-kaart! Als u geen Nederlandse nationaliteit heeft, check dan a.u.b. of u een visum nodig heeft.

De reispapieren worden voor vertrek per post of e-mail verstuurd.

​Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Uw chauffeur/ reisleider zal u informeren over de route, vertrek-, aankomsttijden en is uw aanspreekpunt tijdens de reis.

Let op! Elke boeking is op basis van beschikbaarheid. Na het plaatsen van de reservering nemen wij contact op met het hotel. Wanneer er beschikbaarheid is krijgt u een bevestiging van uw reservering opgestuurd. Wanneer er geen plaats is op de gekozen datum nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.
Vakantiehotel der Brabander
5-daagse busreis vakantiehotel de Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander

Vakantiehotel der Brabander (****)

Aantal sterren: 4
Am Waltenberg 65
Winterberg, Duitsland

Toen der Brabander in 1986 met 8 kamers begon, droomde Rob Meurs van een hotel, waar zij zelf
ook vakantie zouden willen vieren: in een prachtige omgeving, met prettige kamers, fijne bedden en lekker eten. Een hotel, waar u zich thuis voelt en waar voor iedereen iets te beleven valt. Maar bovenal: een hotel, waar het team oprecht geïnteresseerd is in de vakantiebeleving van de gast en waar u
regelmatig terugkomt om te genieten van kwaliteit, sfeer en gezelligheid. 

Al bijna 35 jaar lang is der Brabander het hotel waar de familie Meurs ooit van droomden. Ontelbaar veel felicitaties mochten zij ontvangen, maar vooral ook veel complimenten. En juist dat daagt hen uit, om er ieder jaar nóg een schepje bovenop te doen.

Der Brabander kijkt er al naar uit om u (weer?) te mogen begroeten. Om u te zien genieten in het prachtige buitenbad. Om u te zien smullen van de heerlijke diners. Om u mee te nemen naar al die leuke uitstapjes van het excursieprogramma. Om u sfeervolle en gezellige avonden in Der Brabander te bezorgen. Om uw vakantie (wederom) tot een ongekend succes te mogen maken! 

In Der Brabander hoeft u zich geen moment te vervelen. Naast het uitgebreide aanbod faciliteiten organiseren zij ook dagelijks de leukste activiteiten. Geheel vrijblijvend natuurlijk!

Een goed begin is het halve werk en dus staat er iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet voor u
klaar. ’s Avonds serveren zij u een heerlijk 3- of 4-gangendiner met keuze uit maar liefst 5 hoofdgerechten en 2x per week een uitgebreid dinerbuffet. Heel bijzonder is de Dinnershow, die helemaal in het teken van de jaren '50 staat, met zang, muziek en dans op donderdagavond. Gebonden aan een dieet of allergie? De dieetkok maakt ook van uw maaltijd een feestdiner. U hoeft uw dieetwensen slechts bij boeking door te geven en der Brabander zorgt er voor!

Alle busreizen zijn op basis van halfpension, wat betekent dat ontbijt en diner zijn inbegrepen. Voor
de lunch kunt u in de Babbelbar of het Pannenkoekenhuis terecht. Op sommige dagen bestaat er onderweg de mogelijkheid tot lunchen.


Vakantiehotel der Brabander

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar (bar*, TV/DVD, toilet en airco);
 • Begeleiding van ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
 • 4 Overnachtingen in Vakantiehotel Der Brabander, Winterberg;
 • Dagelijks ontbijt en diner;
 • Ontvangstcocktail met hapje en uitgebreide informatie;
 • Gratis deelname aan o.a. fakkeltocht, wandeling en quiz;
 • Gratis bellen naar Nederland;
 • Gratis Wifi;
 • Excursies zoals beschreven in het programma incl. ALLE entreegelden, tenzij anders vermeld;
 • Toeristenbelasting € 2,50 per persoon per nacht.

Exclusief

 • Bingokaartje, overige verzorging, persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering en kamertoeslag (type)/ 1-persoonskamertoeslag (tenzij anders op uw factuur vermeld - op aanvraag);
 • Niet genoemde excursies/ entreegelden.
* De bar is tegen betaling.

Let op! Elke boeking is op basis van beschikbaarheid. Na het plaatsen van de reservering nemen wij contact op met het hotel. Wanneer er beschikbaarheid is krijgt u een bevestiging van uw reservering opgestuurd. Wanneer er geen plaats is op de gekozen datum nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.
Vakantiehotel der Brabander
5-daagse busreis vakantiehotel de Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander

Uw reis

5-daagse busreis Vakantiehotel der Brabander
Datum: 22-04-2024

Prijsoverzicht

Reissom volw. 1€ 389,00
Reissom volw. 2€ 389,00
Reserveringskosten€ 15,00
Calamiteitenfonds€ 2,50
Totale reissom € 795,50

Deze reis boeken >
1: Selecteer uw gewenste vertrekdatum

U kunt ook op 1 van onderstaande vertrekdata klikken om een vertrekdatum te selecteren.

Geef de samenstelling van uw reisgezelschap aan
vanaf 12 jaar
3 t/m 11 jaar
tot 3 jaar
Geef de Kamer verdeling aan.
Vul het aantal kamers in dat u wilt.
 Toeslag
Vakantiehotel der Brabander 
2-persoonskamer - type klein€0,00
- voor 2 personen
- kleine oppervlakte, schuine kant, daarom ook goedkoper
- eigen badkamer met douche en toilet en föhn
- flatscreen-tv met div. Nederlandse zenders en intern filmkanaal
- telefoon met wekservice
- gratis te gebruiken mini-safe
- gratis draadloos internet
- een deel van deze kamers is per lift bereikbaar (op aanvraag)
 
2-persoonskamer - type standaard€50,00
- voor 2 of 3 personen
- kan een schuin dak hebben
- eigen badkamer met bad of douche en toilet en föhn
- flatscreen-tv met div. Nederlandse zenders en intern filmkanaal
- telefoon met wekservice
- gratis te gebruiken mini-safe
- gratis draadloos internet
- een deel van deze kamers is per lift bereikbaar (op aanvraag)
 
2-persoonskamer - type standaardPLUS€70,00
- voor 2, 3 of 4 personen
- eigen badkamer met bad of douche en toilet en föhn
- flatscreen-tv met div. Nederlandse zenders en intern filmkanaal
- telefoon met wekservice
- gratis te gebruiken mini-safe
- gratis draadloos internet
- gratis koffie- en theefaciliteiten op de kamer
- een deel van deze kamers is per lift bereikbaar (op aanvraag)
 
2-persoonskamer -type standaardPLUS(2 slaapkamers)€90,00
- geschikt voor 3 tot 5 personen
- 2 aparte slaapkamers
- eigen badkamer met bad of douche en toilet en föhn (via 1 slaapkamer bereikbaar)
- flatscreen-tv met diverse Nederlandse zenders en intern filmkanaal
- telefoon met wekservice
- gratis te gebruiken mini-safe
- gratis draadloos internet
- gratis koffie- en theefaciliteiten op de kamer
- alle kamers verschillen van indeling
- voor dit kamertype geldt een toeslag van € 10,- p.n. op de standaard+ kamerprijs
- een deel van deze kamers is per lift bereikbaar (op aanvraag)
 
2-persoonskamer - type Royal€100,00
- geschikt voor 2 tot 4 personen
- ruime kamers
- ruime badkamer met douche en toilet en föhn
- extra grote flatscreen-tv met div. Nederlandse zenders en filmkanaal
- telefoon met wekservice
- gratis te gebruiken mini-safe
- gratis koffie- en theefaciliteiten op de kamer
- Senseo machine inclusief pads
- koelkastje
- gratis draadloos internet
- eigen balkon of terrasje
- allemaal per lift bereikbaar
 
Appartement met 2 slaapkamers (2 personen)€120,00
- voor maximaal 4 personen
- woonkamer
- twee slaapkamers voor elk 2 personen
- compleet ingerichte keuken
- balkon met zitje
- tv met div. Nederlandse zenders en DVD-speler
- telefoon met wekservice
- gratis te gebruiken mini-safe
- Playstation 3 / Blu-rayspeler (games en films gratis te leen)
 
Deze reis boeken >
 

Beschikbaar

Gegarandeerd
vertrek

Volgeboekt

Niet beschikbaar
ma 22 apr
€ 389,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar (bar*, TV/DVD, toilet en airco);
 • Begeleiding van ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
zo 05 mei
€ 409,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar (bar*, TV/DVD, toilet en airco);
 • Begeleiding van ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
ma 13 mei
€ 409,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar (bar*, TV/DVD, toilet en airco);
 • Begeleiding van ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
ma 20 mei
€ 409,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar (bar*, TV/DVD, toilet en airco);
 • Begeleiding van ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
ma 03 jun
€ 409,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar (bar*, TV/DVD, toilet en airco);
 • Begeleiding van ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
ma 10 jun
€ 409,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar (bar*, TV/DVD, toilet en airco);
 • Begeleiding van ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
ma 17 jun
€ 409,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar (bar*, TV/DVD, toilet en airco);
 • Begeleiding van ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
ma 08 jul
€ 409,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar (bar*, TV/DVD, toilet en airco);
 • Begeleiding van ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
ma 19 aug
€ 409,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar (bar*, TV/DVD, toilet en airco);
 • Begeleiding van ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
ma 09 sep
€ 409,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar (bar*, TV/DVD, toilet en airco);
 • Begeleiding van ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
ma 23 sep
€ 409,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar (bar*, TV/DVD, toilet en airco);
 • Begeleiding van ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
ma 30 sep
€ 409,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar (bar*, TV/DVD, toilet en airco);
 • Begeleiding van ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
ma 07 okt
€ 409,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar (bar*, TV/DVD, toilet en airco);
 • Begeleiding van ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
ma 09 dec
€ 409,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar (bar*, TV/DVD, toilet en airco);
 • Begeleiding van ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
ma 16 dec
€ 409,00
  Deze prijzen zijn inclusief:
 • Vervoer per luxe touringcar (bar*, TV/DVD, toilet en airco);
 • Begeleiding van ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;

Genoemde opstaptijden en -plaatsen kunnen wijzigen.

Klik op de locatie naam voor meer informatie.


Ik wil graag de opstapplaatsen zien op vertrekdatum:

Plaats
Locatie
Tijd
Toeslag

*TIP: om 9.23 vertrekt er een trein van Utrecht naar Nijmegen, om 10.04 vertrekt er een trein van Arnhem naar Nijmegen. Met deze verbinding komt u (na overstap op Nijmegen CS) in Nijmegen Dukenburg aan om 10.28 uur. U heeft dan ruimschoots de tijd om in de bus naar Der Brabander te stappen!

Liever met de auto? In Breda en Zevenbergen kunt u GRATIS parkeren.
Vakantiehotel der Brabander
5-daagse busreis vakantiehotel de Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander
Vakantiehotel der Brabander