Dagtocht Goudse Keramiekdagen - Groepsaanvraag

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » KBO Reizen » Dagtocht Goudse Keramiekdagen - Groepsaanvraag

Prijs vanaf
€ 19,00
p.p.
 
 
 
 

Dagtocht Goudse Keramiekdagen - Groepsaanvraag

De Goudse Keramiekdagen is een tweedaags evenement en vindt elk jaar plaats op Hemelvaartsdag en de daarop volgende vrijdag. Bijna honderd topkeramisten uit binnen- en buitenland nemen de markt rondom het hi... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • In-/exclusief

Gouda

Gouda, Nederland

Klik hier voor de website

In de zomermaanden trekken de boeren naar Gouda, waar men net als vroeger elke donderdag naar de  markt gaat. In klederdracht komen ze hier hun kaas verhandelen. De kazen komen voorbij op de zogenaamde brikken en met handjeklap wordt de koop afgerond. Ondertussen lopen de kaasmeisjes (ook in klederdracht) rond om kaas uit te delen. Toeristen mogen de kaas ook boren of keuren. Voor een ritje kunt u mee in de Goudse Kaas Express!

Kom ook kijken in een wel heel bijzonder museum; de Goudse Museumhaven. In dit museum, loop je letterlijk door een haven. Het museum beschikt ook over een klein werfterrein. Hier kunt u zien hoe er vroeger op de schepen gewerkt werd.
 
Voel je welkom bij Siroopwafelbakkerij van Vliet. Elke dag worden hier duizenden stroopwafels vers gebakken in het oud-Hollandse pandje. De Siroopwafel is heerlijk knapperig en zit vol zoete stroop. Bij de bakkerij zit ook een knusse tearoom. Proef hier verschillende stroopwafellekkernijen!
In de bakkerij kunnen bezoekers zelf zien hoe de wafels worden gebakken. Wat leuk!
 
Wanneer u naar Gouda komt, vergeet dan ook niet de 16e eeuwse Sint Jans kerk! Een mooie kerk, met gebrandschilderde ramen met Bijbelse taferelen. Ze werden geschonken door onder andere de stad Leiden en de voormalige Koning Willem van Oranje. 


Prijs vanaf
€ 19,00
p.p.

Dagtocht Goudse Keramiekdagen - Groepsaanvraag

De Goudse Keramiekdagen is een tweedaags evenement en vindt elk jaar plaats op Hemelvaartsdag en de daarop volgende vrijdag.

Bijna honderd topkeramisten uit binnen- en buitenland nemen de markt rondom het historisch Oude Stadhuys in bezit tijdens de veertigste editie van de Goudse Keramiek Dagen. Tussen 10.00 en 17.00 uur tonen zij hun ‘hand made’, uit klei gemaakte kunst en vertellen er met liefde over.

Kooplustige keramiekliefhebbers krijgen het moeilijk met het grote gevarieerde aanbod. Op het programma staan verder een kunstschilder van wereldklasse, de gebruikelijke demonstraties, van rakustoken tot duodraaien, wedstrijden om het draaien van de hoogste vaas en de breedste schaal, muziek en kinderactiviteiten, een tentoonstelling in de Burgerhal, gratis taxatie van plateel bij het Museum Gouda en een Keramiekroute.

Expositie en publieksprijs
In de Burgerhal onder het Stadhuys is een expositie van de werken die de keramisten hebben gemaakt rond het jubileumthema ‘Spektakel’. Een vakjury maakt donderdag de prijswinnaars bekend. Bezoekers kunnen beide dagen hun favoriet uitkiezen voor de drie publieksprijzen, die vrijdag worden vergeven.
Jan van Lokhorst beschildert borden! Als feestelijk extra zal de Goudse kunstschilder Jan van Lokhorst beide dagen op de markt handgedraaide borden beschilderen van Ellen Pattenier. De kleuren fantasierijk versierde borden zijn te koop (€100 per stuk) en een aantal ligt al bij boekhandel Verkaaik in de etalage te glimmen.
Uw programma:
U vertrekt vanochtend rond 08:30 uur vanaf uw privé opstapplaats naar Gouda waar we om ca. 10:00 uur zullen arriveren. U heeft de hele dag de tijd om op de Gouidse Keramiekdagen rond te kijken.

De Goudse Keramiekdagen (GKD) hadden in 2019 een heel succesvolle editie. De thema-expositie ‘Erop of eronder’ trok een record aantal bezoekers van ruim 1600 mensen, terwijl een veelvoud daarvan op donderdag en vrijdag een kijkje nam bij de ca. 100 kramen met kleurrijk keramiek. Er waren veel meer mensen dan de afgelopen jaren, het goede weer zal daar zeker bij geholpen hebben. Naar schatting hebben in totaal tussen de 25 en 30 duizend mensen de Keramiekdagen bezocht.

Aan het einde van de middag rijden we weer terug naar uw opstapplaats.

Meer informatie

 • Deze dagtocht is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Deze dagtocht is niet beslist rolstoelvriendelijk.
Algemene voorwaarden met betrekking tot de vanaf prijzen:
 • Alle prijzen zijn inclusief vervoer op basis van volle bezetting in de touringcar.
 • Reisdatum in het laagseizoen.
 • Eén vertrekadres in de regio Breda, Dordrecht en Roosendaal.
Bovengenoemd programma is een voorbeeldreis. U kunt de dagtocht uiteraard geheel naar eigen wens en inzicht samenstellen. Of laat u deskundig door ons adviseren, wij zijn u graag van dienst!
Gouda keramiekdagen
Gouda keramiekdagen
Gouda keramiekdagen
Gouda keramiekdagen
Gouda keramiekdagen

Er is geen accommodatie informatie beschikbaar.

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van bar (*), TV/DVD, toilet en airconditioning;
 • Begeleiding en service van onze ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
 • Vrij bezoek aan de Goudse Keramiekdagen in Gouda.

Exclusief

 • Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers, lunch en/of diner kunnen tegen meerkosten worden gereserveerd;
 • Overige verzorging, consumpties (tenzij anders vermeld), persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering;
 • Niet genoemde entreegelden.
* De bar is tegen betaling.
Gouda keramiekdagen
Gouda keramiekdagen
Gouda keramiekdagen
Gouda keramiekdagen
Gouda keramiekdagen
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.
Gouda keramiekdagen
Gouda keramiekdagen
Gouda keramiekdagen
Gouda keramiekdagen
Gouda keramiekdagen

Offerte aanvragen