Dagtocht Groese paptaart in het Vlaemsche Erfgoed - Groepsaanvraag

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » KBO Reizen » Dagtocht Groese paptaart in het Vlaemsche Erfgoed - Groepsaanvraag

Prijs vanaf
€ 71,00
p.p.
 
 
 

Dagtocht Groese paptaart in het Vlaemsche Erfgoed - Groepsaanvraag

In het 13e-eeuwse dorp Groede ligt het Vlaemsche Erfgoed. Dit is een openlucht museum waarbij u zich in de Slijkstraat in de eerste helft van de vorige eeuw waant. Naast een kruidenierswinkel, een smid, een kap... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • In-/exclusief

Visserij museum

Kaai 1-103

4511 RC

Breskens, Nederland

Klik hier voor de website

In de zeven zalen waarover het museum beschikt, wordt het boeiende verhaal van de zee, over vissers en de bijzondere vangsten van fossielen, schelpen en andere zeeschatten verteld. Het museum beschikt over één van de grootste tentoongestelde collectie vogels. Ook is er een zeeaquarium aanwezig waarin verschillende vissen leven zoals haaien, zeepaardjes, platvissen, krabben, garnalen, zeesterren en kreeften. De geschiedenis van de visserij in Breskens komt in dit museum tot leven aan de hand van voorwerpen, maquettes, schilderijen en verhalen. Ook de uitgebreide verzameling van fossiele botten, gebruiksvoorwerpen, haaientanden, mammoetkiezen, vaak al miljoenen jaren oud, brengen de geschiedenis tot leven. Deze fossielen zijn door de Breskense vissers opgevist. Een oud visserman demonstreert visnet breien en het vissers-knopen leggen. Bezoekers kunnen dit ook proberen. Tenslotte kan u meedoen aan het spel met de oude mijnklok uit de visafslag, die in de filmzaal staat opgesteld.


Het Vlaemsche Erfgoed

Slijkstraat 10

4503 BC

Groede, Nederland

Klik hier voor de website

Ga een dagje terug in de tijd en neem een kijkje in het landbouwdorp Groede uit de eerste helft van de twintigste eeuw. U vindt hier verschillende winkeltjes en werkplaatsen die een beeld geven van Groede in die tijd. Breng een bezoek aan de bakkerij, kapsalon, de smid, het timmeratelier en nog veel meer.


Prijs vanaf
€ 71,00
p.p.

Dagtocht Groese paptaart in het Vlaemsche Erfgoed - Groepsaanvraag

In het 13e-eeuwse dorp Groede ligt het Vlaemsche Erfgoed. Dit is een openlucht museum waarbij u zich in de Slijkstraat in de eerste helft van de vorige eeuw waant. Naast een kruidenierswinkel, een smid, een kapper en een bakker vindt u hier ook een sfeervolle herberg met een dorpscafé, een aantal werkplaatsen en een Luthers Kerkje. Nadat u hier uw ogen heeft uitgekeken brengen we een bezoek aan het Visserijmuseum in Breskens. Een oud visserman vertelt u hier vol passie over het vissersleven.
Ochtend
Het 13e-eeuwse Groede met zijn historische dorpskern en uitgestrekte landerijen ademt de sfeer van een Vlaams dorp uit vervlogen tijd. In dit dorp heeft zich museum Het Vlaemsche Erfgoed gevestigd, een openlucht museum met kleine winkeltjes, werkplaatsjes, een Luthers kerkje, een herberg, een huistheater en een erfgoedwinkel met streekproducten van een historische kloosterboerderij uit het begin van vorige eeuw. We beginnen ons bezoek in het gezellige dorpscafé de Natte Pij, waar we de dag goed beginnen met een kopje koffie met Groese Paptaart, een soort puddingbroodje. Hierna kunt u een bezoek brengen aan de grutter, bakker, huisbrouwerij, kapper, bibliotheek, band- en garenwinkeltje en de werkplaats van de schilder en de timmerman.

Middag
Na de lunch in Het Vlaemsche Erfgoed verlaten we Groede en rijden we naar Breskens. Hier brengen we een bezoek aan het Visserijmuseum, dat een beeld schetst van de visserij in de vorige eeuw. U vindt er opgeviste fossielen van honderden miljoenen jaren oud, een vogelzaal met 850 opgezette vogels, prachtige zeeaquaria, diverse maquettes van de haven en de Schelde en er zijn talloze modellen van de bruine vloot. Een oud vissersman laat zien hoe netten werden gebreid en hoe vissersknopen worden gelegd. U wordt uitgedaagd het ook eens te proberen! Nadat we Breskens hebben verlaten stoppen we onderweg voor een heerlijk diner om deze dag mee af te sluiten.

U kunt er ook voor kiezen om het ochtend- of het middagprogramma te vervangen door één van de volgende opties:
- Een rondrit met een gids door Zeeuws Vlaanderen.
- Bezoek aan Landgoedboerderij de Catharina Hoeve.
- Een bezoek aan een kaasboerderij of een rozenkwekerij.
- Een Zeeuwse Klederdracht presentatie in de Lutherse Kerk.
- Bezoek aan het atelier van edelsmid Florian Rodts in Watervliet (Belgie).

Vertrek 08:30 uur - Thuiskomst 21:15 uur

Meer informatie

 • Deze dagtocht is wel geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Deze dagtocht is wel rolstoelvriendelijk.
Algemene voorwaarden met betrekking tot de vanaf prijzen:
 • Alle prijzen zijn inclusief vervoer op basis van volle bezetting in de touringcar.
 • Reisdatum in het laagseizoen.
 • Eén vertrekadres in de regio Breda, Dordrecht en Roosendaal.
Bovengenoemd programma is een voorbeeldreis. U kunt de dagtocht uiteraard geheel naar eigen wens en inzicht samenstellen. Of laat u deskundig door ons adviseren, wij zijn u graag van dienst!
Het Vlaemsche Erfgoed
Zeeland
Het Vlaemsche Erfgoed
Zeeland

Er is geen accommodatie informatie beschikbaar.

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van bar (*), TV/DVD, toilet en airconditioning;
 • Begeleiding en service van onze ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
 • Bezoek aan museum Het Vlaemsche Erfgoed;
 • Koffie/thee met Groese Paptaart;
 • Koffietafel/ lunch;
 • Bezoek aan het Visserij Museum;
 • Diner ter afsluiting.

Exclusief

 • Overige verzorging, consumpties (tenzij anders vermeld), persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering;
 • Niet genoemde entreegelden.
* De bar is tegen betaling.
Het Vlaemsche Erfgoed
Zeeland
Het Vlaemsche Erfgoed
Zeeland
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.
Het Vlaemsche Erfgoed
Zeeland
Het Vlaemsche Erfgoed
Zeeland

Offerte aanvragen