Dagtocht kerstmarkt Dortmund - Groepsaanvraag

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » KBO Reizen » Dagtocht kerstmarkt Dortmund - Groepsaanvraag

Prijs vanaf
€ 29,50
p.p.
 
 
 

Dagtocht kerstmarkt Dortmund - Groepsaanvraag

In Dortmund vindt ieder jaar de kerstmarkt plaats, u vindt hier één van de grootste kerstmarkten van Duitsland met de grootste kerstboom ter wereld. De kerstmarkt wordt ieder jaar opgebouwd in het... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • In-/exclusief

Dortmund

Dortmund, Duitsland

Klik hier voor de website

Dortmund is een onafhankelijke stad in Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland. De stad wordt beschouwd als de administratieve, commerciële en culturele centrum van de oostelijke Ruhrgebied.

Dortmund is de thuisbasis van vele culturele en educatieve instellingen, waaronder de Technische Universiteit van Dortmund en Dortmund Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen en Kunsten, International School of Management en andere educatieve, culturele en administratieve faciliteiten met meer dan 49.000 studenten, vele musea, zoals het Museum Ostwall, Museum für Kunst und Kulturgeschichte, Duitse voetbalbond Museum, evenals theaters en poppodia zoals het Konzerthaus en het operagebouw van Dortmund. De stad staat bekend als Westfalen 'groene metropool'. Dortmund is de thuisbasis van Borussia Dortmund, een succesvolle club in het Duitse voetbal.

Zoals bijna geen enkele andere Duitse stad, heeft Dortmund een enorme verandering in de afgelopen jaren gezien. De voormalige "Steel City" is ontwikkeld tot een moderne en kosmopolitische metropool, het verwerven van bekendheid in heel Europa als een innovatieve locatie voor technologische ontwikkeling. Maar de grootste stad in het Ruhrgebied scoort ook met een breed scala aan mogelijkheden in de culturele en sportieve sector.

Dortmund noemt zichzelf Sportstadt (City of Sports). De stad organiseert jaarlijks een aantal wereldberoemde sportevenementen. Enkele voorbeelden zijn de Ruhrmarathon en de Sparkassen Chess-Meeting. De stad is ook de thuisbasis van vele sportverenigingen en enkele historische en iconische atleten. Dortmund is de thuisbasis van de sportclub Borussia Dortmund, één van de meest succesvolle clubs in de Duitse voetbal geschiedenis.

De stad Dortmund centrum biedt een beeld vol contrasten. Historische gebouwen zoals Altes Stadthaus of Krügerpassage wrijf schouders met de naoorlogse architectuur zoals Gesundheitshaus en betonconstructies met Romaanse kerken, zoals de Reinoldikirche en de Marienkirche. De bijna volledige vernietiging van het centrum van Dortmund's tijdens de Tweede Wereldoorlog (98%) heeft geresulteerd in een gevarieerde architectonische landschap. De reconstructie van de stad volgde de stijl van de jaren 1950, met inachtneming van de oude lay-out en het benoemen van de straten. De binnenstad van Dortmund heeft nog steeds de contouren van de middeleeuwse stad. Een rondweg markeert de vroegere stadsmuur, en de Westen- / Ostenhellweg, onderdeel van een middeleeuws zout handelsroute, is nog steeds de belangrijkste (voetgangersgebied) straat.

Zo wordt de stad vandaag de dag gekenmerkt door een eenvoudige en bescheiden naoorlogse gebouwen, met een paar afgewisselde vooroorlogse gebouwen die te wijten waren gereconstrueerd om hun historische betekenis. Sommige gebouwen van de "Wiederaufbauzeit" (tijdperk van de wederopbouw), bijvoorbeeld de opera worden tegenwoordig beschouwd als klassiekers van de moderne architectuur.


Prijs vanaf
€ 29,50
p.p.

Dagtocht kerstmarkt Dortmund - Groepsaanvraag

In Dortmund vindt ieder jaar de kerstmarkt plaats, u vindt hier één van de grootste kerstmarkten van Duitsland met de grootste kerstboom ter wereld. De kerstmarkt wordt ieder jaar opgebouwd in het oude centrum van de stad. Of u nu op zoek bent naar een leuk kerstcadeau of een uniek ornament voor in de kerstboom, op deze kerstmarkt is alles te vinden. Alle kraampjes zijn voorzien van sfeervolle kerstverlichting en u hoort overal muziek. Als u even een pauze wilt nemen kunt u een kijkje nemen bij het kerst entertainmentprogramma op het podium op de Oude Markt. Hier vinden ook ieder jaar de opnamen voor de WDR tv-special 'WDR Weihnacht unterm Baum' plaats. Laat de Kerst maar beginnen!
Uw programma:
We vertrekken vanaf uw privé opstapplaats en rijden in ca. 3 uur naar Dortmund, onze bestemming van vandaag.

Als u op zoek bent naar een goed kerstcadeau voor u zelf of een ander bent u op de kerstmarkt van Dortmund op de juiste plaats. Met ruim 300 kraampjes is er voor ieder wat wils. Kerstcadeautjes, kerstornamenten en natuurlijk de heerlijke kerstlekkernijen, u vindt het hier allemaal.

Aan het einde van de dag maken we ons weer gereed voor de thuisreis.

Meer informatie

 • Deze dagtocht is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Deze dagtocht is niet beslist rolstoelvriendelijk.
Algemene voorwaarden met betrekking tot de vanaf prijzen:
 • Alle prijzen zijn inclusief vervoer op basis van volle bezetting in de touringcar.
 • Reisdatum in het laagseizoen.
 • Één vertrekadres in de regio Breda, Dordrecht en Roosendaal.
Bovengenoemd programma is een voorbeeldreis. U kunt de dagtocht uiteraard geheel naar eigen wens en inzicht samenstellen. Of laat u deskundig door ons adviseren, wij zijn u graag van dienst!
Kerstmarkt Dortmund
Kerstmarkt Dortmund
Kerstmarkt Dortmund
Kerstmarkt Dortmund

Er is geen accommodatie informatie beschikbaar.

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van bar (*), TV/DVD, toilet en airconditioning;
 • Begeleiding en service van onze ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
 • Vrij bezoek aan de kerstmarkt in Dortmund.

Exclusief

 • Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers, lunch en/of diner kunnen tegen meerkosten worden gereserveerd;
 • Overige verzorging, consumpties (tenzij anders vermeld), persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering;
 • Niet genoemde entreegelden.
* De bar is tegen betaling.
Kerstmarkt Dortmund
Kerstmarkt Dortmund
Kerstmarkt Dortmund
Kerstmarkt Dortmund
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.
Kerstmarkt Dortmund
Kerstmarkt Dortmund
Kerstmarkt Dortmund
Kerstmarkt Dortmund

Offerte aanvragen