Dagtocht kerstmarkt Essen - Groepsaanvraag

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » KBO Reizen » Dagtocht kerstmarkt Essen - Groepsaanvraag

Prijs vanaf
€ 27,50
p.p.
 
 
 

Dagtocht kerstmarkt Essen - Groepsaanvraag

Essen is gelegen in het Ruhrgebied in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Ieder jaar wordt er in Essen een grote internationale kerstmarkt gehouden. Met meer dan 250 sfeervol ingerichte marktkraampjes kan ... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • In-/exclusief

Essen

Essen, Duitsland

Klik hier voor de website

Essen is een stad in het centrale deel van het Ruhrgebied in Noordrijn-Westfalen, Duitsland. Essen is in 2010 benoemd tot de Culturele Hoofdstad van Europa namens het gehele Ruhrgebied.
De voormalige kerk van Essen en tegenwoordig zetel van de Bisschop van Essen is een gotische hallenkerk gemaakt van licht zandsteen. De kathedraal bevindt zich midden in het centrum van de stad. De schatkist ervan behoort tot de belangrijkste in Duitsland, omdat door de eeuwen heen slechts enkele kunstwerken verloren zijn gegaan.

Verleden en heden, verhalen en geschiedenis tussen staal en romantiek, oude kunst en de cultuur van morgen: geen tegenstrijdigheden, maar aspecten van een nieuwe stedelijkheid zorgt ervoor dat de stad een natuurlijke aantrekkingskracht heeft. Een voorbeeld hiervan is de Cultuur Trail: 372 blauwe stenen wijzen de weg naar 82 'attracties', inclusief interessante architectuur, installaties, lichtkunst, sculpturen en cijfers.

De ontwikkeling van de ijzerfabriek, staalfabrieken en kolenmijnen in de 19e eeuw stimuleerde de snelle groei van Essen uit een klein stadje (ongeveer 3000 inwoners in 1802) tot de grootste industriële stad in het Ruhrgebied.

Steenkool was ooit de belangrijkste industrie, maar alle mijnen zijn inmiddels gesloten; het Zollverein kolenmijn complex, ooit de grootste in de wereld, werd aangewezen als UNESCO-werelderfgoed in 2001. 


Prijs vanaf
€ 27,50
p.p.

Dagtocht kerstmarkt Essen - Groepsaanvraag

Essen is gelegen in het Ruhrgebied in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Ieder jaar wordt er in Essen een grote internationale kerstmarkt gehouden. Met meer dan 250 sfeervol ingerichte marktkraampjes kan deze markt tot één van de grootste kerstmarkten in Duitsland worden gerekend. U vindt de kerststalletjes vanaf de Willy-Brandt-Platz, langs de Rathenaustraße, op de Kennedyplatz tot aan de Flachsmarkt en ook dit jaar komen de markthandelaren uit 20 verschillende landen en uit de verschillende Duitse regio´s. De bezoekers van de kerstmarkt op de Flachsmarkt kunnen een kijkje nemen in de wereld van de Middeleeuwen. Naast handgemaakte zeepjes, edelstenen, aardewerk en huiden zullen er ook allerlei lekkernijen uit de kasteelkeuken als glühwein, mede en punch naar middeleeuws recept worden aangeboden.
Uw programma:
We vertrekken vanaf uw privé opstapplaats en rijden in ca. 2,5 uur naar Essen, onze bestemming van vandaag.

In de stad worden ieder jaar lichtwegen aangelegd met sfeervolle lampjes die de bezoekers langs de verschillende kerstmarkten leiden. Onder Nederlanders is de kerstmarkt van Essen heel populair, de stad ligt vlak over de grens en is snel bereikbaar. Als u de kerstmarkt op de Flachsmarkt bezoekt kunt u een kijkje nemen in de wereld van de Middeleeuwen. Er worden namelijk veel handgemaakte producten en lekkernijen verkocht die naar middeleeuws recept worden bereid. Naast de ruim 250 kraampjes van de kerstmarkt heeft Essen een gezellig centrum met veel winkels.

Aan het einde van de dag maken we ons weer gereed voor de thuisreis.

Meer informatie

 • Deze dagtocht is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Deze dagtocht is niet beslist rolstoelvriendelijk.
Algemene voorwaarden met betrekking tot de vanaf prijzen:
 • Alle prijzen zijn inclusief vervoer op basis van volle bezetting in de touringcar.
 • Reisdatum in het laagseizoen.
 • Één vertrekadres in de regio Breda, Dordrecht en Roosendaal.
Bovengenoemd programma is een voorbeeldreis. U kunt de dagtocht uiteraard geheel naar eigen wens en inzicht samenstellen. Of laat u deskundig door ons adviseren, wij zijn u graag van dienst!
Kerstmarkt Essen
Kerstmarkt Essen
Kerstmarkt Essen
Kerstmarkt Essen

Er is geen accommodatie informatie beschikbaar.

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van bar (*), TV/DVD, toilet en airconditioning;
 • Begeleiding en service van onze ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
 • Vrij bezoek aan de kerstmarkt in Essen.

Exclusief

 • Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers, lunch en/of diner kunnen tegen meerkosten worden gereserveerd;
 • Overige verzorging, consumpties (tenzij anders vermeld), persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering;
 • Niet genoemde entreegelden.
* De bar is tegen betaling.
Kerstmarkt Essen
Kerstmarkt Essen
Kerstmarkt Essen
Kerstmarkt Essen
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.
Kerstmarkt Essen
Kerstmarkt Essen
Kerstmarkt Essen
Kerstmarkt Essen

Offerte aanvragen