Dagtocht kerstmarkt Trier - Groepsaanvraag

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » KBO Reizen » Dagtocht kerstmarkt Trier - Groepsaanvraag

Prijs vanaf
€ 29,50
p.p.
 
 
 

Dagtocht kerstmarkt Trier - Groepsaanvraag

Trier, gelegen in het Moezeldal in de streek de Eifel, is de oudste stad van Duitsland en heeft vele bezienswaardigheden waarvan een groot aantal stammen uit de Romeinse tijd. De bekendste bezienswaardigheid is... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • In-/exclusief

Trier

Trier, Duitsland

Klik hier voor de website

Trier is de oudste stad van Duitsland. De stad ligt aan rivier de Moezel, niet ver van Luxemburg en heeft een schat aan Romeinse ruïnes. Trier diende als de belangrijkste stad van het Romeinse noordelijke gebieden en is daarom ook wel bekend als het "Rome van het Noorden".

Winkels, cafés, bars en bistro's over de stad nodigen bezoekers uit om rond te wandelen. Theaters, podia en trendy clubs bieden een gevarieerde mix van muziek, cabaret en ander entertainment. Trier ligt erg dichtbij Frankrijk en de Franse invloeden zijn ook zeker merkbaar door de stad. In het bijzonder de liefde voor het eten en drinken. Verder kunt u uitstekende wijnen uit de Moezel, Saar en Ruwer drinken. De wijnen zijn zelfs zo populair dat er regelmatig wijnfeesten in de stad zijn.

Trier is een goed bewandelbare stad, waarbij de meest belangrijkste bezienswaardigheden op loopafstand ligt van het oude centrum van de stad. Maar er is ook een speciale toeristische mini-trein (de Romeinen Express), zodat u met een rondrit van 35 minuten door de Altstadt (oude stad) van Trier kunt gaan.

Landschappelijke bezienswaardigheden en attracties
Trier is vooral bekend om zijn Romeinse verleden en de vele archeologische en architectonische bezienswaardigheden, maar het is dan ook de geboorteplaats van Karl Marx. Enkele van de belangrijkste attracties van de stad zijn:

 • Porta Nigra: de 'zwarte poort' is de enige van de oorspronkelijke vier stadspoorten welke nog steeds overeind staat. De zandstenen structuur overleefde alleen omdat het later een kerk werd. Vanbinnen is er niet veel meer te zien, maar u kunt wel naar boven klimmen en vanuit daar genieten van een prachtig uitzicht op de stad.
 • Grote Markt: de grote markt is het centrum van de stad. Deze plek is een belangrijk knooppunt van de levendige en kleurrijke markt. Vanuit deze markt kunt u een wandeling maken langs een aantal verkeersvrije straten in verschillende richtingen.
 • Dreikönigenhaus: het huis van de drie wijzen staat tussen de Porta Nigra en de grote markt. Door het ongewone Moorse design onderscheidt het gebouw zich van het andere architectuur welke te vinden is in de nabije omgeving. Oorspronkelijk was dit gebouw in gebruik genomen als woontoren, maar sindsdien heeft het gebouw veel verandering ondergaan. De ‘’zwevende’’ deur aan de rechterkant van het gebouw was vroeger alleen toegankelijk via de uitschuifbare houten trap. Tegenwoordig is de onderste verdieping in gebruik genomen als café.
 • Dom van Trier: het St. Peter’s Cathedral is de oudste kerk in heel Duitsland. Het gebouw is meerdere malen verwoest en opnieuw opgebouwd. Tegenwoordig behoort het tot de UNESCO World Heritage.
 • Liebfrauenkirche: de Onze Lieve Vrouw kerk  staat pal naast de kathedraal en is de oudste gotische kerk in Duitsland welke in 1235 is voltooid.


Prijs vanaf
€ 29,50
p.p.

Dagtocht kerstmarkt Trier - Groepsaanvraag

Trier, gelegen in het Moezeldal in de streek de Eifel, is de oudste stad van Duitsland en heeft vele bezienswaardigheden waarvan een groot aantal stammen uit de Romeinse tijd. De bekendste bezienswaardigheid is de Porta Nigra, een Romeinse poort. Daarnaast zijn ook het Romeinse Amfitheater, de Keizerlijke thermen en de Dom de moeite van een bezoekje waard.
Trier is ook één van de bekendste plaatsen in Duitsland. De plaats trekt jaarlijks vele bezoekers en dat is niet voor niets. Deze prachtige oude stad herbergt een schat aan cultuur en geschiedenis.
Uw programma:
We vertrekken vanaf uw privé opstapplaats en rijden in ca. 4 uur naar Trier onze bestemming van vandaag.

De kerstmarkt van Trier vindt plaats op de middeleeuwse Grote Markt, voor de Dom van Trier. Met ongeveer 100 verschillende kerstkraampjes is dit een mooie kerstmarkt waar veel te vinden is. U vindt hier van alles wat met kerst te maken heeft, als speelgoed, kaarsen, glaswerk en versieringen. Alle kraampjes zijn versierd met mooie lichtjes en alles is in het thema van kerst. Natuurlijk zijn er ook echte Duitse kerstlekkernijen te vinden zoals gebakken champignons, gepofte kastanjes, braadworsten en natuurlijk de overheerlijke glühwein.

Aan het einde van de dag maken we ons weer gereed voor de thuisreis.

Meer informatie

 • Deze dagtocht is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Deze dagtocht is niet beslist rolstoelvriendelijk.

Algemene voorwaarden met betrekking tot de vanaf prijzen:
 • Alle prijzen zijn inclusief vervoer op basis van volle bezetting in de touringcar.
 • Reisdatum in het laagseizoen.
 • Één vertrekadres in de regio Breda, Dordrecht en Roosendaal.
Bovengenoemd programma is een voorbeeldreis. U kunt de dagtocht uiteraard geheel naar eigen wens en inzicht samenstellen. Of laat u deskundig door ons adviseren, wij zijn u graag van dienst!
Kerstmarkt Trier

Er is geen accommodatie informatie beschikbaar.

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van bar (*), TV/DVD, toilet en airconditioning;
 • Begeleiding en service van onze ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
 • Vrij bezoek aan de kerstmarkt in Trier.

Exclusief

 • Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers, lunch en/of diner kunnen tegen meerkosten worden gereserveerd;
 • Overige verzorging, consumpties (tenzij anders vermeld), persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering;
 • Niet genoemde entreegelden.
* De bar is tegen betaling.
Kerstmarkt Trier
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.
Kerstmarkt Trier

Offerte aanvragen