Dagtocht Varen naar Gouda & Goudse Keramiekdagen

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Rolstoelvriendelijk » Dagtocht Varen naar Gouda & Goudse Keramiekdagen

Prijs vanaf
€ 42,95
p.p.
 
 

Dagtocht Varen naar Gouda & Goudse Keramiekdagen

De Goudse Keramiekdagen is een tweedaags evenement en vindt elk jaar plaats op Hemelvaartsdag en de daarop volgende (vrij)dag. Bijna honderd topkeramisten uit binnen- en buitenland nemen de markt rondom het ... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • In-/exclusief

Gouda

2801 JK

Gouda, Nederland

Klik hier voor de website

In de zomermaanden trekken de boeren naar Gouda, waar men net als vroeger elke donderdag naar de  markt gaan. In klederdracht komen ze hier hun kaas verhandelen. De kazen komen voorbij op de zogenaamde brikken en met handjeklap word de koop afgerond. Ondertussen lopen de kaasmeisjes (ook in klederdracht) rond om kaas uit te delen. Toeristen mogen de kaas ook boren of keuren. Voor een ritje, kunt u mee in de Goudse Kaas Express!
 
Kom ook kijken in een wel heel bijzonder museum; de Goudse Museumhaven. In dit museum, loop je letterlijk door een haven. Het museum beschikt ook over een klein werfterrein. Hier kunt u zien hoe er vroeger op de schepen gewerkt werd.
 
Voel je welkom bij Siroopwafelbakkerij van Vliet. Elke dag worden hier duizenden stroopwafels vers gebakken in het oud-Hollandse pandje. De Siroopwafel is heerlijk knapperig en zit vol zoete stroop. Bij de bakkerij zit ook een knusse tearoom. Proef hier verschillende stroopwafellekkernijen!
In de bakkerij kunnen bezoekers zelf zien hoe de wafels worden gebakken. Wat leuk!
 
Wanneer u naar Gouda komt, vergeet dan ook niet de 16e eeuwse Sint Jans kerk! Een mooie kerk, met gebrandschilderde ramen met Bijbelse taferelen. Ze werden geschonken door onder andere de stad Leiden en de voormalige Koning Willem van Oranje. 


Prijs vanaf
€ 42,95
p.p.

Dagtocht Varen naar Gouda & Goudse Keramiekdagen

De Goudse Keramiekdagen is een tweedaags evenement en vindt elk jaar plaats op Hemelvaartsdag en de daarop volgende (vrij)dag.

Bijna honderd topkeramisten uit binnen- en buitenland nemen de markt rondom het historisch Oude Stadhuys in bezit tijdens de veertigste editie van de Goudse Keramiek Dagen. Tussen 10.00 en 17.00 uur tonen zij hun ‘hand made’, uit klei gemaakte kunst en vertellen er met liefde over.

Kooplustige keramiekliefhebbers krijgen het moeilijk met het grote gevarieerde aanbod. Op het programma staan verder een kunstschilder van wereldklasse, de gebruikelijke demonstraties, van rakustoken tot duodraaien, wedstrijden om het draaien van de hoogste vaas en de breedste schaal, muziek en kinderactiviteiten, een tentoonstelling in de Burgerhal, gratis taxatie van plateel bij het Museum Gouda en een Keramiekroute.

Expositie en publieksprijs
In de Burgerhal onder het Stadhuys is een expositie van de werken die de keramisten hebben gemaakt rond het jubileumthema ‘Spektakel’. Een vakjury maakt donderdag de prijswinnaars bekend. Bezoekers kunnen beide dagen hun favoriet uitkiezen voor de drie publieksprijzen, die vrijdag worden vergeven.
Jan van Lokhorst beschildert borden! Als feestelijk extra zal de Goudse kunstschilder Jan van Lokhorst beide dagen op de markt handgedraaide borden beschilderen van Ellen Pattenier. De kleuren fantasierijk versierde borden zijn te koop (€100 per stuk) en een aantal ligt al bij boekhandel Verkaaik in de etalage te glimmen.
U heeft de volgende keuze voor uw ideale programma tijdens de jaarlijkse Goudse Keramiek dagen:

Programma ochtendvaart inclusief vrij bezoek Gouda & Goudse Keramiekdagen
U vertrekt vanochtend vroeg vanaf uw opstapplaats naar Roelofarendsveen waar we om 09.45 uur aan boord gaan van een luxe rondvaartschip. De ochtend begint al goed met een lekker kopje koffie of thee met een Hollandse Koek. U geniet van een 3 uur durende boottocht met als vaargebied Gouwe/ Oude Rijn/ Heimanswetering/ Woudwetering/ Braassemermeer terwijl aan boord de uitgebreide lunch wordt geserveerd. De rondvaart eindigt in Gouda waar onze chauffeur op u wacht om u naar het centrum van Gouda te brengen. U kunt vanmiddag heerlijk slenteren langs de vele kraampjes tijdens de jaarlijkse Goudse Keramiekdagen. Om 17.00 uur rijden we weer terug naar uw locatie.

Programma Gouda & Goudse Keramiekdagen en middagvaart middagvaart:
Vanochtend vertrekken we al vroeg naar Gouda voor de Goudse Keramiekdagen. U heeft de ochtend ter vrije besteding en vertrekken rond 13.00 uur naar de vertreklocatie voor een rondvaart met als vaargebied Gouwe/ Oude Rijn/ Heimanswetering/ Woudwetering/ Braassemermeer. Aan boord wordt een heerlijke lunch uitgeserveerd en wordt er een drankje naar keuze geserveerd in de late middag, inclusief een hapje! Om 16.30 uur komen we aan in Roelofarendsveen en rijden we weer terug naar uw locatie.

Optioneel verzorgen wij voor beide programma's graag een diner ter afsluiting van deze mooie dag. Informeer naar de mogelijkheden.

Meer informatie

Max. 100 deelnemers;
Heeft u meer dan 100 deelnemers, neem dan contact met ons op en wij adviseren u dan graag over de mogelijkheden.


Algemene voorwaarden met betrekking tot de vanaf prijzen:
 • Alle prijzen zijn inclusief busvervoer;
 • Reisdatum in het laagseizoen
 • De vanaf prijzen zijn op basis van volle bezetting in de touringcar;
 • Één vertrekadres in de regio Breda, Dordrecht en Roosendaal;

Informeert u vrijblijvend naar de diverse mogelijkheden.Het programma is een voorstel waarvan wij denken dat het prima bij uw groep en wensen past. U kunt de dagtocht uiteraard zo uitgebreid of eenvoudig maken zoals u dat zelf wilt. Wilt u de reis graag uitbreiden met een extra activiteit of u wilt juist een activiteit laten vervallen of wijzigen? Neemt u gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!
Gouda keramiek dagen
Gouda keramiek dagen
Gouda keramiek dagen

Er is geen accommodatie informatie beschikbaar.

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van bar (*), TV/DVD, toilet en airconditioning;
 • Begeleiding en service van onze ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
 • 3 uur durende rondvaart;
 • Luxe lunch, inclusief een glaasje melk, karnemelk of koffie/thee;
 • Ontvangst met koffie/ thee met wat lekkers OF een drankje naar keuze (afhankelijk van keuze programma);
 • Gezellige achtergrondmuziek;
 • Vrije middag OF ochtend in Gouda (afhankelijk van keuze programma).

Exclusief

 • Overige verzorging, persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering;
 • Niet genoemde entreegelden.
* De bar is tegen betaling.
Gouda keramiek dagen
Gouda keramiek dagen
Gouda keramiek dagen
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.
Gouda keramiek dagen
Gouda keramiek dagen
Gouda keramiek dagen

Offerte aanvragen