Brabant Expres Reizen
Al meer dan 80 jaar de specialist voor busreizen en groepsreizen op maat!
Home » Arras Land


Steden


Arras

Arras, een betoverende stad in het hart van Noord-Frankrijk, is doordrenkt van geschiedenis en charme. Gelegen in de regio Hauts-de-France, staat Arras bekend om zijn prachtige pleinen, gotische architectuur en levendige cultuur. Het meest opvallende kenmerk van Arras is zonder twijfel de Grote Markt, ook wel bekend als Place des Héros. Omringd door elegante Vlaamse herenhuizen en geflankeerd door de indrukwekkende Stadhuis en de imposante klokkentoren van het Belfort, ademt dit plein een sfeer van grandeur en geschiedenis uit.

Een bezoek aan Arras is niet compleet zonder de beroemde ondergrondse tunnels, Les Boves, te verkennen. Deze eeuwenoude gangen, oorspronkelijk gebruikt voor opslag en later als schuilplaatsen tijdens oorlogen, bieden nu fascinerende rondleidingen die bezoekers terugvoeren naar een tumultueus verleden. Cultuurliefhebbers zullen genieten van de vele musea die Arras te bieden heeft, waaronder het Musée des Beaux-Arts met zijn uitgebreide collectie kunstwerken en het Wellington Quarry Museum, dat het verhaal vertelt van de Slag om Arras tijdens de Eerste Wereldoorlog.

 Na een dag vol ontdekkingen kunnen bezoekers ontspannen op een van de vele terrasjes langs de schilderachtige straatjes van de stad, genietend van heerlijke lokale gerechten en verfrissende drankjes.  Arras is een bestemming die de zintuigen prikkelt en de verbeelding voedt, en elke hoek onthult een nieuw stukje van zijn rijke erfgoed en levendige cultuur.

Er zijn (nog) geen reizen beschikbaar