5-daagse reis Zwitserland Zang Reizen

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Groepsreizen op maat » 5-daagse reis Zwitserland Zang Reizen » Zang Reizen 5-daagse Zwitserland

Prijs vanaf
€ 595,00
p.p.
 
 
 
 

Zang Reizen 5-daagse Zwitserland

In 2017 hebben we 500 jaar Reformatie herdacht, met het oog op Luther. Er is zelfs een Groot Reformatiekoor in het leven geroepen, wat nog steeds bestaat. Krijgt in 2018 de Dordtse Synode de aandacht, in 2019 k... Lees meer >

 • Programma
 • Hotel
 • In-/exclusief
 • Data & Prijzen
 • Opstapplaatsen

Er is geen algemene locatie informatie beschikbaar.

Prijs vanaf
€ 595,00
p.p.

5-daagse reis Zwitserland Zang Reizen

In 2017 hebben we 500 jaar Reformatie herdacht, met het oog op Luther. Er is zelfs een Groot Reformatiekoor in het leven geroepen, wat nog steeds bestaat. Krijgt in 2018 de Dordtse Synode de aandacht, in 2019 krijgt 500 jaar Reformatie in Zwitserland de aandacht. Tijd om op reis te gaan naar dat prachtige land!

Bent u lid van de GezinsGids? Gebruik dan leden code "GGreis" en ontvang een gratis BOEK, CD en CONCERTTICKET!
Maandag 03 juni 2019 / dag 1: Op weg naar Zwitserland
O.l.v. kerkhistoricus Ds. M. van Kooten uit Elspeet vertrekt de reis (met ruimte voor samenzangmomenten) op maandag 3 juni 2019 naar Genève; een prachtige stad liggend aan het gelijkgenaamde meer. Uiteraard wordt u vanuit diverse plaatsen opgehaald, en we drinken gezamenlijk een kopje koffie met iets lekkers. Onderweg zal Ds. M. van Kooten u alvast de nodige informatie verstrekken over de Reformatie in Zwitserland. Aangekomen in Hotel Residence La villa du Lac wacht ons een heerlijk diner.


Dinsdag 04 juni 2019 / dag 2: Geneve
Op dag 2 bezoeken we eerst het museum van de Reformatie. Hierna bezoeken we het reformatiemonument, met Calvijn, Beza, Knox, Luther en Zwingli. We bezoeken de Sint-Pieterskerk, waar Calvijn altijd preekte. Ook bezoeken we nog meer elementen uit de tijd van Calvijn, waaronder het Calvijncollege, en zijn huis, op Rue Jean Calvin no. 11, en begraafplaats Cambres mortuaires de Plainpalais waar een steentje met JC, Calvijns graf bedekt.

Woensdag 05 juni 2019 / dag 3: Bern
Tijdens dag 3 vervolgen we de reformatiereis naar de Zwitserse hoofdstad Bern. We bezoeken de kathedraal van Bern en krijgen een rondleiding met een gids. Rond deze kerk speelde de reformatie af, waar in 1528 de inwoners van de stad de eed voor de reformatie aflegden. Ook de prachtig gelegen reformatieplaats Neuchâtel wordt aangedaan. Aan het einde van de middag dineren we in ons tweede hotel van deze reis: Hotel Dreiländerbrücke, direct aan de rivier de Rijn op het 3-landenpunt Zwitserland-Duitsland-Frankrijk

Donderdag 06 juni 2019 / dag 4: Zürich
Op dag 4 bezoeken we de reformatieplaats Zürich, waar Zwingli een grote rol heeft gespeeld. Ds. M. van Kooten zal ons informeren over de geschiedenis. In deze plaats zullen we ook weer een moment van bezinning krijgen in één van de prachtige kerken die Zürich rijk is. Organist Peter Wildeman zal ons begeleiden op het orgel.

Vrijdag 07 juni 2019 / dag 5: Terugreis
Op vrijdag 7 juni rijden we vanuit Duitsland weer terug naar huis. Een leerzame, ontspannen en muzikale reis loopt ten einde. Wat mooi om zo in dit natuurschone land de reformatie te herdenken!
Meer van Geneve
Ds M. van Kooten
Organist Peter Wildeman
Hotel Villa du Lac
Hotel Villa du Lac

Hotel Dreiländerbrücke/Maximilian (***)

Aantal sterren: 3
Weil am Rhein, Duitsland

Hotel Dreiländerbrücke biedt ruime kamers en gratis WiFi. Het is in 2015 volledig gerenoveerd en ligt direct aan de rivier de Rijn, op 150 meter van de Franse en Zwitserse grens. U kunt gratis gebruikmaken van de eigen fitnessstudio en sauna. De kamers van dit 4-sterrenhotel zijn uitgerust met een flatscreen-tv, een minibar en een kluisje. Er wordt elke ochtend een uitgebreid en gevarieerd ontbijtbuffet verzorgd. Restaurant Bellevue serveert regionale en internationale gerechten voor het diner, dat u kunt nuttigen in de serre of op het zonneterras van het hotel. 's Avonds is in de bar een evenwichtig cocktailmenu beschikbaar. De receptie is 24 uur per dag geopend en u kunt gratis gebruikmaken van een internetterminal. Op 50 meter van het Hotel Dreiländerbrücke vindt u een bus- en tramhalte. De voetgangersbrug naar Frankrijk ligt op 70 meter afstand. De snelweg A5 bevindt zich 2 km verderop en het centrum van Basel bereikt u met de auto in 5 minuten.


Hotel Residence La Villa du Lac (***)

Aantal sterren: 3
Divonne-les-Bains, Zwitserland

Hôtel Résidence & Spa Vacances Bleues La Villa du Lac ligt in Divonne-les-Bains en beschikt over volledig ingerichte appartementen en hotelkamers. Het hotel ligt op slechts 8 km van het Meer van Genève. De kamers en appartementen van het hotel hebben een balkon of terras en gratis WiFi. De appartementen zijn voorzien van individueel regelbare airconditioning en een kitchenette. Het restaurant biedt traditionele specialiteiten en heeft een terras aan het Meer van Divonne. De bar heeft een open haard. Tot de verdere faciliteiten van het hotel behoort een ontspanningszwembad dat elke dag is geopend voor gasten en bewoners, behalve tijdens de aquagym-lessen. De golfbaan Domaine de Divonne ligt op 1,4 km afstand.


Inclusief

 • Diverse opstapplaatsen in Nederland
 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van DVD, TV, toilet, airconditioning en bar;
 • Service en begeleiding van onze ervaren reisleiders;
 • Koffie/thee (2x) en iets lekkers op heenreis;
 • 2 nachten verblijf in geoffreerd hotel in regio Geneve, o.b.v. 2-persoonskamer/ 2-pers.bezetting;
 • 2 nachten verblijf in geoffreerd hotel in Zuid-Duitsland, o.b.v. 2-persoonskamer/ 2-pers.bezetting;
 • 4x ontbijt in het restaurant van uw hotel;
 • 4x diner in het restaurant van uw hotel;
 • Entree Museum van Reformatie;
 • Entree en privé rondleiding Kathedraal van Bern;
 • Stadswandeling Zürich;
 • Excursies zoals vermeld in programma;
 • Gratis CD per boeking;
 • Samenzangmoment in Zürich;
 • Historische achtergrondinformatie over 500 jaar Reformatie in Zwitserland door Ds. M. van Kooten;

Exclusief

 • 1-persoons kamer toeslag;
 • Reis- en annuleringsverzekering;
 • Eenmalig reserveringskosten à € 10,00 per persoon
 • Persoonlijke uitgaven;
 • Optionele excursies en niet genoemde entreegelden.
Meer van Geneve
Ds M. van Kooten
Organist Peter Wildeman
Hotel Villa du Lac
Hotel Villa du Lac
Deze reis is volgeboekt en kunt u niet meer online boeken.

Genoemde opstaptijden en -plaatsen kunnen wijzigen.

Klik op de locatie naam voor meer informatie.


Ik wil graag de opstapplaatsen zien op vertrekdatum:

Plaats
Locatie
Tijd
Toeslag

Opstaptijden/-plaatsen zijn onder voorbehoud, houdt u rekening met de opstaptijd vermeld op uw bevestiging. Indien die wijzigt, dan wordt u telefonisch of per e-mail door ons benaderd. Bij te weinig animo voor een opstapplaats behouden wij het recht om deze te laten vervallen. In overleg met u bepalen we een alternatief.
Meer van Geneve
Ds M. van Kooten
Organist Peter Wildeman
Hotel Villa du Lac
Hotel Villa du Lac