Brabant Expres Reizen
Al meer dan 80 jaar de specialist voor busreizen en groepsreizen op maat!
Home » Breda DoelgroepEvenementsoort


Land


Regio


Steden


Breda

Breda.. De Parel van het Zuiden. Het Haagje van het Zuiden. De Nassaustad. Breda maakt de namen helemaal waar. Het is een mooie stad met een gezellig centrum waar u veel goede restaurants en eettentjes kunt vinden. De binnenstad is relatief klein maar daardoor heel overzichtelijk. Alle bekende winkelketens zijn hooguit tien minuten lopen van elkaar verwijderd.  

Breda is ook voor de jeugd erg aantrekkelijk, het is een echte studentenstad en dat maakt het uitgaan in het gemoedelijke centrum zeer aangenaam. 

Bezoek het Casino en het prachtig Chassétheater! Of neem een kijkje met vrienden en/of vriendinnen in één van de clubs of cafés. Overdag zijn er ook tal van mogelijkheden; zo is er voor de sportievelingen een leuke kanotocht door de Singel, die dwars door het oude centrum van Breda stroomt. Om eens lekker te ontspannen heeft Breda het Valkenberg park. Geniet met een hapje en drankje van het zonnetje en vooral in de zomermaanden is het hier zien en gezien worden. 

Wist u dat in Breda, de eerste generatie van onze Koninklijke Oranje familie ligt begraven? Dit gebeurde in het eeuwenoude en bijzonder mooie, Onze Lieve Vrouwen Kerk ook wel de Grote Kerk Van Breda genoemd. Deze kerk is elke dag toegankelijk (behalve eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag) en is zeker een aanrader. 

Verder vind u nog mooie historische monumenten zoals Spanjaardsgat, waar jaarlijks de Spanjaardsgat concerten plaatsvinden. Heel het jaar zijn er leuke festivals; wat dacht u van het Jazzfestival, waar de klassiekers voorbij komen geswingd! Wat dacht u van Benny Goodmen of Louis Prima? Ook het jaarlijkse 538 koningsfeest, waaronder Bredase top DJ, Hardwell optreed.
 
Genoeg reden om deze Bourgondische en oer-Brabantse stad te bezoeken! 
Er is 1 reis beschikbaar
 

Dagtocht Kom thuis in Breda - Groepsaanvraag

Maak een rondvaart door Breda en een rondwandeling met een ervaren lokale gids. Hierdoor ontdekt u waarom Breda de parel van het zuiden wordt genoemd!...