Brabant Expres Reizen
Al meer dan 80 jaar de specialist voor busreizen en groepsreizen op maat!

Touringcarbedrijf
Brabant Expres

Stoelerij 2
4762 AN Zevenbergen

Telefoon Afd. Reizen:
088 – 50 60 310

Telefoon Afd. Busverhuur:
0168 – 330 700

Onze reis naar Parijs

maandag 1 februari 2016, door Ab en Lottie uit Cuijk
’t Was een fijne reis naar Parijs met de KBO’s van Berkel-Enschot en Udenhout!

Eerste dag, Vertrek vanuit Berkel-Enschot ( de Druiventros) met de bus eerst nog richting Udenhout om daar ook nog vakantiegangers op te halen. Met wat vertraging vanwege file kwamen we een klein uurtje later in Parijs aan dan gepland. We bezochten Père Lachaise, een begraafplaats waar vele beroemdheden liggen. Irene, onze gids gaf ons veel informatie en leidde ons via smalle weggetjes omhoog naar bijzondere plekken, zoals de graven van Edith Piaf, Molière, Jim Morrison en vele anderen. Ze gaf tekst en uitleg en het werd daardoor wat te laat om nog het tweede deel van ons programma, nl. een rondleiding door La Défense te regelen. Besloten werd om naar het hotel te gaan, even op te frissen en later op de avond met zijn allen te dineren. Zo gezegd, zo gedaan. La Défense zou vanzelf nog aan de orde komen. 

Tweede dag: “Tour de Paris” met de bus. Tour Eiffel was onze eerste stop, waar we uitgebreid foto's konden maken, daarna reden we met de bus naar Place de la Concorde. Bij Trocadéro  (Musée  de L'Homme) zijn we uitgestapt en konden daar wat foto's maken en rondkijken. Iedereen ging op eigen gelegenheid lunchen, zodat je steeds weer met een ander groepje kennismaakte. Na de lunch gingen we weer verder met onze bus richting La Défense, een belangrijke zakenwijk in Parijs met heel hoge, mooie gebouwen van moderne architectuur. Omdat we deze zaterdag nog tijd over hadden, zijn we in de middag nog naar Montmartre gegaan. Daar via eindeloze trappen of met de funiculaire (tandradspoorbaan) naar boven naar de Basilique du Sacré Coeur. Het regende een beetje, maar dat mocht nauwelijks naam hebben. We hebben eigenlijk perfekt weer gehad in Parijs. Ook het Place du Tertre mocht natuurlijk niet ontbreken op ons to-do lijstje. Prachtig om te zien hoe menig persoon zich laat vereeuwigen door de kunstenaars aldaar. Moe maar voldaan keerden we weer huiswaarts voor het diner in de avond.
 
De derde dag: naar Versailles. Jammer dat het zo megadruk was, want daardoor moesten we voetje voor voetje voortschuifelen en was het bij de smallere deuren flink dringen. We dronken koffie in een van de zaaltjes en vervolgden onze tocht naar buiten. Heerlijk frisse lucht. We zochten een gezellig eettentje op en hebben genoten van een goede lunch. Terug in de bus en op naar de Rondvaartboot over de Seine. Ook dit was weer een belevenis. Foto's maken vanaf het water is net weer even anders en zowaar, er kwam even een zonnetje tevoorschijn, waardoor sommige foto's net even iets mooier werden door het licht, zoals de Notre Dame bijvoorbeeld. Na deze boottocht over de Seine gingen we weer huiswaarts, oftewel naar onze kamer in het Ibishotel om ons op te frissen en klaar te maken voor wederom een diner. Door telkens bij anderen aan te schuiven hebben we veel gepraat en  gelachen. Vooral de laatste avond had iedereen zoiets van: een extra wijntje mag wel en er werden zelfs moppen getapt bij ons aan tafel. Moe maar voldaan ging iedereen naar bed, na eventueel nog een blokje om. 

De vierde en tevens laatste dag, maandag: vroeg op en inladen van bagage. Daarna naar Montparnasse. Helemaal boven geweest en vandaaruit mooie foto's gemaakt. Schitterend uitzicht. Zelfs een paar hoogtevrezers durfden dit uitstapje te wagen. Weer iets overwonnen, mensen!

Tot slot een lunch in een wegrestaurant, en toen toch nog even naar Lille, want de meeste stemmen golden na een stemming. Geen spijt van gehad achteraf, want het bezoek aan Lille was zeker de moeite waard. Erg mooie stad ook, anderhalf uur daar rondgelopen, kerk bezocht en tot slot weer terug naar de bus voor het laatste stukje rijden naar huis, naar de Druiventros in Berkel-Enschot. Moe maar zeer voldaan zijn wijzelf huiswaarts gegaan richting Cuijk. We hebben volop genoten van deze reis en het was heerlijk om je even niet te hoeven bekommeren om het rijden, het parkeren. Daarnaast natuurlijk de zeer interessante en informatieve uitleg van Frank, en Jan die fantastisch heeft gereden. Tot slot de mensen die allemaal mee zijn gegaan, dank dat wij als enigen uit Cuijk met jullie mee mochten. We hebben genoten!!

Groetjes van Ab en Lottie uit Cuijk aan de Maas.