10-daagse busreis Duitsland & Tsjechië - Groepsaanvraag

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Groepsreizen op maat » 10-daagse busreis Duitsland & Tsjechië - Groepsaanvraag » 10-daagse busreis Duitsland & Tsjechië

Prijs vanaf
€ 649,00
p.p.
 
 
 
 

10-daagse busreis Duitsland & Tsjechië

Maak met uw groep tijdens deze reis kennis met de 'Gouden Stad' Praag, Harrachov in het Reuzengebergte, het kuuroord Karlovy Vary en het indrukwekkende Theresiënstadt in Tsjechië en de Duitse ... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • Hotel
 • In-/exclusief

Praag

19011

Praag, Tsjechië

Klik hier voor de website

De gouden stad Praag is een geliefde bestemming door de combinatie van de historische binnenstad en een enorm scala aan bezienswaardigheden en musea. Praag kent een bijna overweldigende hoeveelheid aan goed bewaard gebleven historische gebouwen. Deze zijn decennia lang gerenoveerd en zien er werkelijk prachtig uit. Voor de meeste mensen is Praag met de honderd torens meer wonder dan werkelijkheid. Geen andere stad in Europa bezit een middeleeuwse stadskern die zo in haar oude glorie bewaard is gebleven. Als een typerend voorbeeld van de gotische wereldse architectuur werd de Karelsbrug door UNESCO tot cultureel erfgoed verklaard. Vele wegen leiden door Praag, want elke tijd heeft sporen achtergelaten. In de vele kleine straatjes en steegjes die Praag rijk is vind u kleine theaters, winkels met kristal, marionetten en sieraden van granaat.

Tips: Uitkijktoren, nationaal Museum, joodse wijk Josefov en de prachtige omgeving van de Praagse burcht.


Karlovy Vary

35000

Karlovy Vary, Tsjechië

Klik hier voor de website

Karlovy Vary wordt ook wel Karlsbad genoemd en heeft een rijke geschiedenis. Karlovy Vary ligt in een schitterende, bosrijke, heuvelachtige omgeving aan de Telpa rivier. De vulkanische activiteit onder Tsjechische uit zich in weldadige warmwaterbronnen. Laat u koninklijk verwennen in de baden van het wereldberoemde kuuroord in Karlovy Vary en treed in de voetsporen van beroemde bezoekers als Napoleon, Kant, en Beethoven. Houdt u liever van een hapje en een drankje dan is deze kuuroordplaats uitermate geschikt voor u. Na pils is Becherovka het bekendste drankje van Tsjechië. Josef Becher had het drankje ironisch genoeg ontwikkeld als medicijn tegen maagklachten, maar tegenwoordig hoort het tot de meest populaire sterke drank van Tsjechië. Breng zeker een bezoek aan het Becherovka museum voor een proeverij. Voor de cultuurliefhebbers heeft Karlovy Vary genoeg te bieden. Zo kunt u naar het Kribbe museum waar de grootste kribben verzameling van de Tsjechische republiek te vinden is. Onder de 50 uitgestalde kribben bevinden zich uiteenlopende uitvoeringen, zoals kribben uit brood, suiker of was. Uniek zijn de koningskribbe en miniatuur kribben, waarvan de kleinste in een hazelnootdop.

Tips: Mlynska Colonnade, Moser glasblazen, St. Mary Magdalene kerk, kasteel Loket en Rozhledna toren.


Dresden

Dresden, Duitsland

Klik hier voor de website

Dresden is de hoofdstad van de deelstaat Saksen in het oosten van Duitsland. Dresden is de tweede grote stad van Saksen, na Leipzig. Dresden heeft twee belangrijke delen, de Neustadt ( "nieuwe stad’’, dat eigenlijk ouder is dan de" oude stad ") op de rechteroever van de Elbe en de Altstadt ( "oude stad") op de linkeroever. Vandaag de dag, met een bevolking van iets meer dan een half miljoen is het een bloeiende stad als onderdeel van een herenigd Duitsland. Maar het is misschien het meest bekend door de massale bombardementen waardoor het grootste deel van de stad was verwoest en minstens 25.000 mensen gedood werden in de Tweede Wereldoorlog.

Gelukkig is een groot deel van het verleden gerestaureerd. Een van de meest recente restauraties is de Frauenkirche, in 2005. Oorspronkelijk gebouwd 1726-1743 en volledig verwoest door geallieerde bommen in 1945. Het duurde 60 jaar, maar de overheid, zakelijke en particuliere donaties leidde uiteindelijk tot de wederopbouw van de kerk, steen voor steen origineel (met de hulp van IBM rekenkracht om elke steen te volgen).

Onze Lieve Vrouwe kerk
Op de grote markt in het centrum van Dresden staat de Onze Lieve Vrouwe kerk. Zijn unieke klokvormige koepel, bekend als de "stenen bel’’, is ingestort dagen na de beschadiging door de geallieerde bombardementen in 1945. De ruïnes waren een bewegend anti-oorlogsmonument tot in de vroege jaren 1990, toen de wederopbouw begon (mede dankzij donaties van over de hele wereld). De kerk heropend in oktober 2005.

Zwinger
Deze binnenplaats complex van de Zwinger is oorspronkelijk gebouwd als het voorplein van een kasteel. Tegenwoordig is het een aangename plek om te wandelen. De Zwinger is de thuisbasis van de Art Gallery Semper, de Porcelain Collection, en diverse andere musea.

Brühl's Terrace
Het Brühl's Terrace boven de rivier de Elbe wordt ook wel het "Balkon van Europa" genoemd. Oorspronkelijk is het ontworpen als een privé tuin voor de Saksische Graaf Brühl, maar tegenwoordig wordt deze promenade gebruikt om aan de rivier van het uitzicht te genieten en te relaxen.

De Princes
De "Procession of Princes’’ in Dresden is een opmerkelijk panorama dat bestaat uit 25.000 Meissen porselein tegels. Het is 's werelds grootste tegeltableau wat gemaakt is tussen 1904 en 1907. Voornamelijk onderscheiden kunstenaars, wetenschappers, academici en ambachtslieden, evenals kinderen en de boeren - een totaal van 94 mensen, waaronder 35 royals zijn afgebeeld. Slechts 200 tegels moesten worden gerepareerd vanwege schade door de Tweede Wereldoorlog.

Hygiëne museum
De ongebruikelijke Deutsches Hygiene-Museum, opgericht in 1911, biedt een breed scala aan tentoongestelde voorwerpen, vanaf de eerste tandpasta tot meer recente wetenschappelijke ontwikkelingen.


Leipzig

Leipzig, Duitsland

Na Berlijn is Leipzig de grootste stad van de nieuwe Duitse deelstaten en de tiende stad van Duitsland. De stad is bekend om zijn muziek en kunstenaars. Vele beroemde componisten hebben in Leipzig gewoond, gestudeerd en gewerkt: Mendelssohn, Bach en Schumann. Bach werkte hier het grootste deel van zijn leven. Hij ligt begraven in de Thomaskirche en daarnaast bevindt zich het Bachmuseum. Volgens de lokale bewoners is het Altes Rathaus één van de mooiste Duitse renaissance bouwwerken. Hierin is het Stadtgeschichtliches Museum gevestigd met zo'n 500.000 objecten. 


Prijs vanaf
€ 649,00
p.p.

10-daagse busreis Duitsland & Tsjechië - Groepsaanvraag

Maak met uw groep tijdens deze reis kennis met de 'Gouden Stad' Praag, Harrachov in het Reuzengebergte, het kuuroord Karlovy Vary en het indrukwekkende Theresiënstadt in Tsjechië en de Duitse parels Leipzig en Dresden in het oosten van Duitsland.
Uw programma:

Dag 1: Da sind wir wieder!

We vertrekken vanochtend vroeg vanaf de door u gekozen opstapplaats(en) naar ons hotel in de regio Leipzig/ Dresden (Saksen). We dineren vanavond in het restaurant van ons hotel. Uiteraard maken we onderweg de nodige stops.

Dag 2: Leipzig
Vandaag maken we kennis met de kunst- en cultuurstad Leipzig. Naast de architectuur in de binnenstad, die bepaald wordt door liefdevol gerestaureerde historische passages, vindt u hier een unieke combinatie van winkelbelevenis en cultuur. Onder leiding van een Nederlandssprekende stadsgids (inclusief) maken we een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Hierbij zien we onder meer de Mädlerpassage met het lievelingscafé van Goethe: de ‘Auerbachkeller’. Ook het operagebouw en de Thomaskirche, waar Bach muzikaal leider was en begraven ligt, passeren de revue. In de middag heeft u vrije tijd in de stad. Wat dacht u van een kijkje in het Bachmuseum? Na ons bezoek aan Leipzig rijden we naar het hotel voor het diner en overnachting.

Dag 3: Dresden
Vandaag vertrekken we na het ontbijt naar Florence aan de Elbe; Dresden. Deze stad is in de nacht van 13 op 14 februari 1945 voor het merendeel verwoest gedurende de grootste luchtaanval van de oorlog. Na de oorlog is Dresden compleet gerestaureerd en zijn de meeste gebouwen in barokstijl weer in haar oorspronkelijke staat teruggebracht of herbouwd. We ontmoeten onze Nederlandstalige gids en maken een mooie stadswandeling/ rondrit. Bezienswaardig is o.a. het verhoogde terras aan de zuidoever van de Elbe, de Brühlsche Terrasse. Ook zien we de koninklijke kathedraal Hofkirche, de imposante Frauenkirche en de befaamde Semper Opera. Zonder twijfel het bekendste bouwwerk van Dresden is de Zwinger, een complex met interessante musea, een fraai binnenplein, poorten, paviljoens en galerijen. Wandel zeker door de Lange Gang, een passage met witte marmeren pilaren. De middag is ter vrije besteding. Dé winkelstraat van Dresden is de Prager Strasse, waar u talloze winkels van topmerken vindt voor uren shopplezier. Deze brede straat is geheel vernieuwd, volledig autovrij en beschikt over een groot plein met diverse terrasjes en eettentjes. Na ons bezoek aan Dresden rijden we naar het hotel voor het diner en overnachting.

Dag 4: Verrassingstocht of vrije dag
Vandaag laten wij de keuze graag aan u; Een vrije dag of o.l.v. uw chauffeur/ reisleider een prachtige verrassingstocht maken. We verklappen natuurlijk vooraf niet waar we heengaan maar wij beloven u een onvergetelijke dag! Aan het einde van deze dag gaan we terug naar hotel voor het diner.

Dag 5: Theresiënstadt & Praag
Vanochtend gaan we al vroeg op pad naar Terezin (in het Duits: Theresiënstadt) voor een bezoek aan het beruchte concentratiekamp met de barakken, de kleine vesting, isoleercellen en leert alles over het gruwelijke verleden van dit doorgangskamp en propagandakamp. Zeer indrukwekkend! Voor degene die liever Na ons bezoek rijden we naar Praag waar we ’s middags inchecken in ons hotel. Vanuit het hotel kunt u de directe omgeving verkennen voordat we aan tafel gaan voor het diner.

Dag 6: Praag
Na het ontbijt maken we kennis met onze Nederlandstalige gids die ons vanochtend meeneemt voor een interessante stadswandeling op een rustig tempo. We verkennen Stare Mesto (de oude stad) en zien hier o.a. de astronomische klok, het levendige oude stadsplein en de wereldberoemde Karelsbrug. Na ons rondje langs de hoogtepunten van dit gedeelte van Praag hebben we trek gekregen en gaan genieten van een schitterende (en gezellige!) lunchcruise over de Moldau. Een ideale manier om Praag ook eens van een andere kant te bekijken. Na terugkomst aan de kade heeft u nog ca. 2 uur ter vrije besteding en kunt u heerlijk genieten van een terrasje of op zoek naar een mooi souvenir.

Dag 7: Harrachov
Vanochtend vertrekken we al vroeg naar het Reuzengebergte in het noorden van Tsjechië, tegen de Poolse grens. Vanwege haar overweldigende natuurlijke rijkdom is dit gebergte uitverkoren tot nationaal park. We brengen een bezoek brengen aan de befaamde glasfabriek. Aansluitend lunchen we (eigen gelegenheid) in het restaurant waar u bovendien een bijzonder interessante kijk krijgt op het bierbrouw proces. Na ons bezoek rijden we terug naar Praag waar de hotelier het diner voor u verzorgt.

Dag 8: Praag
Vandaag gaan we onder leiding van onze gidsen een heerlijke dag in Praag beleven. We bezoeken o.a. de St. Vitus Kathedraal, het oude Paleis en het wereldberoemde Gouden straatje. Na deze indrukwekkende dag rijden we naar ons hotel waar we ons opfrissen voor een bijzonder avondje uit. We gaan vanavond naar een Folklore Dinner Show in Praag waar u geniet van zang, dans en een uitgebreid 4-gangendiner, inclusief welkomstdrankje en onbeperkt drankjes (bier, fris, wijn en water) tijdens het diner. Na deze show rijden we terug naar het hotel.

Dag 9: Karlsbad (Karlovy Vary)
We rijden na ons ontbijt naar het wereldberoemde kuuroord Karlovy Vary in het westen van Tsjechië. De eerste vermelding van Karlsbad als kuuroord stamt uit 1522. Door de eeuwen heen is de stad altijd populair gebleven. Tot de beroemdheden die de stad bezocht hebben en de stad naar eigen zeggen in hun hart hebben gesloten, behoren onder meer Wolfgang Amadeus Mozart, Napoleon Bonaparte en Johann Wolfgang von Goethe. Onder leiding van een gids maken we kennis met de geschiedenis van deze schitterende stad en leren we alles over de natuurlijk, heilzame bronnen waardoor deze plaats zo bekend is geworden. ’s Middags rijden we naar Duitsland waar we inchecken voor onze laatste overnachting. De hotelier zorgt voor een uitstekend diner vanavond.

Dag 10: Terugreis
Na een goed ontbijt zit de reis er helaas bijna weer op.. We rijden terug richting Nederland en maken onderweg uiteraard nog een stop voor een hapje/ drankje. We komen in de vroege avond aan. Einde van deze gezellige en mooie reis!

Meer informatie

Bovenstaand programma is een compleet voorstel. U kunt uw programma geheel naar wens invullen en uitbreiden met meer maaltijden, excursies, entrees etc.

Deze busreis is gebaseerd op een deelname van min. 50 deelnemers en vertrek in april, mei, juni, september of oktober. Heeft u meer of minder dan 50 deelnemers? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u dan graag over de mogelijkheden.

Informeert u vrijblijvend naar de diverse mogelijkheden.Het programma is een voorstel waarvan wij denken dat het prima bij uw groep en wensen past. U kunt deze reis geheel naar wens aan laten passen en/ of uitbreiden. Neem gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!
groepsreis duitsland en tsjechie
groepsreis duitsland en tsjechie
groepsreis duitsland en tsjechie
groepsreis duitsland en tsjechie
groepsreis duitsland en tsjechie
groepsreis duitsland en tsjechie
groepsreis duitsland en tsjechie

Middenklasse hotel in Praag

Praag, Tsjechië

U verblijft in een middenklasse hotel met minimaal 3 sterren.


Middenklasse hotel Dresden/Leipzig

, Duitsland

U verblijft in een middenklasse hotel met minimaal 3 sterren.


Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van tv/dvd, toilet, bar en airconditioning;
 • Service en begeleiding van onze ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
 • 4 nachten verblijf in uitstekend middenklasse hotel omgeving Leipzig/ Dresden;
 • 4 nachten verblijf in uitstekend middenklasse hotel in Praag;
 • 1 nacht verblijf in 3*** hotel op de terugreis;
 • 9x ontbijt en 8x diner in het restaurant van uw hotel;
 • Folkore avond, inclusief diner en drankjes (bier, fris, wijn en water);
 • Stadstour o.l.v. gids in Leipzig;
 • Stadstour o.l.v. gids in Dresden;
 • Bezoek en entree Terezin (Theresiënstadt);
 • Stadstour o.l.v. Nederlandstalige gids in Praag;
 • Cruise over de Moldau, inclusief lunch en live muziek;
 • Dagtocht Harrachov/ Noord- Tsjechië, inclusief bezoek aan glasfabriek;
 • Bezoek aan Prague Castle, inclusief entree;
 • Bezoek en rondleiding Karlsbad, inclusief entree bronnen;
 • Toeristenbelasting, calamiteitenfonds en reserveringkosten.
 • BTW, Duitse Steuer en tolgelden;
 • Verzorgings- en verblijfskosten chauffeur/ reisleider.

Exclusief

 • Overige verzorging, niet genoemde entreegelden, persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering.
* bar is tegen betaling.
groepsreis duitsland en tsjechie
groepsreis duitsland en tsjechie
groepsreis duitsland en tsjechie
groepsreis duitsland en tsjechie
groepsreis duitsland en tsjechie
groepsreis duitsland en tsjechie
groepsreis duitsland en tsjechie
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.
groepsreis duitsland en tsjechie
groepsreis duitsland en tsjechie
groepsreis duitsland en tsjechie
groepsreis duitsland en tsjechie
groepsreis duitsland en tsjechie
groepsreis duitsland en tsjechie
groepsreis duitsland en tsjechie

Offerte aanvragen