10-daagse busreis Etruskische tour | Italië - Groepsaanvraag

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Groepsreizen op maat » 10-daagse busreis Etruskische tour | Italië - Groepsaanvraag » 10-daagse busreis Etruskische tour | Italië

 
 
 
 

10-daagse busreis Etruskische tour | Italië

Een ideale reis voor groepen om met Brabant Expres Reizen kennis te maken met een aantal beroemde steden die Italië rijk is. U maakt kennis met steden als Rome, Florence, Vaticaanstad en Pisa. Geniet van d... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • In-/exclusief

Florence

50010

Florence, Italië

Klik hier voor de website

Florence is een schitterende stad die zich perfect leent voor een korte of lange stedentrip. Een aantal hoogtepunten zijn de Galleria dell'Accademia met het beroemde beeld van David, Palazzo degli Uffizi met de werken van Botticelli, Palazzo Pitti met de Boboli-tuinen, het Palazzo Vecchio en de Ponte Vecchio. Neem ook zeker de tijd om lekker door de stad te wandelen en de sfeer te proeven. Tijdens de zomermaanden is het heerlijk vertoeven op één van de vele terrassen in de stad. Terwijl u hier geniet van Toscaanse specialiteiten kunt u de stad en haar bewoners aan u voorbij zien trekken.


Rome

Rome, Italië

Klik hier voor de website

Rome staat gelijk aan de religie, geschiedenis en de oudheid, maar is het dan geen oude stad? Alles behalve dat! Rome bruist! Alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar waardoor de stad als intiem wordt ervaren Rome is de stad van Marcello Mastroianni, Sophia Loren, de Spaanse trappen, La Dolce Vita, het Vaticaan en Frederico Fellini. Rome is stijlvol, maar ook trendy met fantastische decors, heerlijke terrasjes, gezellige pleinen en gezellige mensen.  De renaissance, die met paleizen, kerken, tuinen, villa’s en fonteinen de elegantie vertegenwoordigt, kunt u het beste met een rondwandeling ontdekken. Aan de Trevifontein verdringen de toeristen elkaar, zoeken verkoeling in de zomer en werpen met een dromerige blik een paar munten in de prachtige bron, want wie dat doet komt gegarandeerd nog keer terug. "La dolce farniente", stad van het heerlijk nietsdoen. 

Tips: Colosseum, Forum Romanum, Piazza Navona, Pantheon en Circo Massimo.


Pisa

Pisa, Italië

Klik hier voor de website

Wie Pisa zegt, denkt meteen aan de scheve toren die ook zonder twijfel hét symbool van de stad is. Wat velen niet weten, is dat een prachtige kunststad als Pisa véél meer in haar mars heeft dan die ene indrukwekkende toren. Pisa is een stad waar je nog de echte, authentieke Toscaanse sfeer kan opsnuiven en uiteraard ook proeven. Je komt op pleintjes die je voor altijd zal herinneren. Je kunt genieten van de cultuur, van palazzo, kerken en zoveel meer.


Vaticaanstad

Vaticaanstad, Vaticaanstad

Vaticaanstad is een eigen staat binnen Italië waar de Pauselijke zetel is gehuisvest. Centraal in deze staat is natuurlijk de Sint-Pietersbasiliek en het Sint-Pietersplein en natuurlijk niet te vergeten de Sixtijnse kapel.
De staat is pas ontstaan in 1929 door een verdrag tussen paus Pius XI en de fascistische leider van Italië Mussolini.
Van de ongeveer 826 inwoners van de staat Vaticaanstad hebben er 552 de vaticaanse nationaliteit.


10-daagse busreis Etruskische tour | Italië - Groepsaanvraag

Een ideale reis voor groepen om met Brabant Expres Reizen kennis te maken met een aantal beroemde steden die Italië rijk is. U maakt kennis met steden als Rome, Florence, Vaticaanstad en Pisa. Geniet van de mooiste kunst, de mensen en de befaamde keuken!
Uw programma:

Dag 1: vertrek richting Zuid- Duitsland of Zwitserland
Vertrek vanaf uw privé opstapplaats naar Zuid- Duitsland of Zwitserland waar we inchecken voor 1 overnachting. Diner vanavond in uw hotel.

Dag 2: Op weg naar Italië
Na ontbijt vertrek naar Italië waar we ’s avonds aankomen en inchecken in hotel in de omgeving van Luca. Diner en overnachting.

Dag 3: Pisa
Na het ontbijt in het hotel, vertrek in de richting van Pisa voor een rondleiding van de prachtige Piazza dei Miracoli met de scheve toren (entree niet inbegrepen). Na de lunch gaan we verder in de richting van Volterra, wereldwijd bekend om zijn witte albast en de getuigenissen van de Etruskische beschaving. Onze tour begint wanneer men, vanaf de middeleeuwse muren, de ogen richt op een ongerept landelijk landschap dat zich uitstrekt tot de zee. Nadat we onder de Etruskische "Boogpoort” door zijn gegaan, bevinden we ons in een klein perfect bewaard gebleven middeleeuwse dorp. De tour route brengt ons naar de kathedraal met de beroemde Kruisafneming en de werken van Benozzo Gozzoli en Fra Bartolomeo, de doopkapel en het Romeinse theater met aangesloten spa. Daarna brengen we een bezoek aan het Etruskische Museum (Museo Guarnacci), één van de oudste openbare musea in Europa. De reis gaat verder naar de omgeving van Piombino voor het diner en de overnachting in hotel.

Dag 4: Populonia en Grosseto
Na het ontbijt in het hotel vertrek naar Populonia, waar we het Archeologisch Park bezoeken (entree inbegrepen), die verschillende gedeelten van de oude Etruskische stad Populonia omvat, alsmede de necropolis van het park van Populonia en de Akropolis van de oude bovenstad met het kasteel. Vrije lunch en daarna voortzetting naar Grosseto voor het bezoek aan het Archeologisch Park van Roselle. Gelegen op slechts een paar kilometer van Grosseto, de oude Etruskische en Romeinse stad van Roselle domineerde het Prile Meer en de monding van de rivier Ombrone. Tijdens het bezoek aan het archeologische park zullen we door de tijd reizen, van de Etrusken tot de middeleeuwen. De indrukwekkende cyclopische muren en de antieke huizen van de zevende eeuw voor Christus zullen fascinerende geheimen van de Etrusken onthullen. Na dit bezoek zullen we in Rome aankomen voor de accommodatie in hotel. Diner en overnachting.

Dag 5: Rome
Deze dag zal gewijd worden aan het bezoek van Rome: een rondleiding door het antieke Rome met het Forum Romanum en het Colosseum (entree inbegrepen). Er zal tijd zijn voor het nuttigen van een vrije lunch en daarna volgt een rondleiding door het Barokke Rome. In de avond terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 6: Vaticaanstad
Voortzetting van het bezoek van Rome met een rondgang in de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel (entree inbegrepen). Na de vrije lunch bezoeken we de Basiliek van Sint- Paulus buiten de Muren (entree inbegrepen), een van de vier grote basilieken van Rome, evenals de catacomben van Sint-Sebastiaan (entree inbegrepen), een begraafplaats in de buurt van de via Appia in Rome, in de wijk Ardeatino. De ingang bevindt zich onder de basiliek van Sint-Sebastiaan Buiten de Muren. Dit is één van de weinige, nog steeds toegankelijke, begraafplaatsen van de vroege Kerk. In de avond terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 7: Toscane
Vandaag verplaatsen wij ons naar Toscane met een stop in Tarquinia voor een bezoek aan de Necropolis van Monterozzi (entree inbegrepen); deze Etruskische necropolis is onderdeel van het werelderfgoed van de UNESCO sinds 2004, samen met de Necropolis van Banditaccia. Deze plaats bevat 6000 graven in de rots gegraven. De oudste graven dateren uit de zevende eeuw voor Christus. Na de lunch bezoeken we Bagnoregio (entree inbegrepen), een klein stadje in de provincie Viterbo, die het etiket van de mooiste dorpen in Italië heeft verkregen. In het Italiaans wordt deze stad "La città che muore" (De stervende stad) genoemd, als gevolg van de snelle erosie van het gebied. Civita werd meer dan 2500 jaar geleden door de Etrusken gesticht. Het is gelegen op een van de oudste wegen van Italië, tussen het meer van Bolsena en de Tiber, die toen de belangrijkste waterweg van Midden-Italië was. Daarna rijden we door tot Piombino voor diner en overnachting in hotel.

Dag 8: Florence
Deze dag zal gewijd worden aan het bezoek van Florence met een wandeling door het historische centrum: het Domplein, het religieuze centrum van de stad, waar de kathedraal van Santa Maria del Fiore (met de beroemde koepel van Brunelleschi, de Klokkentoren van Giotto en de oude Doopkapel) ligt. We vervolgen onze wandeling door de middeleeuwse straatjes en bereiken Piazza Signoria, gedomineerd door het imposante Palazzo Vecchio, met zijn meesterwerken van de Renaissance Sculpture. We bereiken de oever van de rivier de Arno en lopen naar de Ponte Vecchio, de oudste brug in Florence, en eindigen deze wandeling in het prachtige Piazza Santa Croce, met de Franciscaner kerk, die de graven van een aantal van de grootste Italiaanse persoonlijkheden herbergt. Na de lunch bezoeken we de Uffizi Galerij (entree inbegrepen). Diner en overnachting in hotel in de omgeving van Montecatini Terme.

Dag 9: Vertrek naar Zuid- Duitsland of Zwitserland
Na het ontbijt in het hotel, vertrek van de thuisreis richting Zuid- Duitsland of Zwitserland. Vanavond diner in ons overnachtingshotel.

Dag 10: Terugreis
Na het ontbijt checken we uit en laden we onze bagage in voor de terugreis. We komen ’s avonds aan. Helaas zit deze prachtige reis er weer op.

Meer informatie

Deze reis is ook als 8-daagse vliegreis voor uw groep te reserveren. U reist dan met een lokale touringcar. Optioneel kan er een Nederlandstalige reisleider met uw gezelschap meereizen.

Deze busreis is gebaseerd op minimaal 50 deelnemers en is geschikt tot ca. 60 deelnemers;
Heeft u meer dan 60 deelnemers, neem dan contact met ons op en wij adviseren u dan graag over de mogelijkheden.

Informeert u vrijblijvend naar de diverse mogelijkheden. Het programma is een voorstel waarvan wij denken dat het prima bij uw groep en wensen past. U kunt deze reis geheel naar wens aan laten passen en/ of uitbreiden. Neem gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!
Busreis Rome, Pisa, Florence en Vaticaanstad, Italië
Busreis Rome, Pisa, Florence en Vaticaanstad, Italië
Busreis Rome, Pisa, Florence en Vaticaanstad, Italië
Busreis Rome, Pisa, Florence en Vaticaanstad, Italië
Busreis Rome, Pisa, Florence en Vaticaanstad, Italië
Busreis Rome, Pisa, Florence en Vaticaanstad, Italië

Er is geen accommodatie informatie beschikbaar.

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van bar, tv/dvd, toilet en airco;
 • Service en begeleiding van ervaren chauffeur/ reisleider;
 • 2 nachten in middenklasse hotel in Zuid- Duitsland of Zwitserland;
 • 2 nachten 3* hotel in tweepersoonskamer in halfpension in de omgeving van Versilia/ Luca;
 • 2 nachten 3* hotel in tweepersoonskamer omgeving van Piombino;
 • 3 nachten 3* / 4* hotel in Rome (of nabijheid);
 • 1 nacht in middenklasse hotel in Montecatini Terme (of nabijheid);
 • Rondleidingen met gids als in het programma aangegeven:
 • Dagtocht Pisa en Volterra
 • Dagtocht Populonia en Roselle;
 • Dagtocht Rome (Antiek Rome en Barok Rome); H
 • Dagtocht Vaticaanstad, Sint-Paulus Buiten de Muren, de Catacomben van Sint-Sebastiaan;
 • Dagtocht Tarquinia en Civita di Bagnoregio;
 • Dagtocht Florence;
 • Entree voor: het Etruskische museum in Volterra, het Archeologisch Park van Populonia, het Archeologisch Park van Roselle, het Colosseum en het Forum Romanum, de Vaticaanse Musea, de Basiliek van Sint-Paulus Buiten de Muren, de Catacomben van Sint-Sebastiaan, de necropolis van Monterozzi in Tarquinia, Civita di Bagnoregio, de Uffizi Galerij in Firenze.

Exclusief

Bovenstaand programma is een compleet voorstel. U kunt uw programma geheel naar wens invullen en uitbreiden met meer maaltijden, excursies, entrees etc.

Niet inbegrepen is:
 • Overige verzorging, persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering;
 • Calamiteitenfonds (2,50 euro per 9 deelnemers);
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te betalen - indien van toepassing).
* De bar is tegen betaling. Informeer naar de mogelijkheden.
Busreis Rome, Pisa, Florence en Vaticaanstad, Italië
Busreis Rome, Pisa, Florence en Vaticaanstad, Italië
Busreis Rome, Pisa, Florence en Vaticaanstad, Italië
Busreis Rome, Pisa, Florence en Vaticaanstad, Italië
Busreis Rome, Pisa, Florence en Vaticaanstad, Italië
Busreis Rome, Pisa, Florence en Vaticaanstad, Italië
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.
Busreis Rome, Pisa, Florence en Vaticaanstad, Italië
Busreis Rome, Pisa, Florence en Vaticaanstad, Italië
Busreis Rome, Pisa, Florence en Vaticaanstad, Italië
Busreis Rome, Pisa, Florence en Vaticaanstad, Italië
Busreis Rome, Pisa, Florence en Vaticaanstad, Italië
Busreis Rome, Pisa, Florence en Vaticaanstad, Italië

Offerte aanvragen