10-daagse busreis Klassiek Italië - Groepsaanvraag

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Groepsreizen op maat » 10-daagse busreis Klassiek Italië - Groepsaanvraag » 10-daagse busreis Klassiek Italië

 
 
 
 

10-daagse busreis Klassiek Italië

Deze prachtige rondreis van Brabant Expres neemt u mee naar het heden en verleden van het prachtige Italië. We zullen niet alleen historische steden als Florence, Rome en Venetië bezoeken, maar ook kl... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • In-/exclusief

Florence

50010

Florence, Italië

Klik hier voor de website

Florence is een schitterende stad die zich perfect leent voor een korte of lange stedentrip. Een aantal hoogtepunten zijn de Galleria dell'Accademia met het beroemde beeld van David, Palazzo degli Uffizi met de werken van Botticelli, Palazzo Pitti met de Boboli-tuinen, het Palazzo Vecchio en de Ponte Vecchio. Neem ook zeker de tijd om lekker door de stad te wandelen en de sfeer te proeven. Tijdens de zomermaanden is het heerlijk vertoeven op één van de vele terrassen in de stad. Terwijl u hier geniet van Toscaanse specialiteiten kunt u de stad en haar bewoners aan u voorbij zien trekken.


Rome

Rome, Italië

Klik hier voor de website

Rome staat gelijk aan de religie, geschiedenis en de oudheid, maar is het dan geen oude stad? Alles behalve dat! Rome bruist! Alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar waardoor de stad als intiem wordt ervaren Rome is de stad van Marcello Mastroianni, Sophia Loren, de Spaanse trappen, La Dolce Vita, het Vaticaan en Frederico Fellini. Rome is stijlvol, maar ook trendy met fantastische decors, heerlijke terrasjes, gezellige pleinen en gezellige mensen.  De renaissance, die met paleizen, kerken, tuinen, villa’s en fonteinen de elegantie vertegenwoordigt, kunt u het beste met een rondwandeling ontdekken. Aan de Trevifontein verdringen de toeristen elkaar, zoeken verkoeling in de zomer en werpen met een dromerige blik een paar munten in de prachtige bron, want wie dat doet komt gegarandeerd nog keer terug. "La dolce farniente", stad van het heerlijk nietsdoen. 

Tips: Colosseum, Forum Romanum, Piazza Navona, Pantheon en Circo Massimo.


Venetië

Venetië, Italië

Klik hier voor de website

Droom of werkelijkheid? Verleden of heden? Wie op een van de stenen bruggen in Venetië staat wanneer de lichten ’s avonds uit de huizen in het water vervagen en een laatste gondel zwijgend voorbijglijdt, heeft het gevoel in een andere wereld verzeild te zijn geraakt. Venetië is de stad van het Canale Grande met haar fraaie paleizen, gondels en stille straten aan het water. De paleizen zijn allemaal met hun voorzijde naar het Calane Grande toegekeerd wat een prachtig zicht geeft vanaf het water. Venetië is een verzameling van 118 eilanden verbonden met ruim 400 bruggen. De stad verbergt haar gezicht achter nonchalance en onverschilligheid en ze slaagt er in haar geheimzinnigheid te bewaren. Venetië bruist, bijvoorbeeld in het oudste café van Europa, Florian op het San Marco-plein.

Tips: Piazza San Marco, Doge palace, San Marco Basiliek, Ponte di Rialto en Teatro La Fenice.


Assisi

, Italië

Assisi is een stad in de Italiaanse regio Umbrië met ongeveer 25.000 inwoners. De stad van de 13de-eeuwse heiligen Franciscus en Clara van Assisi is een bekende bedevaartsplaats, die ook door toeristen gewaardeerd wordt vanwege haar heuvelachtige omgeving, smalle straatjes en pittoreske winkeltjes. De belangrijkste toeristische attractie van Assisi is de Sint-Franciscusbassiliek. Deze kerk werd in de 13e eeuw gebouwd op het graf van de heilige Fransiscus. De kerk bestaat uit een crypte, benedenkerk en een bovenkerk. Tijdens een aardbeving in 1997 werd de basiliek wel zwaar beschadigd, maar de kerk is daarna wel gerestaureerd. 
 


10-daagse busreis Klassiek Italië - Groepsaanvraag

Deze prachtige rondreis van Brabant Expres neemt u mee naar het heden en verleden van het prachtige Italië. We zullen niet alleen historische steden als Florence, Rome en Venetië bezoeken, maar ook kleinere pareltjes als San Gimignano en Assisi. Ook landschappelijk worden we verwend, met de prachtige bergen van Zwitserland op de heen- en terugreis, het heuvelachtige Toscaanse landschap met de kenmerkende cipressen, de wijnhellingen van Chianti en de mooie kustlijn van de Adriatische Riviera.
Uw programma:

Dag 1: Heenreis

Vanuit uw gekozen opstapplaats in Nederland vertrekken we richting Italië via Brussel en Luxemburg waar we onderweg in de omgeving van Bazel een nachtje zullen verblijven.

Dag 2: Pisa en Montecatini Terme
In de ochtend stappen we de bus in en rijden door Zwitserland, en via de Zwitserse en Italiaanse Alpen, Italië binnen. De eerste stop die we maken is in de stad Pisa waar onder andere de beroemde wijngebiedtoren van Pisa staat. Na de korte stop vervolgen we onze weg naar Montecatini Terme onze eindbestemming van vandaag.

Dag 3: Florence met stadsgids
Na het ontbijt stappen we in de bus of in de trein (afhankelijk van de groepsgrootte) naar Florence. Hier brengen we met een stadsgids een bezoek aan de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Zo zien we o.a. de Dom van Florence en de ‘Ponte Vecchio’ (de oude brug), een brug die gebouwd is in 1345 over de rivier de Arno. De brug staat bekend om de vele zilverwinkels die op de brug gebouwd zijn. Na de stadswandeling heeft u uiteraard nog voldoende tijd om de stad verder te verkennen en op een terrasje neer te strijken.

Dag 4: San Gimignano, het Chianti wijngebied en Chianchiano Terme
Vandaag vervolgen we onze weg naar het zuiden door het schilderachtige Toscane. Onze eerste stop is San Gimignano dat bekend staat vanwege de middeleeuwse architectuur en vele metershoge torens. Hierna rijden we door het schilderachtige Chianto wijngebied met glooiende heuvels en vele wijnboerderijen, uiteraard zullen we een wijnboerderij bezoeken waar u kunt deelnemen aan een rondleiding en een proeverij. Aan het einde van de middag komen we aan in ons hotel in Chianciano Terme.

Dag 5: Assisi met stadsgids en Monterotondo
We verlaten Toscane en rijden naar Umbrië, we maken allereerst een korte stop in Santa Maria degli Angeli waar de imposante basiliek staat die gewijd is aan de Heilige Maagd Maria. Hierna rijden we door naar de prachtige bedevaartsplaats Assisi, die tegen de Monte Subasio gelegen is. We verkennen het historische stadscentrum met een Nederlandssprekende gids en brengen uiteraard een bezoek aan Sint-Franciscusbasiliek. Hierna heeft u nog voldoende tijd om door de heuvelachtige, smalle straatjes te slemteren en te winkelen in de pittoreske winkeltjes. In de middag rijden door naar ons hotel in Monterotondo net ten noorden van Rome.

Dag 6: Rome met stadsgids
Na een vroeg ontbijt vertrekken we voor een kennismaking van de hoofdstad Rome. Uiteraard begeleid door een Nederlandse gids zien we de bekende bezienswaardigheden als het Colosseum, Pantheon, de Spaanse Trappen, de Trevi Fontein en Vaticaanstad. Na de rondleiding heeft u de tijd om heerlijk te lunchen en de stad op eigen houtje verder te verkennen.

Dag 7: Adriatische Riviera en Abano Terme
We beginnen vandaag alweer aan de terugreis en rijden langs de westkust naar het noorden. We volgen een mooie route langs de Adriatische Riviera waar u een prachtig uitzicht heeft over de azuurblauwe zee van de Adriatische zee. We komen aan het einde van de middag aan bij ons hotel in Abano Terme, net ten westen van Venetië.

Dag 8: Venetië met stadsgids
Na het ontbijt gaan we op pad naar Venetië, stad van kanalen en bruggen, maar natuurlijk ook van de romantiek. Aan het eind van de ochtend komen we aan in deze sprookjesachtige stad. We gaan het water op en varen met de waterbus naar het beroemde San Marcoplein. Hier worden we opgewacht door de Nederlandssprekende stadsgids. We maken een wandeling over het San Marcoplein en de Rialtobrug en zien de bekendste bezienswaardigheden als het Dogenpaleis. Na de wandeling heeft u de gelegenheid om te lunchen en bijvoorbeeld een gondeltochtje te maken (excl. ca. € 20 p.p.). Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel.

Dag 9: Frankrijk
We verlaten Italië en rijden via Zwitserland naar de omgeving van het Franse Straatsburg voor de laatste overnachting van deze reis.

Dag 10: Terugreis
Tijdens deze laatste dag van de reis rijden we vanaf Straatsburg terug naar Nederland. We maken een stop vlak over Nederlandse grens en sluiten deze reis af met een gezellige afscheidsmaaltijd zodat u nog even kunt nagenieten van een geweldige reis door Italië. In de loop van de avond zijn we weer terug bij de opstapplaats.

Meer informatie

Bovenstaand programma is een compleet voorstel. U kunt uw programma geheel naar wens invullen en uitbreiden met meer maaltijden, excursies, entrees etc.

Deze busreis is gebaseerd op minimaal 40 deelnemers en is geschikt tot ca. 60 deelnemers;
Heeft u meer dan 60 deelnemers, neem dan contact met ons op en wij adviseren u dan graag over de mogelijkheden.

Informeert u vrijblijvend naar de diverse mogelijkheden. U kunt deze reis geheel naar wens aan laten passen en/ of uitbreiden. Neem gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!

Er is geen accommodatie informatie beschikbaar.

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar (bar*, TV/DVD, toilet en airco).;
 • Begeleiding van ervaren chauffeur/ reisleider;
 • 1 overnachting in een hotel in (de omgeving van) Bazel;
 • 2 overnachtingen in een hotel in (de omgeving van) Montecatini Terme;
 • 1 overnachting in een hotel in (de omgeving van) Chianchiano Terme;
 • 2 overnachtingen in een hotel in (de omgeving van) Monterotondo;
 • 2 overnachtingen in een hotel in (de omgeving van) Abano Terme;
 • 1 overnachting in een hotel in (de omgeving van) Straatsburg;
 • Dagelijks ontbijt en diner;
 • Programma zoals beschreven;
 • Stadsgidsen in Florence, Assisi, Rome en Venetië;
 • Afscheidsmaaltijd.

Exclusief

 • Overige verzorging, persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering;
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te betalen - indien van toepassing).
 • 1-persoonskamertoeslag (tenzij op uw factuur vermeld - op aanvraag).
 • Niet genoemde excursies/ entreegelden.
 • Optioneel kan er een Nederlandstalige reisleider met uw gezelschap meereizen.

* De bar is tegen betaling. Informeer naar de mogelijkheden.
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.

Offerte aanvragen