10-daagse busreis Sardinië | Italië - Groepsaanvraag

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Groepsreizen op maat » 10-daagse busreis Sardinië | Italië - Groepsaanvraag » 10-daagse busreis Sardinië | Italië

 
 
 
 

10-daagse busreis Sardinië | Italië

Een aanwinst in het programma van Brabant Expres Reizen; Sardinië! Niet direct de eerste gedachte als u denkt aan een busreis voor uw groep naar Italië maar absoluut de moeite waard om dit bijzondere ... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • In-/exclusief

Alghero

, Italië

Alghero is met ruim 40.000 inwoners de vijfde stad van Sardinië. De historische stad beschikt ook over de meest bijzondere geschiedenis op Sardinië. In het centrum van de stad vind je veel smalle straatjes met ambachtelijke winkels en veel bars en restaurants. In de binnenstad is het de moeite waard om diverse kathedralen binnen te lopen. Middenin de winkelstraat Via Carlo Alberti staat bijvoorbeeld de 17e eeuwse kerk San Michele. Direct ten noorden van de stad bevinden zich de stadsstranden en de haven. Alghero was oorspronkelijk een vissershaven en dat is nog terug te zien aan de stad. De meest bezochte attractie bij Alghero zijn de grotten van Neptunus, die je per boot kan bezoeken. 
 


Cagliari

, Italië

Cagliari is de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sardinië.  De stad heeft een vliegveld en een belangrijke haven met verbindingen naar diverse steden op het italiaanse vasteland, zoals Napels en Palermo. De stad is, net als Rome, gebouwd op 7 heuvels. Daardoor heeft de stad steile straatjes. 


Castelsardo

, Italië

Klik hier voor de website

Castelsardo is een middeleeuws dorp op het Italuiaanse eiland Sardinië wat op een vulkanische rots ligt in de golf van Asinara.


Nuoro

, Italië

Nuoro is een stad van ongeveer 36.000 inwoners op het italiaanse eiland Sardinië.


Porto Cervo

, Italië

Porto Cervo is dé bestemming van de Costa Smeralda op het eiland Sardinië. Met behulp van internationaal gerenommeerde architecten is Porto Cervo omgetoverd tot een exclusief vakantieoord, geheel in stijl met de omgeving.


Porto Torres

, Italië

Porto Torres is van oudsher de belangrijkste noordelijke havenplaats. Inmiddels is het vooral belangrijk als haven voor de industrie. De San Gavino basiliek behoort tot de belangrijkste Romaanse bouwwerken op Sardinië en stamt uit 1111. Langs de weg van Porto Torres naar Sassari, net voorbij Sorso, vind je het pre-nuraghische Santuario di Monte d'Accoddi. Dit heiligdom dateert uit 2400 v.C. en is daarmee het enige megalithische altaar in het westelijke Middellandse Zeegebied.


Spaiggia

, Italië

Deze camping ligt aan de zuid oever van het Caldonazzomeer en is een kleine familie camping met veel comfort. De standaard plaatsen zijn tussen de 80 en 100m2 maar er zijn ook superieure plaatsen van 120m2 met eigen sanitair. 


Valle della Luna

, Italië


10-daagse busreis Sardinië | Italië - Groepsaanvraag

Een aanwinst in het programma van Brabant Expres Reizen; Sardinië! Niet direct de eerste gedachte als u denkt aan een busreis voor uw groep naar Italië maar absoluut de moeite waard om dit bijzondere eiland te verkennen tijdens deze 10-daagse busreis.
Uw programma:

Dag 1: Vertrek naar Zuid- Duitsland of Zwitserland
Vanochtend vroeg vertrek naar ons overnachtingshotel in Zuid- Duitsland of Zwitserland. Overnachting en diner.

Dag 2: Livorno – Golfo Aranci
Vertrek vanuit uw woonplaats met aankomst in de haven van Livorno in het begin van de middag en inschepen naar Sardinië. Overtocht per schip Livorno - Golfo Aranci in fauteuil op het dek. Vrije maaltijd aan boord. Aankomst in Golfo Aranci en ontschepen. Transfer naar 3* Hotel in Olbia of omgeving voor de overnachting.

Dag 3: de Smaragdkust, Castelsardo en Alghero
Ontmoeting met de lokale gids die de groep gedurende de hele tour zal begeleiden en vertrek voor een rondleiding van enkele van de meest bekende plaatsen van de Smaragdkust: Liscia di Vacca, Porto Cervo en het panoramische uitzicht over Cala di Volpe. Voortzetting naar Castelsardo, de “Maanvallei” doorkruisend (in Gallurisch dialect "Cala Grande"), een kleine vallei van ca. 500 meter lang gelegen ten westen van de kaap van Capo Testa. Aankomst in Castelsardo, lunch in een typisch restaurant en bezoek aan dit typische dorpje dat op een klif ligt met uitzicht op de Golf van Asinara en het pittoreske historische centrum (shuttle bus naar het centrum op de heenweg). Voortzetting naar Alghero en accommodatie in de gereserveerde kamers; diner en overnachting.

Dag 4: Alghero
Ontbijt in het hotel. Bezoek van de stad Alghero, bekend om zijn haven met de Aragonese Bastions, bezoek aan het historische centrum met de kathedraal, het dorpsplein en de toren van Porta Terra toren. Terugkeer naar het hotel, gevolgd door een vrije lunch en vrije namiddag. In de avond terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 5: Bosa, Paulilatino, Cabra, Oristano en Cagliari
Ontbijt in het hotel. Vertrek per bus naar Bosa langs de prachtige westkust van het eiland en bezoek aan de stad. Aanbevolen: voortzetting naar S. Cristina voor een bezoek aan het Nuragische sanctuarium in de archeologische site gelegen op het grondgebied van de stad Paulilatino (entree is extra, prijs ca. € 3,50 p.p.).

Lunch in Cabras (mogelijke lunch in een "vis toerisme" om de verse vis, gevangen en geserveerd door de vissers zelf, te proeven). In de middag bezoek aan Oristano en voortzetting naar Cagliari (mogelijke panoramische tour door de stad voor de transfer naar het hotel). Accommodatie in de gereserveerde 3* hotel kamers in Cagliari of omgeving; diner en overnachting.

Dag 6: Chia Baia, Sant’Antioco en Nebida (suikerbrood)
Ontbijt en vertrek naar Sant'Antioco over de kustweg vanwaar men kan genieten van unieke landschappen. Korte stop in Chia Baia en aankomst in Sant'Antioco voor een bezoek aan de kathedraal en de catacomben (entree is extra, prijs ca. € 3,00 p.p.). Lunch in een restaurant in Sant’Antioco met typisch menu. In de namiddag terugkeer naar Cagliari langs Nebida rijdend, met een tussenstop voor een bezoek aan het “Suikerbrood”, een eiland dat lijkt op een enorme gesuikerde homp die boven de zee opgehangen lijkt. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 7: Cagliari, Barumini en Fonni of omgeving
Ontbijt en de bagage in de bus laden. Vertrek voor de rondleiding door de stad Cagliari om het museum, de kathedraal en het kasteel te bewonderen; voortzetting naar Barumini voor de lunch in een restaurant. In de middag bezoek aan het enorme megalithische complex van "Su Nuraxi", de meest antieke nuraghe in Sardinië met het erbij aangeloten dorp. Na dit bezoek, voortzetting naar Fonni/Nuoro. Diner en overnachting.

Dag 8: Nuoro, Orgosolo en Porto Torres
Ontbijt in het hotel en bezoek aan Nuoro, de geboortestad van Grazia Deledda, het kostuum museum van Sardinië (entree is extra, prijs ca. € 3,00 p.p.) en de kerk der eenzaamheid, waar de stoffelijke resten van de schrijver bewaard worden. Vertrek naar Orgosolo, een kleine stad die gekenmerkt wordt door de muurschilderingen die door haar inwoners gemaakt zijn. Pause om een typische lunch van lokale producten te proeven in het groene hart van Sardinië met Sardijnse herders. Vervolgens: vertrek naar het hotel in de buurt van Olbia of omgeving, accommodatie in de kamers, diner en overnachting.

Dag 9: Golfo Aranci en Livorno, Zuid- Duitsland of Zwitserland
Ontbijt in het hotel gevolgd door de transfer naar de haven van Golfo Aranci voor het inschepen en overtocht naar Livorno in fauteuil op het dek. Vrije maaltijd aan boord en aankomst in Livorno. Einde van onze diensten.

Dag 10: Terugreis naar Nederland
Na het ontbijt checken we uit en rijden we terug naar Nederland. Einde van deze prachtige reis.

Meer informatie

Deze reis is gebaseerd op min. 50 deelnemers. Heeft u meer of minder deelnemers? Geen probleem, wij maken graag een voorstel op maat.

Deze reis is ook als 8-daagse vliegreis voor uw groep te reserveren. U reist dan met een lokale touringcar. Optioneel kan er een Nederlandstalige reisleider met uw gezelschap meereizen.

Informeert u vrijblijvend naar de diverse mogelijkheden. Het programma is een voorstel waarvan wij denken dat het prima bij uw groep en wensen past. U kunt deze reis geheel naar wens aan laten passen en/ of uitbreiden. Neem gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!
Busreis Sardinië, Italië
Busreis Sardinië, Italië
Busreis Sardinië, Italië
Busreis Sardinië, Italië
Busreis Sardinië, Italië
Busreis Sardinië, Italië

Er is geen accommodatie informatie beschikbaar.

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van bar, tv/dvd, toilet en airco;
 • Service en begeleiding van onze ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Verblijf in goede 3* hotels op basis van tweepersoonskamers;
 • Volpension (ontbijt, lunch en diner) vanaf het diner van de 1e dag tot en met het ontbijt van de 10e dag;
 • Transfer per schip van bus en passagiers: Livorno-Golfo Aranci heen- en terugreis.
 • Lokale gids gedurende de tourdagen (6 dagen);
 • Shuttle bus naar Castelsardo (heenweg bergop);
 • Reserveringskosten.

Exclusief

 • Overige verzorging, persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering;
 • Calamiteitenfonds (2,50 euro per 9 deelnemers);
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te betalen - indien van toepassing).
* De bar is tegen betaling. Informeer naar de mogelijkheden.
Busreis Sardinië, Italië
Busreis Sardinië, Italië
Busreis Sardinië, Italië
Busreis Sardinië, Italië
Busreis Sardinië, Italië
Busreis Sardinië, Italië
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.
Busreis Sardinië, Italië
Busreis Sardinië, Italië
Busreis Sardinië, Italië
Busreis Sardinië, Italië
Busreis Sardinië, Italië
Busreis Sardinië, Italië

Offerte aanvragen