12-daagse busreis Zee, zon en wind in Apulië | Italië - Groepsaanvraag

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Groepsreizen op maat » 12-daagse busreis Zee, zon en wind in Apulië | Italië - Groepsaanvraag » 12-daagse busreis Zee, zon en wind in Apulië | Italië

 
 
 
 

12-daagse busreis Zee, zon en wind in Apulië | Italië

Op zoek naar een unieke reis voor uw groep? Deze 12-daagse reis door de hak van de laars in Italië is een ervaring die u nooit meer zult vergeten!... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • In-/exclusief

Alberobello

, Italië

Alberobello is een klein plaatsje in de regio Apulië, in de provincie Bari. De plaats ligt op een vruchtbare hoogvlakte vlakbij Bari. De stad is gebouwd op twee heuvels. Op de oostelijke ligt de nieuwe stad, op de westelijke de oude monumentale stad. Alberobello staat vooral bekend om de vele Trulli die in de stad staat. Een trullo is een bouwwerk dat typisch is in de regio Apulië. Het leukste is dan ook om tijdens je verblijf in Alberobello om te overnachten in een Trullo. Daarnaast heb je ook diverse Trulli die je kan bezoeken. De bekendse trulli die je kan bezoeken zijn de Trullo Sovrano, de tweelingtrulli en de Trullovormige kerk. 
 


Bari

, Italië

Bari ligt in de laars van Italië en is de hoofdstad van de gelijknamige stadsregio en van de regio Apulië (Puglia). De stad heeft een grote haven, gelegen aan de Adriatische kust van waaruit men de boort kan nemen naar o.a. Dubrovnic, Montenegro en Albanië. Bari is nog niet ontdekt door het massatoerisme, hoewel de stad een perfecte uitvalsbasis is om de populaire regio Apulië te ontdekken. De pleinen, kerken en het kasteel van de stad zijn goed bewaard zijn gebleven, waardoor het oude stadscentrum een authentieke uitstraling heeft. Deze bouwwerken vormen het oude gedeelte van de stad, genaamd Bari Vecchia. Naast een historisch gedeelte heeft Bari ook een heel modern gedeelte met een opvallend recht stratenpatroon. In dit gedeelte van de stad vind je leuke winkels in de Via Sparano, maar ook in de straten eromheen. 


Altamura

, Italië

Altamura is een Italiaanse stad in de regio Apulië, in de provincie Bari. De stad wordt ook wel Leonessi di Puglia genoemd, dat betekent de leeuwin van Apulië. Het is de grootste stad in de streek Murgia. Uit opgravingen is gebleken dat het gebied al zeker 400.000 jaar wordt bewoond door mensen. Echter is de stad al meerdere keren verwoest en is het in de dertiende eeuw voor het laatst opnieuw opgebouwd. De Immense kathedraal in de stad dateert dan ook uit de dertiende eeuw. Vlakbij de stad ligt de grot Lamalunga, hierin is het 200.000 jaar oude skelet gevonden van de man van Altamura. Echter heeft het skelet door de vele kalkhoudende druppels een koraalachtig uiterlijk gekregen. Op vier kilometer van het Centrum van Altamura zijn sporen van Dinosauriërs gevonden, het gaat om enkele duizenden afdrukken van minstens 5 soorten. 
 


Otranto

, Italië

Otranto is een klein dorp aan de zuidkust van de regio Puglia. Het dorp staat bekend als duikspot en om zijn bewogen geschiedenis. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn het kasteel en de kathedraal.


Lecce

Lecce, Italië

De culturele hoofdstad van Puglia is Lecce. Het wordt soms ook wel eens het Florence van Zuid-Italië genoemd. Ooit gesticht door de Grieken in de 7e eeuw voor Christus en dat maakt deze stad een echte aanrader. Met name voor liefhebbers van mooie Italiaanse steden.


Matera

Matera, Italië

In 2019 uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa! De 35.000 jaar oude stad Matera ligt in de regio Basilicata in Zuid-Italië. Matera is tegen een steile helling gebouwd boven de kloof van de rivier Gravina. In de Sassi staan huizen die uit de rotsen gehakt zijn. Niet alleen woningen, maar ook 150 grotkerken bevinden zich in en tussen de rotswanden. Mede hierdoor is Matera UNESCO Werelderfgoed. Het is niet zo gek dat hier verschillende beroemde films opgenomen zijn, want Matera ziet eruit als en filmset. Ontdek de vele smalle steegjes en straatjes in de Sassi en geniet van het prachtige uitzicht vanaf de 13e-eeuwse Kathedraal van Matera.


Trani

, Italië

Klik hier voor de website

Trani is een italiaanse badplaats aan de adriatische kust ten noorden van Bari. Het heeft een prachtige kathedraal direct aan zee met een mooie ranke toren


12-daagse busreis Zee, zon en wind in Apulië | Italië - Groepsaanvraag

Op zoek naar een unieke reis voor uw groep? Deze 12-daagse reis door de hak van de laars in Italië is een ervaring die u nooit meer zult vergeten!
Uw programma:

Dag 1: Vertrek naar Zwitserland

Vanochtend vertrekken we al vroeg richting Zwitserland waar we in de vroege avond aankomen. Onderweg maken we de nodige stops. We checken in en dineren in ons hotel.

Dag 2: Vertrek richting San Marino
Na een heerlijk ontbijt vertrekken we richting San Marino (of omgeving) waar we inchecken voor onze overnachting. We dineren vanavond in het hotel.

Dag 3: Lecce, Apulië
Vandaag komen we aan in ons hotel in de buurt van Lecce. We checken en ’s avonds wordt er een heerlijk traditioneel Italiaans diner geserveerd.

Dag 4: Galatina, Otranto en Lecce
Ontbijt in het hotel en aansluitend ontmoeting met de gids voor een dagtocht naar Galatina, een stad met een mooi 17 eeuws historisch centrum in Gotische-Byzantijnse stijl. Otranto is een van de mooiste en meest interessant plaatsen in de Salento. In de stad ziet u nog de oude oorsprong die teruggaat naar de tijd van de Griekse kolonisatie in deze regio. Daarna rijden we naar Lecce, de stad van de Barokke kunst en het karakteristieke gebruik van de bekende “Lecce Stone”. Door de schoonheid van de monumenten heet deze stad ook wel “Florence van het zuiden”. U kunt daarna op eigen gelegenheid lunchen waarna we terug naar het hotel gaan voor het diner en de overnachting.

Dag 5: Gallipoli, Taranto en Alberobello
Ontbijt in het hotel. Vertrek per bus om Gallipoli te bezoeken, een prachtig aan zee gelegen stad, welke door vele toeristen bezocht wordt. Deze regio staat bekend vanwege het prachtig kristalhelder water. We brengen een interessant bezoek aan de Barokke kerken. Taranto heeft een belangrijke haven waar Italiaanse marineschepen gestationeerd zijn. U bent vrij om te lunchen waarna we naar de accommodatie in een hotel in de buurt van Alberobello rijden. Diner en overnachting.

Dag 6: Alberobello, Martina Franca en Matera
Ontbijt in het hotel. Vertrek per bus naar Alberrobello, de stad van de “Trulli”, de typische uit stenen gebouwde huizen, welke uniek in de wereld zijn en onder de UNESCO werelderfgoed vallen. In Martina Franca is de lunch (inclusief!) in een typisch Apuliëanse boerderij. Na deze lunch rijden we naar ons hotel in de buurt van Matera voor het diner en overnachting.

Dag 7: Matera en Altamura
Ontbijt in hotel en aansluitend vertrek naar de prachtige stad Matera, een van de oudste steden in de wereld en een verdiende plek op de werelderfgoedlijst. Hier zijn ook overblijfselen gevonden van bewoners uit de prehistorische periode, de Palaeolithic, en deze zijn nog steeds in tact. Altamura is beroemd door zijn heerlijk brood en om de talrijke overblijfselen van het oude skelet van de “man van Altamura”en ook om de sporen van Dinosauriërs. We ontmoeten een plaatselijke gids die ons meeneemt naar een bakkerij of een molen en we gaan proeven van de plaatselijke producten, zoals het brood uit Altamura en de “Taralli” (een zoute knabbel). Lunch op eigen gelegenheid en vertrek naar ons hotel in de buurt van Bari. Diner en overnachting.

Dag 8: Bari en Ruvo
Ontbijt in het hotel waarna we een bezoek aan de stad Bari brengen. Bari is een schitterende moderne stad met drie major-theaters, een prachtige promenade met indrukwekkende gebouwen uit het fascistisch tijdperk en het karakteristieke “Barivecchia” (oud centrum). We vervolgen de dag met het bezoek aan Ruvo di Puglia, de stad van de groten uit de geschiedenis, beginnende met de Grieken, de Noormannen en uit het domein van Bourbon. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel voor het diner en overnachting.

Dag 9: Trani en Castel del Monte
Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt maken we ons op voor een bezoek aan Trani, een stad met een prachtig zeezicht en met de bekende Romaanse kathedralen van Apulië, die gewijd zijn aan San Nicola Pellegrino, aan de zee en vlakbij het Swabian kasteel. We vervolgen het bezoek naar Castel del Monte, gebouwd door keizer Frederick II in de dertiende eeuw. Na deze indrukwekkende dag rijden we naar het hotel in de buurt van Bari voor het diner en de overnachting.

Dag 10: Vertrek richting San Marino of omgeving
Na het ontbijt checken we uit en rijden een schitterende route richting San Marino waar we (in de omgeving) inchecken voor onze overnachting en diner.

Dag 11: Vertrek richting Zwitserland
We nemen alweer vroeg afscheid van ons laatste verblijf in Italie en komen in de vroege avond aan in Zwitserland waar we inchecken voor onze laatste overnachting. We dineren vanavond in het hotel.

Dag 12: Terugreis
Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland waar we in de vroege avond aankomen. Helaas zit deze mooie en bijzondere reis er weer op.

Meer informatie

Deze reis is ook als 8-daagse vliegreis voor uw groep te reserveren. U reist dan met een lokale touringcar. Optioneel kan er een Nederlandstalige reisleider met uw gezelschap meereizen.

U kunt deze reis tevens als 17-daagse reis reserveren. Op de heen- of terugreis kan het merengebied in het Noorden van Italië worden bezocht, de Dolomieten of de kunststad Florence en/ of modestad Milaan.

Deze busreis is gebaseerd op minimaal 50 deelnemers en is geschikt tot ca. 60 deelnemers;
Heeft u meer of minder dan 50 deelnemers, neem dan contact met ons op en wij adviseren u dan graag over de mogelijkheden.

Informeert u vrijblijvend naar de diverse mogelijkheden. Het programma is een voorstel waarvan wij denken dat het prima bij uw groep en wensen past. U kunt deze reis geheel naar wens aan laten passen en/ of uitbreiden. Neem gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!
Busreis Alpulie Italie
Busreis Alpulie Italie
Busreis Alpulie Italie
Busreis Alpulie Italie
Busreis Alpulie Italie
Busreis Alpulie Italie

Er is geen accommodatie informatie beschikbaar.

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar, voorzien van bar, tv/dvd, toilet en airco;
 • Service en begeleiding van onze ervaren chauffeur/ reisleider;
 • 2 nachten verblijf in middenklasse hotel in Zwitserland;
 • 2 nachten verblijf in middenklasse hotel in San Marino of omgeving;
 • 7 nachten verblijf in 3 sterren en 4 sterren hotels in Apulië;
 • Traditionele lunch in een boerderij;
 • 11 x diner;
 • 11x ontbijt;
 • Dranken bij de maaltijden in Apulië (1/4l.wijn en ½ l. mineraalwater p.p. bij elke maaltijd);
 • Een Engels sprekende gids gedurende de rondreis in Alpulia;
 • Proeverij van het brood in Taralli;
 • Genoemde excursies.

Exclusief

 • Overige verzorging en lunches ( behalve op de 4e dag met de lunch op de boerderij).
 • Entreegelden en eventueel reserveringskosten;
 • Plaatselijke belastingen (toeristenbelasting);
 • Reis- en annuleringsverzekering;
 • Calamiteitenfonds (2,50 euro per 9 deelnemers).
Busreis Alpulie Italie
Busreis Alpulie Italie
Busreis Alpulie Italie
Busreis Alpulie Italie
Busreis Alpulie Italie
Busreis Alpulie Italie
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.
Busreis Alpulie Italie
Busreis Alpulie Italie
Busreis Alpulie Italie
Busreis Alpulie Italie
Busreis Alpulie Italie
Busreis Alpulie Italie

Offerte aanvragen