5-daagse busreis Genieten en Tradities in Noord Holland | Nederland - Groepsaanvraag

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Groepsreizen op maat » 5-daagse busreis Genieten en Tradities in Noord Holland | Nederland - Groepsaanvraag » 5-daagse busreis Genieten en Tradities in Noord Holland | Nederland

Prijs vanaf
€ 509,00
p.p.
 
 
 
 

5-daagse busreis Genieten en Tradities in Noord Holland | Nederland

Nederland is klein maar fijn.Reis met uw groep en Brabant Expres Reizen naar Noord-Holland en geniet van de Hollandse tradities. Tijdens deze unieke reis bezoeken we de mooiste plekjes zoals de Zaanse Schans, T... Lees meer >

 • Programma
 • Hotel
 • In-/exclusief

Er is geen algemene locatie informatie beschikbaar.

Prijs vanaf
€ 509,00
p.p.

5-daagse busreis Genieten en Tradities in Noord Holland | Nederland - Groepsaanvraag

Nederland is klein maar fijn.Reis met uw groep en Brabant Expres Reizen naar Noord-Holland en geniet van de Hollandse tradities. Tijdens deze unieke reis bezoeken we de mooiste plekjes zoals de Zaanse Schans, Texel, de Kaasmarkt in Alkmaar, de Schoorlse duinen, museum Broekerveiling en het Rijk der 1000 Eilanden en de Historische Driehoek (Hoorn, Medemblik en Enkhuizen). En dat terwijl we 4 nachten aan de kust verblijven! Een ontspannen en bijzondere reis gegarandeerd.

Onderstaand programma is een suggestie en kan uiteraard geheel naar wens worden aangepast.
Uw programma:

Dag 1: Vertrek naar Zaanse Schans en Bergen aan Zee
We vertrekken vanochtend vanaf uw privé opstapplaats richting ons hotel in Bergen aan Zee. We stoppen onderweg en Brabant Expres trakteert u op een kopje koffie/thee met iets lekkers. Na dit goede begin van onze reis staat vandaag een lekkere lunch op een bijzondere locatie voor u klaar. We genieten van een koffietafel bij Wil Kok, de buurvrouw van wijlen Anton Heyboer met zijn vele vrouwen. De Drie Zwanen in Den Ilp ligt namelijk vlak naast de galerie en winkel van zijn vrouwen. Hierna rijden we naar de Zaanse Schans voor een bezoek op eigen gelegenheid. Even ten noorden van Amsterdam ligt de Zaanse Schans. In deze typische Hollandse, historische omgeving is veel te zien en te beleven: diverse musea, oude ambachten en vele prachtige molens (verf, olie, hout en mosterdmolens). U bent vrij om een wandeling te maken. Voor uitleg is er voor de smartphone een gratis digitale rondleiding met de Zaanse Schans App. Er zijn dagelijks demonstraties klompen maken, plateel schilderen, tin gieten en kaas maken, chocolade maken met cacao, kuipen maken en weven. Om tot alle bezienswaardigheden toegang te hebben is er de Zaanse Schans Card (niet ingebrepen). Na genoten te hebben van al dit moois rijden we naar Bergen aan Zee. Bij aankomst in het hotel checken we in en bent u even vrij. Vanavond dineren we in het restaurant van uw hotel en is de avond ter vrije besteding.

Dag 2: Museum Broeker Veiling & Duinsafari Schoorl
Na een lekker ontbijt gaan we op pad naar Museum Broeker Veiling. Museum Broeker Veiling is een uniek museum met een prachtig modern ontvangstgebouw en ligt op en aan het water. Vroeger brachten de tuinders uit dit waterrijke gebied met hun platte schuiten hun koopwaar naar de veiling. De producten werden door het gebouw naar de veilinghal gevaren waar de handelaren erop konden bieden door middel van de veilingklok. Een belevenis die de bezoekers nog dagelijks kunnen meemaken. Het authentieke veilinglokaal is een beschermd monument en nog helemaal intact en kunt u hier zelf deelnemen aan een groenteveiling. Wie de klok op het juiste moment stil zet wordt handelaar van de dag! We krijgen hier een leuke rondleiding en maken een rondvaart n het Rijk der Duizend Eilanden waar het museum aan grenst. Hierna rijden we naar het kustplaatsje Schoorl voor de lunch. Strandpaviljoen Struin is een modern en fris ingericht strandpaviljoen met uitzicht op zee en groot terras. We genieten hier van een uitstekende koffietafel waarna we een Duinsafari gaan maken met een uniek Zonnetreintje. De touringcar kan hier tot vlakbij het terras komen en het Zonnetreintje ook. Zonder veel te hoeven lopen kunnen ook senioren makkelijk naar het strand en de duinen. Is dat niet heerlijk! Het zonnetreintje maakt een prachtige tocht over kleine paadjes en weggetjes door het Nationaal Park. De Schoorlse Duinen zijn de hoogste en grootste duinen van Nederland. Hier komen normaal gesproken alleen fietsers en wandelaars, maar met dit stille zonnetreintje kan iedereen er op een ontspannen manier van genieten. Een unieke ervaring gegarandeerd! (Let wel; t/m 60 personen geschikt). We rijden aan het einde van de middag terug naar ons hotel waar we vanavond gezamenlijk dineren. De avond is ter vrije besteding.

Dag 3: Dagje Texel
Vandaag gaan we na het ontbijt naar één van onze bijzondere Waddeneilanden: Texel! We rijden eerst naar Den Helder waar we aan boord gaan van de ferry voor de oversteek naar Texel. Hier ontmoeten we onze gids die aan boord komt van de touringcar en u vanochtend meeneemt voor een indrukwekkende rondrit over het eiland. U leert alles over de bijzondere dorpjes, het Wad en de natuur die dit eiland zo mooi maken. Na deze tour gaan we aan tafel voor de lunch. Vanmiddag rijden we naar den Burg, de ‘hoofdstad’ van het eiland. Hier bent u nog even vrij voor een terrasje, wandeling of een bezoekje aan een museum of kerk. Aan het einde van de middag gaan we terug naar de ferry voor de overtocht naar Den Helder en rijden we naar ons fijne verblijf aan de Noord-Hollandse kust waar we vanavond gezamenlijk dineren. De avond is ter vrije besteding.

Dag 4: Stoomtramrit en boottocht en Zuiderzee Museum
Vandaag staat er weer een bijzondere dag op het programma! We gaan na het ontbijt naar Hoorn waar we aan boord gaan van een trein voor een zogenaamde Stoomtramrit (vertrek 10.40 uur). Deze bijzondere tocht gaat naar Medemblik (aankomst 12.00 uur). De stoomtram wordt ook wel een rijdend museum genoemd. Tijdens de tocht van 20 kilometer in het authentiek Nederlands Stoomtram-materiaal ervaart u een geweldige belevenis. Aan boord krijgen we een kopje koffie met Tartelette en maken daarna een boottocht van Medemblik (vertrek 13.20 uur) naar Enkhuizen. Aan boord wordt een Westfriese broodmaaltijd geserveerd! Eenmaal aangekomen in Enkhuizen brengen we een bezoek aan het Zuiderzeemuseum. Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen brengt de verhalen tot leven van mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonden. Zie, hoor, voel, proef en ruik het dagelijkse leven rond de Zuiderzee, voordat de Afsluitdijk deze voorgoed veranderde in het Ijsselmeer! Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel voor het diner en laatste overnachting..

Dag 5: Kaasmarkt, terugreis en diner ter afsluiting
We vertrekken vanochtend na het uitchecken en ontbijt vanaf Bergen aan Zee naar Alkmaar waar we een bezoek brengen aan de Kaasmarkt. Kaas, kaasmeisjes, kaasdragers, handelaars en marktmeesters. De Alkmaarse kaasmarkt is de oudste en grootste van Nederland. Sinds 1365 bezit Alkmaar één kaasweegschaal, in 1612 heeft de stad al maar liefst vier kaasweegschalen. Ook het Waagplein, waar de kaasmarkt al sinds het begin plaatsvindt, is meerdere keren vergroot. Uit deze gegevens blijkt het grote belang van de kaashandel voor Alkmaar. Op de Alkmaarse Kaasmarkt ervaart u het allemaal van dichtbij. Uiteraard staat er nog een lunch, inclusief kopje koffie/thee, op het programma vanmiddag en bent u hierna nog even vrij in Alkmaar voor een bezoekje. Omstreeks 15.00/ 15.30 uur vertrekken we alweer huiswaarts. Maar de reis zit er nog niet op! We sluiten deze geslaagde reis af met een heerlijk diner en komen omstreeks 19.30/ 20.00 uur weer aan bij uw opstapplaats.

Meer informatie

Bovenstaand programma is een compleet voorstel. U kunt uw programma geheel naar wens invullen en uitbreiden met meer maaltijden, excursies, entrees etc.

Deze busreis is gebaseerd op een deelname van min. 56 deelnemers. Heeft u meer of minder dan 56 deelnemers? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u dan graag over de mogelijkheden.

Informeert u vrijblijvend naar de diverse mogelijkheden.Het programma is een voorstel waarvan wij denken dat het prima bij uw groep en wensen past. U kunt deze reis geheel naar wens aan laten passen en/ of uitbreiden. Neem gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!
groepsreis noord holland
groepsreis noord holland
groepsreis noord holland
groepsreis noord holland
groepsreis noord holland
groepsreis noord holland

Hotel Meyer (***)

Aantal sterren: 3
Jacob Kalffweg 4
1865 AR
Bergen aan zee, Nederland


Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar, voorzien van toilet, bar (*), dvd speler en airconditioning;
 • Service en begeleiding van onze ervaren chauffeur/ tevens reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
 • 4 nachten in het 3**** sterren hotel Meyer in Bergen aan Zee o.b.v door u gekozen kamer;
 • 4x uitstekend en uitgebreid ontbijtbuffet;
 • 4x diner in restaurant van uw hotel;
 • 5x lunch op bijzondere locaties (koffietafel inclusief min. een kopje koffie/thee);
 • Bezoek aan Zaanse Schans;
 • Museum Broeker Veiling (veiling, entree, rondleiding en rondvaart);
 • Duinsafari met zonnetreintje Schoorl Duinen;
 • Dagje Texel, inclusief rondrit met gids;
 • Stoomtramrit, boottocht en Zuiderzee Museum, inclusief Westfriese lunch en koffie/thee met Tartalette; Bezoek aan Kaasmarkt Alkmaar en vrije tijd centrum Alkmaar;
 • Diner ter afsluiting;
 • Verzorgings en verblijfskosten chauffeur/ reisleider;
 • Parkeerkosten, excursiekilometers en BTW;
 • Toeristenbelasting, calamiteitenfonds en reserveringskosten.

Exclusief

 • Overige verzorging, niet genoemde entreegelden, persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering;
 • Calamiteitenfonds (2,50 euro per 9 deelnemers).
* bar is tegen betaling.
groepsreis noord holland
groepsreis noord holland
groepsreis noord holland
groepsreis noord holland
groepsreis noord holland
groepsreis noord holland
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.
groepsreis noord holland
groepsreis noord holland
groepsreis noord holland
groepsreis noord holland
groepsreis noord holland
groepsreis noord holland

Offerte aanvragen