5-daagse busreis Teutoburgerwald | Duitsland - Groepsaanvraag

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Groepsreizen op maat » 5-daagse busreis Teutoburgerwald | Duitsland - Groepsaanvraag » 5-daagse groepsreis Teutoburgerwald

Prijs vanaf
€ 359,00
p.p.
 
 
 
 

5-daagse groepsreis Teutoburgerwald

Iedereen kent natuurlijk het Sauerland in Duitsland een heeft deze regio vast weleens bezocht. Maar wist u dat het Teutoburgerwald minstens net zo mooi is? Deze 5-daagse reis van Brabant Expres Reizen zal u aan... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • Hotel
 • In-/exclusief

Teutoburgerwald

, Duitsland

Klik hier voor de website

Actief ontspannen en nieuwe energie opdoen, dat is de slogan van het Teutoburgerwoud (of Teutoburgerwald). Samen genieten van een gezonde vakantie in de prachtige natuur met de mooiste landschappen. In het Teutoburgerwald is van alles te beleven. Beleef de schattige steden en dorpen, het culturele erfgoed, de gastvrijheid van de Westfalen en de omvangrijke historie van deze regio. 


hotel baerenstein horn bad meinberg
Waldhotel Barenstein
Waldhotel Barenstein
Waldhotel Barenstein
Waldhotel Barenstein
hotel baerenstein horn bad meinberg
hotel baerenstein horn bad meinberg
hotel baerenstein horn bad meinberg
hotel baerenstein horn bad meinberg
Waldhotel Barenstein
Prijs vanaf
€ 359,00
p.p.

5-daagse busreis Teutoburgerwald | Duitsland - Groepsaanvraag

Iedereen kent natuurlijk het Sauerland in Duitsland een heeft deze regio vast weleens bezocht. Maar wist u dat het Teutoburgerwald minstens net zo mooi is? Deze 5-daagse reis van Brabant Expres Reizen zal u aangenaam verrassen. We bezoeken onder andere de plaatsen Paderborn en Soest, zien Rattenvanger van Hameln en ruiken de zee in Bad Salzuflen..

Onderstaand programma is een suggestie en kan uiteraard geheel naar wens worden aangepast.
Uw programma:

Dag 1: Paderborn
Vanaf uw privé opstapplaats rijden we naar Paderborn in Duitsland. Onderweg maken we een stop voor een kopje koffie of thee. Na aankomst in Paderborn beginnen we onze kennismaking met een wandeling onder leiding van een gids/gidsen en aangepast naar het tempo van de groep. We lopen door de binnenstad en zien Paderborn door de eeuwen heen: de middeleeuwse keizerpalts, de imposante Dom en het beroemde raadhuis uit de Wezerrenaissance liggen niet ver van elkaar. Op een ontspannen manier leert u Paderborn kennen. Na deze wandeling bent u nog even vrij in het centrum om de stad zelf te verkennen. Hierna rijden we naar het hotel waar we hartelijk welkom worden geheten door de hotelier met een welkomstdrankje. We dineren 's avonds in het restaurant van het hotel.

Dag 2: Externsteine, Hermannsdenkmal & Bad Salzuflen (toeristentreintje)
Na het ontbijt heeft u de keuze: Een wandeling door het bos naar de indrukwekkende Externsteine (ca. 1,5 km) of per touringcar. Er zijn mythes dat de Externsteine een belangrijke plek was voor Germaanse stammen maar bewijs daarvoor is nooit gevonden. De fascinatie van sommigen voor de rotsen blijft echter bestaan. Jaarlijks komen druïdes, heksen en aanbidders van Keltische goden hier de zonnewende vieren. In de middeleeuwen kreeg de Externsteine een religieuze functie. We zien hier de ingehakte ruimtes in de stenen waar een kerk geplaatst werd n lange tijd trokken deze rotsen pelgrims van over de gehele wereld. Hierna gaan we een bezoek brengen aan het imposante Hermannsdenkmal. Het inmense Hermannsdenkmal van Ernst von Blandel stamt uit de tijd dat Duitsland gehavend en versplinterd uit de Franse bezetting kwam. Op zoek naar een nieuwe, nationale identiteit grepen de Duitsers terug op hun mythisch Germaanse verleden. Het standbeeld van de held Hermann is kolossaal. Het zwaard alleen al is maar liefst 7 meter lang. Het tenue verraadt dat hij in dienst was van de Romeinen. In het jaar 9 verenigde Hermann de Germaanse stammen en versloeg de Romeinse legioenen. Dankzij deze slag bleef de Rijn al die tijd de grens van het Romeinse rijk. Na ons bezoek aan de Hermannsdenkmal rijden we naar het stadje Bad Salzuflen. Het kuuroord Bad Salzuflen staat bekend om zijn zoute bronwater vol mineralen. Het water wordt al sinds de 19de eeuw in deze stad gedronken, geïnhaleerd en u kunt er in baden. Bad Salzuflen ligt in een mooi, parkachtig, landschap waar u kunt wandelen en fietsen. De gezonde lucht waar de streek bekend om staat doet wonderen. U ruikt hier de zee! Het stadje Bad Salzuflen heeft met zijn vele groen, zijn smalle zijstraten en de vele historische gebouwen veel bezienswaardigheden. We maken een mooie tour door de stad met een toeristentreintje. Zo maken we op een ontspannen manier kennis met dit bijzonder mooie stadje. Hierna bent u vrij om het stadje te bezoeken of te genieten van een terrasje en rijden we terug naar het hotel waar de hotelier een wederom een heerlijk diner serveert. De avond is ter vrije besteding.

Dag 3: Minden & de Wezer, rondvaart en de kanaalbrug
Na het ontbijt bent u nog even vrij om van het hotel en haar faciliteiten te genieten. Vergeet uw badkleding niet want het hotel beschikt over een binnenzwembad. Ook de Welness liefhebbers zal het aan niets ontbreken. Dit is voor onze gasten namelijk gewoon inbegrepen. Liefhebbers van een wandeling lopen direct tegenover het hotel het bos in. Of begin de dag ontspannen met een lekker kopje koffie in de serre. We vertrekken omstreeks 11.30 uur naar Minden. Eenmaal in Minden zien we schepen die over een brug varen… Dit fascinerende aanblik trekt al jaren bezoekers naar Minden en maakt de kanaalbrug tot een van best bezochte technische bezienswaardigheden uit deze regio. Naast de brug, die het Mittellandkanaal over de Wezer voert, is de schutsluis uit 1914 een bezichtiging waard. Met behulp van deze sluis trotseren schepen een hoogte van maar liefst 13 meter! Een bijzonder gezicht en uiteraard gaan wij aan boord dit aanschouwen. Tijdens een mooie tocht over het water zien we het indrukwekkende monument van dichtbij laten zien. Bezoekers kunnen via een goed bewegwijzerde rondweg of tijdens gegidste rondleidingen kennis maken met de 100 jaar oude kanaalbrug. Na deze heerlijke dag rijden we terug naar het hotel waar de hotelier met het diner op u wacht. Na het diner organiseert het hotel een gezellige muziekavond. Gaat u vanavond met de voetjes van de vloer?

Dag 4: Hameln: Kunt u ons de weg naar Hameln vertellen….?
Na ons ontbijt rijden we naar een plaatsje waar iedereen wel eens van heeft gehoord, maar waarschijnlijk nog nooit is geweest: Hameln. Wie kent niet het bekende verhaal over de rattenvanger van Hameln? In dit lieflijke stadje zult u de Rattenvanger op veel plaatsen in het stadje tegenkomen. We beginnen de ochtend met een mooie stadswandeling onder leiding van een gids (Nederlandstalig, mits beschikbaar). Een wandeling door de binnenstad is al een attractie op zich. Architectuurliefhebbers noemen de oude binnenstad van Hamelen een juweel van de Weserrenaissance, maar de stenen getuigen uit die tijd vertellen ons meer over de geschiedenis van stad van de rattenvanger, zoals bijvoorbeeld het rattenvangerhuis uit 1602 met de inscriptie van de kinderuittocht – waarschijnlijk het bekendste historische evenement in Hamelen. Hierna bent u vrij om te lunchen en het stadje even zelf te verkennen. Strijk neer op een fijn terras en bewonder de bijzondere architectuur. Vanmiddag bezoeken we een authentieke glasblazer in Hameln. Na ons bezoek aan Hameln rijden we terug naar het hotel voor het diner en een gezellige, laatste avond samen.

Dag 5: Soest (Duitsland), streekschotel lunch en diner ter afsluiting
Nadat u de dag goed bent begonnen met het uitgebreide ontbijtbuffet is het helaas weer tijd om afscheid te nemen van ons heerlijke verblijf in Waldhotel Bärenstein. Maar de reis zit er nog niet op! We rijden naar het prachtige plaatsje Soest in Duitsland. Hier gaan we aan tafel in een gezellig en bijzonder restaurant in Duitsland. Bij aankomst gaan we aan tafel voor een heerlijke streekschotel met diverse lokale vlees- en kaassoorten... Hier begint onze reis dus al goed! Na geproefd te hebben van al deze lekkernijen bent u nog even vrij in het gezellige stadje Soest, niet te verwarren met ‘onze’ Soest.
De oude stad van Soest heeft heel wat te bieden op het gebied van monumenten, kunst en cultuur, mooie stadsgezichten en de bijzondere stadstuinen. De stadsmuur staat nog voor driekwart overeind, hoewel er nog maar een van de acht poorten bewaard is. In deze Osthofenpoort is nu het stadsmuseum gevestigd. Van de 28 bijzondere kerken is de Dom met in de Romaanse toren het Dommuseum. Deze geldt als een van de mooiste van Duitsland! Hierna vertrekken we richting Nederland waar we onze mooie reis afsluiten met een 3-gangendiner. We komen in de vroege avond aan op uw opstapplaats en zit de reis er helaas alweer op

Meer informatie

Bovenstaand programma is een compleet voorstel. U kunt uw programma geheel naar wens invullen en uitbreiden met meer maaltijden, excursies, entrees etc.

Deze busreis is gebaseerd op een deelname van min. 56 deelnemers. Heeft u meer of minder dan 56 deelnemers? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u dan graag over de mogelijkheden.

Informeert u vrijblijvend naar de diverse mogelijkheden.Het programma is een voorstel waarvan wij denken dat het prima bij uw groep en wensen past. U kunt deze reis geheel naar wens aan laten passen en/ of uitbreiden. Neem gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald

Ringhotel Waldhotel Bärenstein (****)

Aantal sterren: 4
Am Bärenstein 44
32805
Horn-Bad Meinberg, Duitsland

Dit prettige hotel behoort tot de Ringhotels en ligt aan de rand van het dorp Horn-Bad Meinberg. Het beschikt over comfortabele kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Als gast kunt u gebruik maken van het zwembad, stoombad en de sauna.

Het hotel beschikt verder over een mooi buitenterras, een restaurant, bar en een wintertuin met uitzicht op de tuin.


hotel baerenstein horn bad meinberg
Waldhotel Barenstein
Waldhotel Barenstein
Waldhotel Barenstein
Waldhotel Barenstein
hotel baerenstein horn bad meinberg
hotel baerenstein horn bad meinberg
hotel baerenstein horn bad meinberg
hotel baerenstein horn bad meinberg
Waldhotel Barenstein

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van tv/dvd, toilet, bar en airconditioning;
 • Service en begeleiding van onze ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
 • 4 nachten verblijf in 4**** hotel Bärenstein;
 • 4x uitstekend diner;
 • 4x uitgebreid ontbijtbuffet;
 • Koffie/thee en iets lekkers op heenreis;
 • Bezoek en stadswandeling met gids(en) in Paderborn;
 • Bezoek aan de Externsteine en Hermannsdenkmal;
 • Rondrit met toeristentreintje en vrij bezoek Bad Salzuflen;
 • Bezoek en stadswandeling met gids(en) in Hameln en bezoek glasblazerij;
 • Bezoek en streekschotel lunch in Soest;
 • Diner ter afsluiting;
 • Toeristen en verblijfsbelasting.

Exclusief

 • Overige verzorging, niet genoemde entreegelden, persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering;
 • Calamiteitenfonds (2,50 euro per 9 deelnemers).
* bar is tegen betaling.
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald
4-daagse groepsreis Teutoburgerwald

Offerte aanvragen