8-daagse busreis Ligurië | Italiaanse Riviera - Groepsaanvraag

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Groepsreizen op maat » 8-daagse busreis Ligurië | Italiaanse Riviera - Groepsaanvraag » 8-daagse groepsreis Ligurië | Italiaanse Riviera

Prijs vanaf
€ 579,00
p.p.
 
 
 
 

8-daagse groepsreis Ligurië | Italiaanse Riviera

Maak samen met uw groep en Brabant Expres Reizen deze unieke excursiereis en laat u verrassen door de prachtige uitzichten van Cinque Terre, de stad Genua, de kustdorpjes Portifono en Camigla en nog veel meer..... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • Hotel
 • In-/exclusief

Bordighera

Bordighera, Italië

Klik hier voor de website

Bordighera is een mooie badplaats in Ligurië en ligt tussen de bekendere badplaatsen Ventimiglia en San Remo aan de Italiaanse bloemenrivièra. Een bezoek aan het oude centrum en de kerk Sant’Ampelio mogen niet ontbreken. Een wandeling langs de haven is ook een aanrader!


Genua

Genua, Italië

Klik hier voor de website

Genua, of Genova zoals de Italianen de stad noemen, is de hoofdstad van de regio Ligurië. Het is de belangrijkste havenstad van Italië en van de Middellandse Zee. Ook cruiseschepen gebruiken Genua als vertrekplaats voor een mooie cruise. De stad heeft een lange, welvarende geschiedenis en vallen de Palazzo's hier op. 

Breng zeker een bezoekje aan de Kathedraal van San Lorenzo, het Palazzo Reale of La Laterna bezoeken en verdwaal daarna in de vele straatjes en pleintjes die het oude deel van de stad rijk is. 


Cinque Terre

Cinque Terre, Italië

Het befaamde Cinque Terre bestaat eigenlijk uit 5 dorpjes en ligt in de regio Ligurië. Samen vormen deze dorpen een van de meest bezochte plekjes in Italië, Cinque Terre:

 • Het dorp Monterosso al Mare, de grootste van de vijf, ligt aan een lange boulevard en zijn er volop restaurants, barretjes en strandtenten met terrasjes te vinden. 
 • Vernazza is het meest welvarende plaatsje van de Cinque Terre doordat we hier een grotere haven vinden en is dit het enige dorp dat op de lijst "I borghi più belli d’Italia" (een lijst van mooiste dorpjes van Italië). 
 • Corniglia is het enige dorp dat niet aan zee ligt. Het dorp ligt op een hooggelegen rots boven het water, met uitzicht over de wijngaarden. Let wel; je moet hier ruim 350 treden omhoog klimmen om het dorp te kunnen bereiken. Eenmaal boven heb je wel een schitterend uitzicht. 
 • Manarola is de kleinste van de vijf dorpen en tevens het oudste dorp van de Cinque Terre. Vanaf een afstand is Manarola prachtig en nodigt uit tot het maken van foto's. 
 • Riomaggiore ligt het meest zuidelijk en slingert vanaf de zee langzaam omhoog. De huizen liggen tegen de rotskust aan en zijn hier veel restaurantjes en barretjes te vinden. En met wat geluk is er een plaatsje vrij op een van de terrassen met uitzicht op zee.


Hanbury Botanical Gardens

Latte, Italië

Klik hier voor de website

De Giardini botanici Hanbury (botanische tuinen Hanbury of Hanbury Botanical Gardens) zijn een complex van botanische tuinen vlakbij Ventimiglia. De 17 ha grote tuinen zijn gelegen op een naar de kust aflopende kaap en zeker een bezoek waard. 


Prijs vanaf
€ 579,00
p.p.

8-daagse busreis Ligurië | Italiaanse Riviera - Groepsaanvraag

Maak samen met uw groep en Brabant Expres Reizen deze unieke excursiereis en laat u verrassen door de prachtige uitzichten van Cinque Terre, de stad Genua, de kustdorpjes Portifono en Camigla en nog veel meer... Een groepsreis waarbij u en uw gezelschap uw ogen uit zullen kijken!
Uw programma:

Dag 1: Heenreis

Vanochtend vertrekken we al vroeg naar ons overnachtingshotel in Frankrijk. Hier checken we in voor 1 nacht en dineren we vanavond.

Dag 2: Bordighera en Genua
Na het ontbijt checken we uit en vervolgen we onze weg naar Bordighera waar in de middag aankomen. Onderweg stoppen we voor een lunch (eigen gelegenheid). In de namiddag zullen we met een gids een bezoek brengen aan Villa Pallanca met zijn exotische tuin. Daarna gaan we verder naar Genua voor onze accommodatie in een 3 / 4 sterren hotel. Diner in dit hotel of in een van onze partner restaurants. We overnachten in het hotel.

Dag 3: Genua
Na het ontbijt in het hotel gaan we Genua ontdekken: in de ochtend zullen we het historische centrum, met de Piazza Matteotti, de Doge’s Palace (extern), Piazza San Matteo, de kathedraal van San Lorenzo en tot slot de antieke poort en de gevels van het Palazzo San Giorgio bewonderen. Hierna vrije tijd te besteden voor de lunch. In de middag vervolgen we de tour en bezoeken de belangrijkste musea: Palazzo Rosso,Palazzo Bianco en Palazzo Tursi. In de late namiddag gaan we terug naar ons hotel voor het diner, of bij een van onze partner restaurants. Overnachting in het hotel.

Dag 4: Camogli, San Fruttuoso, Portofino en Chiavari
Na het ontbijt gaan we naar Camogli, waar we onze gids in Arecco, bij de poort van Camogli ontmoeten. Kort bezoek aan Camogli (ca. 1 uur) en rond 11.00 uur gaan we met de boot naar San Fruttuoso waar we de abdy bezoeken (1 ½ uur) en daarna nemen we de ferry voor het bezoek naar Portofino. Rond 13.30 uur hebben we vrije tijd voor de lunch en om te wandelen in het centrum van de stad. Daarna gaan we terug met de ferry van Santa Margherita naar Rapallo en vervolgens per bus naar Chiavari voor een kort bezoek. Terug naar het hotel in de late middag voor het diner in het hotel, of in een van onze partner restaurants. Overnachting in het hotel.

Dag 5: Genua
Na het ontbijt gaan we het koninklijk paleis en Palazzo Spinola ontdekken. Na deze tour hebben we vrije tijd voor de lunch. In de middag vervolgen we ons bezoek aan de begraafplaats van Staglieno en hebben nadien nog meer tijd voor een individueel bezoek of om te shoppen. Daarna terug voor het diner in ons hotel of partner restaurants en overnachten in het hotel.

Dag 6: Cinque Terre
Na het ontbijt vertrekken we per bus met de tourgids voor een volledige dagbesteding om de bekende steile kust en de wijngaarden, die behoren tot de Cinque Terre, te bezoeken. Deze behoren tot het Nationaal Park en Heritage of Humanity Unesco. Daarna bereiken we Levanto en maken een begin bij Vernazza. We stoppen voor een vrij te besteden lunch en hierna gaan we per boot naar Portovenere met verwant bezoek. Terug naar het hotel per bus. Diner in het hotel of in een van onze partner restaurants en overnachten in het hotel.

Dag 7: De Hanbury Botanische Tuinen / omgeving San Remo
Na het ontbijt, vertrekken we naar Ventimiglia voor een rondleiding in het centrum en een bezoek aan de bekende Hanbury tuinen. Deze zijn aangelegd door de Engelse botanicus Sir Thomas Hanbury. De tuinen hebben exotische planten, welke hij uit Afrika en Azie heeft meegenomen. Vrije tijdsbesteding tot de lunch. Na de lunch (eigen gelegenheid) rijden we naar Frankrijk voor onze overnachting en diner.

Dag 8: Terugreis
Na het ontbijt checken we uit en rijden we naar Nederland. Optioneel verzorgen wij nog graag een diner ter afsluiting. Einde van de reis.

Meer informatie

U kunt uw programma invullen naar wens en uitbreiden met o.a. verzorging (lunch, diner, excursies, entrees etc.). Heeft u geen inspiratie of wensen? Daag ons uit en laat u verrassen! Wij weten de mooiste plekjes voor u te vinden.​

Deze busreis is gebaseerd op een deelname van min. 40 deelnemers. Heeft u meer of minder dan 50 deelnemers? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Op basis van uw wensen doen wij u graag een voorstel!
busreis italiaanse riviera
busreis italiaanse riviera
busreis italiaanse riviera
busreis italiaanse riviera
busreis italiaanse riviera
busreis italiaanse riviera
busreis italiaanse riviera

Middenklasse hotel Frankrijk (***)

Aantal sterren: 3
, Frankrijk

U verblijft in een uitstekend middenklasse hotel met minimaal 3 sterren.


Middenklasse hotel Italië (***)

Aantal sterren: 3
, Italië

U verblijft in een uitstekend middenklasse hotel (3 of 4 sterren). 


Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van bar, tv/dvd, toilet en airco;
 • Service en begeleiding van ervaren chauffeur/ reisleider;
 • 2 nachten in middenklasse hotel in Frankrijk;
 • 5 nachten in middenklasse hotels in Genua of omgeving;
 • 7x ontbijt en diner;
 • Lokale gidsen;6e dag een gids voor een halve dag naar Villa Hanbury.
 • Audio tours;
 • Boottocht van Camogli naar San Fruttuoso';
 • Boottocht San-Fruttuoso-Portofino-Santa Margherita-Rapallo.
 • Boottocht Levanto-Monteroso-Vernazza-Portovnere.
 • Entree bewijzen voor de volgende monumenten: Pallanca Gardens of Bordighera; Geona: Palazzo Rosso, Bianco en Palazzo Tursi; Palazzo Spinola en Palazzo Reale; Abdij San Fruttuoso; Villa Hanbury of Ventimiglia;
 • Verzorgings- en verblijfskosten chauffeur/reisleider.

Exclusief

 • Overige verzorging, niet genoemde entreegelden, persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering;
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te betalen - indien van toepassing).
* De bar is tegen betaling. Informeer naar de mogelijkheden.
busreis italiaanse riviera
busreis italiaanse riviera
busreis italiaanse riviera
busreis italiaanse riviera
busreis italiaanse riviera
busreis italiaanse riviera
busreis italiaanse riviera
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.
busreis italiaanse riviera
busreis italiaanse riviera
busreis italiaanse riviera
busreis italiaanse riviera
busreis italiaanse riviera
busreis italiaanse riviera
busreis italiaanse riviera

Offerte aanvragen