8-daagse busreis Salzburgerland | Oostenrijk - Groepsaanvraag

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Groepsreizen op maat » 8-daagse busreis Salzburgerland | Oostenrijk - Groepsaanvraag » 8-daagse busreis Salzburgerland | Oostenrijk

Prijs vanaf
€ 599,00
p.p.
 
 
 
 

8-daagse busreis Salzburgerland | Oostenrijk

Een groepsreis met Brabant Expres Reizen naar het Salzburgerland in Oostenrijk is een garantie voor een geslaagde vakantie! Tijdens deze reis verblijft u in een uitstekend hotel en geniet u van al het moois Oos... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • In-/exclusief

Abtenau

Abtenau, Oostenrijk

Abtenau ligt op een hoogte van  712 meter in het Salzburgerland, Oostenrijk. Abtenau heeft een eigen skigebiedje, de Karkogel, waar gezinnen het prima naar hun zin zullen hebben.

Het skigebied en het dorp zijn niet direct verbonden met het nabijgelegen skigebied van Dachstein-West, maar hierdoor is het ook relatief goedkoper. Abtenau is een prima bestemming voor gezinnen met kleine kinderen en/of voor de absolute beginners.


Hallstatt

Hallstatt, Oostenrijk

Verscholen tussen de Hallstättersee en de Dachsteinbergen ligt het plaatsje Hallstatt. Het is misschien wel het mooiste stadje ter wereld en staat uiteraard op de lijst van UNESCO-Werelderfgoed. In China hebben ze zelfs een kopie gebouwd van dit dorp. Bijzonder is het unieke Beinhaus waar 1200 schedels van voormalige bewoners te zien zijn. De helft is zelfs beschilderd.


Salzburg

Salzburg, Oostenrijk

In het noorden van Oostenrijk ligt de romantische stad Salzburg. Met ongeveer honderdvijftigduizend inwoners is het de vierde stad van het land. Salzburg is wel de grootste stad van de gelijknamige deelstaat en heeft daardoor een belangrijke regionale rol. Als toeristische bestemming is Salzburg in voor Oostenrijk de tweede stad na hoofdstad Wenen. De grote aantallen toeristen komen vooral naar de geboortestad van Mozart vanwege het historisch centrum dat wat betreft schoonheid die van Wenen zeker evenaart. De barokke binnenstad is daarom in zijn geheel beschermd erfgoed.


NationalparkWelten Mittersill

Gerlos Bundesstrasse 18

5730

Mittersill, Oostenrijk

Klik hier voor de website

In dit moderne bezoekerscentrum in het Oostenrijkse Mittersill ontdekt u de wereld rondom de hoogste toppen van Oostenrijk, gletsjers en prachtige watervallen. Met de 360 graden panoramafilm beleeft u tijdens verschillende weersomstandigheden het leven op de toppen van de Hohe Tauern. 


Krimml Watervallen

Krimml, Oostenrijk

Klik hier voor de website

Op de grens van Tirol en het Salzburgerland bevindt zich het Nationaal Park Hohe Tauern. Hier liggen de bekende Krimml watervallen. Deze zijn de grootste van Centraal-Europa en de op 5 na hoogste van de wereld.


Grossglockner

Heiligenblut, Oostenrijk

Klik hier voor de website

De Grossglockner is met 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. Rond de berg liggen diverse populaire vakantiebestemmingen en het maakt deel uit van het Nationaal Park Hohe Tauern. Voor een panoramazicht van de hele omgeving is de welbekende Grossglockner Hochalpenstrasse zeer de moeite waard. Deze route van bijna 50 kilometer staat bekend om zijn uitzichten en haarspeldbochten.

Onder de Grossglockner ontspringt de Pasterzengletsjer. Net als andere gletsjers smelt ook de Pasterzengletsjer behoorlijk snel met ongeveer 25 meter per jaar. Dit betekent dat de ijsmassa sinds ruim 100 jaar met de helft is afgenomen.


Prijs vanaf
€ 599,00
p.p.

8-daagse busreis Salzburgerland | Oostenrijk - Groepsaanvraag

Een groepsreis met Brabant Expres Reizen naar het Salzburgerland in Oostenrijk is een garantie voor een geslaagde vakantie! Tijdens deze reis verblijft u in een uitstekend hotel en geniet u van al het moois Oostenrijk te bieden heeft, de gastvrije mensen en bij de Nederlanders geliefde keuken.
Uw programma:

Dag 1: Op weg naar Oostenrijk…

We vertrekken vanochtend vroeg vanaf uw privé opstapplaats naar keuze. Na het inladen van uw bagage rijden we naar Oostenrijk. Uiteraard maken we voldoende stops voor een hapje en drankje onderweg. We komen in de vroege avond aan bij ons hotel waar we hartelijk worden ontvangen met een welkomstdrankje. Vanavond genieten we in het restaurant van ons hotel van een welkomstdiner.

Dag 2: Ochtend vrij en Hallstatt & Hallstätter see
Na de dag goed te zijn begonnen met een uitgebreid ontbijtbuffet inclusief regionale producten, verse broodjes etc. gaan heeft u de ochtend vrij en een de liefhebbers van een wandelingetje kunnen de omgeving van het hotel verkennen. 's Middags rijden we naar Hallstatt voor een bezoek aan dit prachtige dorp. Keltische graven, met sagen omgeven zoutmijnen, een inktzwart bergmeer en een bizar dorp onder de rotswanden van de drieduizend meter hoge Dachstein. In Hallstatt, het enige UNESCO natuur- en wereldcultuurerfgoed van de Alpen is dat allemaal te vinden. We starten bij het uitzichtpunt waar we een mooi uitzicht hebben over het stadje en lopen langs de beroemde kerk met het knekelhuis. Optioneel kunt u een rondvaart maken over de Hallstattersee (ca. 10,00 euro pp, ter plaatse te voldoen. Na deze heerlijke dag rijden we terug naar ons hotel waar de hotelier het diner serveert.

Dag 3: Salzburg
Na ons ontbijt rijden we naar Salzburg waar we onze gids ontmoeten. Onder leiding van een Nederlandstalige gids verkennen we de prachtige stad Salzburg. Salzburg staat vooral bekend als de geboortestad van de wereldberoemde componist Wolfgang Amadeus Mozart. De in het noorden van Oostenrijk gelegen stad is verder rijk aan een grote schat van barokgebouwen. Mede hierdoor staat de gehele binnenstad van Salzburg op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Op een rustig tempo maken we kennis met de stad. U kunt op eigen gelegenheid lunchen. De middag heeft u ter vrije besteding. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel voor het diner.

Dag 4: Mittersill en de Krimmlerwatervallen
Vandaag staat er wederom een bijzondere dag op het programma. Na ons ontbijt rijden we naar het NationalparkWelten. De Nationalparkwelten brengen de unieke alpine beleveniswereld rondom de hoogste toppen van Oostenrijk (Großglockner, 3798 m) en nog 266 andere toppen tussen 3000 en 4000 m, meer dan 342 gletsjers en een van de machtigste watervallen van de wereld onder één dak. Men kan achtereenvolgens door acht fascinerende natuurgebieden wandelen en daarbij de buitengewone veelzijdigheid van het grootste beschermde gebied van de Alpen (meer dan 1800 km²) leren kennen en begrijpen: als een adelaar vliegt u over de imposante landschappen, dalen en toppen. In de 3Dbelevenisbioscoop ziet u de vorming van het gebergte met het ontstaan van het 'Tauernvenster' in versnelde weergave. Een 270 graden projectie met surround-sound verplaatst de versteld staande natuurliefhebber midden in bruisende lawines en watervallen. In de gletsjerwereld ziet men door middel van het Pasterzen-tijdwiel het groeien en smelten van de gletsjers in versnelde weergave. Na deze indrukwekkende ervaring rijden we naar Krimml en de beroemde watervallen. In het National Park Hohe Tauern, op de grens van Tirol en Salzburgerland, liggen de Krimml watervallen. Met een valhoogte van in totaal 380 meter zijn de Krimmler watervallen de grootste van Centraal- Europa en de op vijf na hoogste van de wereld. Aansluitend rijden we een adembenemende route terug naar ons hotel waar u de gelegenheid heeft zich op te frissen voor het diner.

Dag 5: Sound of Music-tour en het Salzkammergut
Na ons ontbijt maken we ons op voor een Sound of Music tour in Salzburg en omgeving. We horen het (echte) verhaal achter de wereldberoemde film over de familie von Trapp. We zien onder andere de Mirabell tuinen en de Pegasus fontein (bekend van de dansscene van Maria en de kinderen), Leopoldskron paleis (waar de familie in de film woonde) en de Mondsee kerk (van de trouwscene) en nog veel meer. Deze dag staat onder leiding van een Nederlandstalige gids die ons de hele dag meeneemt. Een ideale combinatie van rondrit- en wandeling door Salzburg en het Salzkammergut. Na deze dag rijden we naar ons hotel waar de hotelier wederom een heerlijk diner voor u klaar heeft staan.

Dag 6: Großglockner tocht
Vandaag staat een bijzondere rondrit op het programma. We gaan onder leiding van uw chauffeur/ reisleider een tocht maken door de Großglockner. De Großglockner is met een hoogte van 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk, gelegen in de Hohe Tauern. Hier ontspringt ook de Pasterze-gletsjer. De berg is onder andere bereikbaar via de Großglockner Hochalpenstraße, die vanaf Zell am See via Bruck richting Heiligenblut loopt. Uiteraard maken we onderweg voldoende stops voor foto's! Na deze tour rijden we terug richting ons hotel en brengen we een bezoek aan een lokale Schnapps Brennerei. Uiteraard mag er geproefd worden! Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel voor het diner.

Dag 7: Gmunden & Bad Ischl
Na ons ontbijt staat er een ‘chique’ dag op het programma. We brengen een bezoek aan de gezellige plaats Gmunden, gelegen aan de Traunsee. Een van de hoogtepunten is het Seeschloß Ort, spectaculair gelegen in het meer. Hier krijgen we een interessante rondleiding. Ook het oude centrum van Gmunden is de moeite waard. U kunt hier het oude raadhuis bekijken, genieten van een kopje koffie, of gezellig een uurtje winkelen of langs de oevers van het meer wandelen. Na ons bezoek rijden we naar Bad Ischl, bekend van de vroegere keizerin Sissi! We bezoeken Bad Ischl waar u op de Esplanade boulevard langs de rivier de Traun, bij het Kurhaus en bij de Kaiservilla nog de chique sfeer van weleer proeft. Ook bezoeken we aan de Wolfgangsee het beroemde hotel ‘Im Weissen Rössl’ dat als inspiratiebron en decor diende voor de gelijknamige operette en film. Aan het einde van de dag rijden we terug naar ons hotel voor het diner.

Dag 8: Terugreis & afscheidsdiner
Helaas is het vandaag na ons ontbijt tijd om afscheid te nemen van ons hotel en Oostenrijk. We rijden terug naar Nederland waar we in de vroege avond aankomen. Optioneel verzorgen wij graag een diner ter afsluiting van deze schitterende reis.

Meer informatie

Bovenstaand programma is een compleet voorstel. U kunt uw programma geheel naar wens invullen en uitbreiden met meer maaltijden, excursies, entrees etc.

Deze busreis is gebaseerd op minimaal 50 deelnemers en is geschikt tot ca. 60 deelnemers;
Heeft u meer of minder dan 50 deelnemers, neem dan contact met ons op en wij adviseren u dan graag over de mogelijkheden.

Informeert u vrijblijvend naar de diverse mogelijkheden.Het programma is een voorstel waarvan wij denken dat het prima bij uw groep en wensen past. U kunt deze reis geheel naar wens aan laten passen en/ of uitbreiden. Neem gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk

Er is geen accommodatie informatie beschikbaar.

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van tv/dvd, toilet, bar* en airconditioning;
 • Service en begeleiding van onze ervaren chauffeur/ reisleider;
 • Programma zoals beschreven;
 • 7 nachten verblijf in uitstekend hotel (o.b.v. tweepersoonskamers);
 • Vrij bezoek aan Hallstatt;
 • Dagtocht Salzburg, inclusief stadswandeling/ rondrit o.l.v. Nederlandstalige gids;
 • Dagtocht Krimml en Mittersill, inclusief entree watervallen en entree NationalparkWelten;
 • Dagtocht Sound of Music Tour & Salzkammergut o.l.v. Nederlandstalige gids;
 • Dagtocht Gmunden & Bad Ischl, inclusief entree Seeschloss Ort;
 • Dagtocht Grossglockner, onder leiding van uw chauffeur/ reisleider;
 • 7x uitstekend diner;
 • 1x Salzburger Muziek en dansavond.
 • Toeristen en verblijfsbelasting.
 • Verzorgings- en verblijskosten chauffeur/ reisleider.

Exclusief

 • Overige verzorging, niet genoemde entreegelden, persoonlijke uitgaven en fooien;
 • Reis- en/of annuleringsverzekering;
* De bar aan boord is tegen betaling.
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk
Busreis Salzburgerland, Oostenrijk

Offerte aanvragen