Busreis Lourdes | Frankrijk - Groepsaanvraag

Ga met BrabantExpres Reizen mee!
Home » Groepsreizen op maat » Busreis Lourdes | Frankrijk - Groepsaanvraag » Busreis Lourdes | Frankrijk

Prijs vanaf
€ 559,00
p.p.
 
 
 
 

Busreis Lourdes | Frankrijk

In 1859 verklaarde Bernadette Soubirous, toen zij slechts een 14-jarig meisje was, tussen 11 februari en 16 juli verschillende keren een verschijning van De Heilige Maagd Maria te hebben gezien. Na deze verschi... Lees meer >

 • Algemene info
 • Programma
 • Hotel
 • In-/exclusief

Lourdes

Lourdes, Frankrijk

Klik hier voor de website

Aan de rand van de Pyreneeën ligt de grootste katholieke bedevaartsplaats van Frankrijk: Lourdes. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen en pelgrims van over de hele wereld deze bekende stad van Maria. Zij komen naar het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes om te bidden, kaarsen te branden en voor het heilzame bronwater van de grot. De Grot van Massabielle is de plaats waar in 1858 de maagd Maria verscheen voor Bernadette Soubirous. Op het Heiligdom staan verschillende prachtige basilieken, waaronder de bijzondere Basiliek van Sint-Pius X. Deze ligt geheel ondergronds en biedt plaats aan maar liefst 25.000 mensen. Dagelijks zijn er op het Heiligdom verschillende eucharistievieringen in allerlei talen en 's avonds is er de beroemde kaarsenprocessie. In Lourdes staan bijna 200 hotels, vele souvenirswinkels en restaurants. Ook de omgeving van Lourdes is prachtig vanwege de rijke natuur van de Pyreneeën.


Prijs vanaf
€ 559,00
p.p.

Busreis Lourdes | Frankrijk - Groepsaanvraag

In 1859 verklaarde Bernadette Soubirous, toen zij slechts een 14-jarig meisje was, tussen 11 februari en 16 juli verschillende keren een verschijning van De Heilige Maagd Maria te hebben gezien. Na deze verschijningen is deze locatie heilig verklaard! In 1864 werd er een standbeeld opgericht ter ere van Onze-Lieve-Vrouw (Maria) van Lourdes, waar de verschijning plaatsvond. Er werd een klein kapelletje gebouwd, maar deze werd al snel te klein en dient nu als crypte voor de grote basiliek die later gebouwd werd. Buiten het feit dat mensen hier praktiseren in het geloof, zijn er ook verschillende genezingen erkend. Tijdens uw verblijf kunt u verschillende kerkdiensten bijwonen en lichtprogressies meedoen is geschikt voor alle bezoekers; goed of slecht ter been.

Wanneer u nog goed ter been bent en nog wilt wandelen in deze omgeving in de bergen, is het zeker een aanrader om naar Pic du Midi de Bigorre te gaan, dit is een berg van bijna 3000 meter hoogt, met panoramische terrassen en een museum.

Kijk ook eens bij Pont d’Espagne in het hart van het Nationaal Park in de Pyreneeën, waar een bijzonder flora en fauna te zien is. Of geniet in Cirque de Gavarnie, en beleef een grandioos mooie natuurlijke schoonheid! Kom ook langs bij Musée de Pyrénéen. Hier vindt u de grootste collecties over de geschiedenis van de Franse en Spaanse Pyreneeën: Aardewerk en meubels uit de 18de eeuw, herdershutten, traditionele klederdracht en miniaturen.
Voorbeeld programma:

Dag 1: Nederland - Poitiers

Vandaag begint onze 7- daagse busreis naar Lourdes. We vertrekken 's ochtends vroeg vanaf uw privé opstapplaats en komen in de namiddag/ vroege avond aan in Poitiers (of omgeving). Uiteraard maken we onderweg de nodige stops voor een hapje/ drankje (lunch op eigen gelegenheid). We checken in voor 1 overnachting en genieten vanavond van een diner in het restaurant van ons hotel. U heeft de avond ter vrije besteding.

Dag 2: Op weg naar Lourdes…
Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt vervolgen we onze weg naar het zuiden van Frankrijk. We vertrekken na ons ontbijt en maken onderweg wederom de nodige stops voor een hapje/ drankje (lunch op eigen gelegenheid). In de namiddag komen we aan bij onze eindbestemming; Lourdes. We worden hartelijk ontvangen door de hotelier en checken in voor een verblijf van 4 nachten. Vanavond wordt een diner in het restaurant van uw hotel geserveerd.

Dag 3 t/m 6: Lourdes
Deze dagen heeft u een eigen gevarieerd programma. Het ontbijt, lunch en diner worden telkens geserveerd in het hotel. We bezoeken onder leiding van een deskundige en ervaren reisleider (tevens chauffeur) o.a de Basiliek van Sint-Pius X, het heiligdom, Rozenkrans Basiliek etc.

Bij voldoende belangstelling bieden wij optioneel een mooie dagtocht door de Pyreneeën aan onder leiding van uw chauffeur/ reisleider (vanaf 20 personen: 15,00 euro p.p.). De lunch zal dan als lunchpakket worden meegegeven. U kunt zich ter plaatse bij de chauffeur/ reisleiding opgeven.

Dag 6: Lourdes - Poitiers
Na het ontbijt nemen we afscheid van Lourdes en rijden we naar Poitiers (of omgeving). We komen 's avonds aan bij ons hotel waar de hotelier een diner serveert. De rest van de avond is ter vrije besteding.

Dag 7: Terugreis naar Nederland
Na het ontbijt checken we uit en laden we onze bagage in voor de terugreis. Onderweg maken we wederom de nodige stops. We komen in de avond aan in Nederland en kunnen terugkijken op een mooie reis. Optioneel kunnen wij een diner voor uw gezelschap verzorgen als afsluiting van deze bijzondere reis.

Meer informatie

Bovenstaand programma is een compleet voorstel. U kunt uw programma geheel naar wens invullen en uitbreiden met meer maaltijden, excursies, entrees etc.

Deze busreis is gebaseerd op een reis in het laagseizoen met minimaal 50 deelnemers en is geschikt tot ca. 60 deelnemers. Heeft u meer of minder dan 50 deelnemers, neem dan contact met ons op en wij adviseren u dan graag over de mogelijkheden.

Optioneel kan er een Nederlandstalige reisleider met uw gezelschap meereizen.

Informeert u vrijblijvend naar de diverse mogelijkheden.Het programma is een voorstel waarvan wij denken dat het prima bij uw groep en wensen past. U kunt deze reis geheel naar wens aan laten passen en/ of uitbreiden. Neem gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!
busreis Lourdes
Busreis Lourdes
Busreis Lourdes
Busreis Lourdes
Busreis Lourdes

Middenklasse hotel Frankrijk (***)

Aantal sterren: 3
, Frankrijk

U verblijft in een uitstekend middenklasse hotel met minimaal 3 sterren.


Inclusief

 • vervoer per luxe touringcar voorzien van bar*, toilet, tv/dvd en airconditioning;
 • service en begeleiding van onze ervaren chauffeur/ reisleider;
 • programma zoals beschreven;
 • 2 nachten verblijf in uitstekend middenklasse te Poitiers (of omgeving);
 • 4 nachten verblijf in uitstekend middenklasse hotel te Lourdes;
 • 6 x ontbijt en diner;
 • 3 x lunch;
 • Toeristen- en verblijfsbelasting.

Exclusief

 • Overige maaltijden, niet genoemde entreegelden, fooien en persoonlijke uitgaven:
 • Reis- en annuleringsverzekering;
* De bar aan boord is tegen betaling.
busreis Lourdes
Busreis Lourdes
Busreis Lourdes
Busreis Lourdes
Busreis Lourdes
Helaas hebben wij op dit moment geen vertrekdata beschikbaar, neem contact op voor meer informatie.
busreis Lourdes
Busreis Lourdes
Busreis Lourdes
Busreis Lourdes
Busreis Lourdes

Offerte aanvragen